Ин-витро в Истанбул:7

• 142 706
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Бонбон, компанията Метро има срещу билета ти за рейса безплатни малки рейсчета до Таксим тръгват всеки половин час от автогарата. Супер е удобно.

# 721
  • София
Бонбонче,
това е най-лесното!
Самата фирма превозвач веднага след слизането ще ви качи на шатъл (казват му сервиз) и ще ви закарат до Таксим. На връщане по същия начин - отивате пред офиса им и там минават на 1 час (в и 45 мин), на място ще ви резервират и издадат и билета, за да не се разправяте на гарата.
Другата фирма, която пътува всеки ден, и е 25 л. по-евтина - Матпу/Алпар, също има шатъл до Таксим, но на връщане ще трябва да се оправяте сами. Ако стигнете до Аксарай, от там има метро до самата гара, спира направо пред офиса

# 722
Speed, браво за резултата.Все си мисля, че ще имаш 5 или повече бластоцита.

Успех!

# 723
  • София
Спийд браво, много добре сте се представили  Simple Smile
Дано всичките 9 се развиват и станат хубави бластоцисчета   bouquet (да има за братче и сестриче - по нататък ).

# 724
  • София
Speed,продължаваме с палците fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 725
Мила, благодаря за инфото - една грижа по-малко  Crazy

# 726
  • София
Speed, добре завърнала се Hug Прекрасни новини наистина. И аз като другите момичета си позволявам да прогнозирам, че ще имаш достатъчно бластоцисти - турците са царе в ембриологията!!! Или поне са класи над българските им колеги. Заявявам го най-отговорно на базата на лични наблюдения по моя случай...
Само да те питам - като казваш по-силна стимулация, колко единици дневно имаш предвид? Защото, като пациент на "Мемориал", аз мога да кажа че и там доста "надуват" дозите - моята последна процедура беше с по 525 единици дневно...  Shocked (Въпреки, че първоначалната концепция на проф. Кахраман за мен беше коренно различна newsm78)

# 727
  • София
Burty, от вашите уста в божиите уши!
За дозите - всъщност, не са толкова високи, просто за мен бяха най-високите за целия ми стаж Wink
Бях на 225 Гонал + 150 Мерионал, демек - 375 Е. Така десет дена, последните 2 дни ми ги намали на 300.
Преди съм била със стартова доза максимум на 300 и то само веднъж, предишната лекарка пък ме пускаше на по 150, имам даже и със 75 Е...
Твоята доза е направо впечатляваща. Имаше ли добър ефект от нея?
Очаквам днес да ми кажат какво са замразили Praynig После ще е треперене дали ще се размразят, дали ще оцелеят до 5-ти ден, дали ще имам лигавица като за трансфер... и те така Laughing
Но аз, както винаги досега, съм оптимист!

# 728
Speed само спокойно, ще имаш и за фризера и после ще се размразят. Аз колко им треперих на моите и понеже ме викнаха последна за трансфер до последно бях сигурна че не са се размразили. Пък се бяха размразили и възстановили напълно. А за лигавицата не мисли , Карликая ще и намери цаката и на нея. Още повече, че когато е замразен трансфер той гледа само лигавицата и ако не е ок няма да рискува трансфера. Така че няма за какво да се притесняваш. Знам че не е лесно но ще е ок.

# 729
Speed, добре завърнала се Hug Прекрасни новини наистина. И аз като другите момичета си позволявам да прогнозирам, че ще имаш достатъчно бластоцисти - турците са царе в ембриологията!!! Или поне са класи над българските им колеги. Заявявам го най-отговорно на базата на лични наблюдения по моя случай...
Само да те питам - като казваш по-силна стимулация, колко единици дневно имаш предвид? Защото, като пациент на "Мемориал", аз мога да кажа че и там доста "надуват" дозите - моята последна процедура беше с по 525 единици дневно...  Shocked (Въпреки, че първоначалната концепция на проф. Кахраман за мен беше коренно различна newsm78)

Burty, не знам докъде си сега , но искам да ти пожелая успех. Аз бях на 450 като доза при Карликая.

# 730
  • София

...Твоята доза е направо впечатляваща. Имаше ли добър ефект от нея?

