Ин-витро в Истанбул:7

• 142 674
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ако позволите и аз ще се включа за андролога. И при нас прегледа премина така както е описала pantuffy. Много обстойно, разпита съпруга ми за всички стари заболявания, прегледа го и му предписа лекарства, които трябваше да пие няколко месеца преди стимулацията. Не знам дали те са му подействали или просто ТЕСЕ-то е минало добре, но това беше първия път когато намериха сперматозоиди с които оплодиха яйцеклетките и дори остана за хладилника.

# 466
  • София
Само набърза да се включа по въпроса за мъжкия фактор - в петък получих коментар от нашата спермограма там - като цяло е най-зле от всички предишни досега... Но коментарът на докторът е, че е не е толкова зле и че (цитирам буквално) "няма да повлияе върху резултата на ин витро процедурата". Никакви съвети за добавки и лечение, нито за допълнителни изследвания. Явно разчитат на ИМСИ-то и с това решават проблема Grinning Тук след третия опит ме пратиха за донор...

# 467
Мъжете ви пият ли фолиева киселина? Бях прочела някъде,че е добре и мъжа да го пие преди процедура.

# 468
Мъжете ви пият ли фолиева киселина? Бях прочела някъде,че е добре и мъжа да го пие преди процедура.

newsm10 Потвърждавам за положителното действие, цинк дават за подвижност, витамин С също пи моят съпруг. Едно момиче ни препоръча за яде много магданоз,  Laughing може смешно да звучи, но пробвахме, и последната спермограма беше доста добра.
Фолиевата я взимаше от 2,5 месеца преди опита.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 20:58 от NTP

# 469
  • In a surreal moment!
rita_72 - Според мен смисъл винаги има, стига да има минимални фактори за сполука. Ако нямаш вътрешни проблеми - тръби с хидросалпигси, миоми и т.н. Ако лигавицата е ОК и съответните хормони. Ако ембриончето все пак се развива ОК - прави трансфер, защо да не?
Дали да пробваш в БГ по ФАР..хъм..тук става по-сложно.
Аз бях в такива размисли преди 1г когато ходих в Мемориял на преглед. По стечение на много обстоятелства и най-вече лечение на открития от проф. Кахраман диабет, ползвах за последен път ФАР през ноември миналата година. Направих го при д-р Топалова в Селена - Пловдив. В никоя друга БГ клиника не ме искаха с моите 43г, диабет, Хашимото, хипертония и 110кг. Замразихме 3 ембриона средно качество. Имам още 3 с неизвестно качество при Стаменов. Това лято ще е лятото на трансферите и надеждите. Толкова съм разочарована от нашите лекари, че не чувствам, че ще ни се случи Чудото. Ние сме с тежък мъжки фактор. Факт е, че в БГ трудно се справят с него, много по-висока успеваемост има в Турция. Техника, специалисти, комплексно  е, но е факт.Моята препоръка към теб е да не се бавиш с ФАР, ако можеш да събереш парите и да пробваш в Мемориял-действай веднага.  Времето е най-тежкият фактор, бори него! Успех, мила, каквото и да решиш.  Heart Eyes

пп. ...и бягай от Стаменов и компания, Владимиров и т.н. величия-лична препоръка  Peace

# 470
...и от Александров във Варна Peace

# 471
Аз бих добавила и от КИРМ Плевен. ooooh! ooooh! ooooh!

# 472
И Майчин дом-Варна ooooh! ooooh! ooooh!

# 473
  • София
с две думи от всички клиники в БГ Laughing Laughing

# 474
Момичета, благодаря ви за съветите.
Яд ме е защото не ставаше въпрос за финансов фактор и този опит можеше да е в Турция, както ми предлагаха хората. За поред път се подведох и сгреших. В БГ уж направиха това, което щяха да направят в Мемориал, но накрая - незряла яйцеклетка. Сега разбрах бавно деление и почти никакви шансове. Изобщо няма да си губя повече времето по ФАР, другия месец отивам при комшиите.

# 475
  • СОФИЯ
rita_72 успех ти пожелавам  Hug Hug Hug
Момичета ясно е, че в много от БГ клиниките правят "невъзможни неща" но не можем да съдим това от отделни примери  Hug Не искам да ги защитавам но все пак има много успели момичета тук и то в същите тези клиники.
Успех на всички момичета който са се насочили към Турски клиники  Hug Hug Hug  bouquet

# 476
Хей момичета, скоро не съм наминавала. Simple Smile
Честита рожба на жълта роза   bouquet
И ние сме с тежък мъжки фактор, но не ни предложиха консултация с андролог. Дори на тяхната спермограма морфологията беше 0%. Кюбра тогава спомена между другото, че може би ще се наложи Тесе. Така и не го направихме, въпреки че очаквах. Имам чувството, че там критериите им за всичко са доста завишени. Щом при нула морфология оплодиха четири яйцеклетки и от тях три оцеляха до четвърти ден. А и една от тях е вече около 10 см. Grinning
И аз тогава очаквах обаждане от фонда за трети опит. Бях решила обаче, че дори и да не успеем, няма да се възползвам от последния си ''безплатен'' опит в България. На нас лично, като сума ни излезе, колкото и тук.
 Успех на всички тръгнали натам! Разбира се никой не е магьосник и има двойки, които все още не са успели и там. Но поне до някаква степен знаем за какво си даваме парите. Лично мнение!

# 477
Хей момичета, скоро не съм наминавала. Simple Smile
Честита рожба на жълта роза   bouquet
И ние сме с тежък мъжки фактор, но не ни предложиха консултация с андролог. Дори на тяхната спермограма морфологията беше 0%. Кюбра тогава спомена между другото, че може би ще се наложи Тесе. Така и не го направихме, въпреки че очаквах. Имам чувството, че там критериите им за всичко са доста завишени. Щом при нула морфология оплодиха четири яйцеклетки и от тях три оцеляха до четвърти ден. А и една от тях е вече около 10 см. Grinning
И аз тогава очаквах обаждане от фонда за трети опит. Бях решила обаче, че дори и да не успеем, няма да се възползвам от последния си ''безплатен'' опит в България. На нас лично, като сума ни излезе, колкото и тук.
 Успех на всички тръгнали натам! Разбира се никой не е магьосник и има двойки, които все още не са успели и там. Но поне до някаква степен знаем за какво си даваме парите. Лично мнение!

Честито на Жълта роза   bouquet
Валенцето честито и на теб  Hug и успех до крайната права.
Сподели моля те каква беше диагнозата на мъжът ти, какво пи преди опит. ИМСИ правихте нали?

# 478
Дори на тяхната спермограма морфологията беше 0%. Кюбра тогава спомена между другото, че може би ще се наложи Тесе. Така и не го направихме, въпреки че очаквах.

valenceto, а при вас ТЕSA  ли приложиха в действителност? Още веднъж,малко честито и успешен,безпроблемен финал Simple Smile

# 479
Диагнозата си е, както и тукашната - Oligoastenoteratozospermia. Така мисля де. Нямам спомен точно какво пише на тяхната спермограма, но ще проверя. Факт е, че морфология, подвижност, обем и т.н. са под нормата. Ще я потърся и ще ви напиша точните стойности. Така и не направихме Теса, нито пък е пил нещо преди процедурата. Имси разбира се правихме. С този проблем дори не те питат, а си е ясно че Имси ще има.
Май аз съм последната похвалила се от януари насам. Няма ли други успели? Знам за още една, но тя ще си каже. Wink

Общи условия

Активация на акаунт