Ами, не бих казала... По-скоро ефектът се превърна в дефект: от 8 антрални фоликула един се юрна напред, а останалите буквално дремеха в продължение на два или три дни... В крайна сметка "снесох" 5 яйцеклетки (за сравнение, първата ми стимулация в "Мемориал", която приключи с положителен тест, беше при по-ниски дози, само на Меногон, а изкарах 9 яйцеклетки, от които после - 6 ембриона с много добро качество...). От 5те 4 се оплодиха, но на 3ти ден само един беше много добър. Направиха ЕТ на следващия, 4ти ден, като и двата ембриона, които върнаха, бяха второ качество (за сравнение - при първия опит там ЕТ пак беше на 4ти ден, но ембрионите бях отлични). Тестът, както вече съм споделяла, беше отрицателен.

Очаквам днес да ми кажат какво са замразили Praynig После ще е треперене дали ще се размразят, дали ще оцелеят до 5-ти ден, дали ще имам лигавица като за трансфер... и те така Laughing
Но аз, както винаги досега, съм оптимист!

Имаш достатъчно поводи да си оптимист thumbsup. Иначе - палците и от мен ги имаш Praynig Praynig Praynig

Mila, благодаря за пожеланията  Hug Hug Hug Аз в момента почивам, но не съм се отказала да се пробвам поне още веднъж, така че с радост приемам всякакви окуражителни думи bowuu

# 731
  • София
Бърти, то никога не се знае дали някой няма да се "юрне напред". Аз и на дълъг протокол имах издънка. Няма два еднакви месеца и две еднакво протичащи стимулации, кво да се прави... Има и доза късмет, плюс другото Simple Smile
Почивай си малко сега и ако искаш, за разнообразие да те водим при нашия доктор, за смяна на обстановката - казват, че и това помага. Не казвам, че е по-добър от професорката, но е готин, симпатяга, забавен и като че ли не се влияе от предишните стимулации и подходи.
Аз, като му се изтупах там с епикризата от 9 точки, само смоталеви, че "съм направила добре, че съм сменила клиниката", пак тактичен беше човекът rotfImbo

# 732
  • София
Speed, така е - опит с опит никога не си приличат...Макар че при мен и предишната процедура в "Мемориал" (имам общо 3 там и като казвам "предишната", имам предвид 2рата) протече по  кажи-речи същия "щастлив" сценарий...тогава даже беше по-зле, но да не се връщам толкова назад във времето Wink Но може би си права, че трябва да помисля за някаква промяна Joy...

Права си и за дозата късмет - пожелавам ти го в огромни количества Praynig Praynig Praynig Hug Hug

# 733
Burty, аз на Мемориал бях подобен случай - но на по ниска доза.

Там цялата стимулация беше 4 дни защото не се синхронизираха фоликулите един литна и другите не можаха да наваксат. После имах доста въпроси, но никога не стигнах до проф. Кахраман а винаги ми отговаряше Кубра и тогава ме изгубиха като пациент. Това което получих в отговор на един емейл беше, че вдигат дозата и продължаваме следващ опит. Тогава се свързах с Карликая - той направи анализ на опитите и предложи нещо по разумно - смени изцяло протокола. Аз не бягам от високата доза - но в Мемориал нямах никаква комуникация с лекарите - всеки път ме преглеждаше различен - имах въпроси нямаше кой да отвговори . Малко ме разочароваха.

Почивай сега и като си готова - аз така и така ти желая успех и ще ти стискам палци.

# 734
  • София
Мемориал е голяма болница, много пациенти, явно затова може да те преглежда всеки път различен лекар, но важното е назначаването на дозите да минава през професорката.
Нашата клиника е по-мъничка, един ден гледах на доктора списъка за деня - 2-3 жени за преглед и малко манипулации. Виждала съм и големи навалици един ден, но има доста бременни, които там се следят. Оня ден ми каза, че си тръгва след пункцията, та явно там е по-спокойно, пък и през лятото няма толкова процедури:). Мен друг лекар не ме е докосвал - пациент си на конкретен лекар и само той отговаря за теб. Тук по време на стимулация са ме гледали по 5-6 лекари и са ми определяли дози, пункцията ми я прави друг, трансфера - трети, но това е принцип на работа в дадената клиника. Аз и затова сега се следих изцяло в Турция - една ръка да мери на един и същи апарат:)
Направи ми впечатление многото чужденци - имаше англичани, сърби, араби, не сме само българките.
Бях там в кабинета на един друг лекар - имаше доста американски дипломи в него, та има и други лекари с добър английски в клиниката, да знаете

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 16:36 от Speed

Общи условия

Активация на акаунт