Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 311
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • вече Пловдив
EmiR мерси за разяснението. Аз да си призная утре щях да ходя до някоя лаборатория и да помоля да й вземат гърлен секрет Blush, но ще изчакам. Имаме още 8 дни Клацид, а мисията за пиене на АБ направо е невъзможна.
Малката никога не се е обривала, няма сухи петна, но ще видим какво ще каже втория алерголог.
Но най-лошото с че като й кажа: Нали няма да пишкаш в леглото повече?
Отговора е : Ще пишкам!!! Sad
Калина-малина, не се притеснявай, ще отмине и това с пишкането в леглото. Ако детето е здраво и няма поводи за притеснения от изследванията, с много говорене и малко упоритост от теб нещата ще се получат  Peace.
Да се похваля - след 2 седмици боледуване (първо малката, после и ние с баща й  ooooh!) днес всички се пишем здрави. До кога, ще видим  Rolling Eyes

# 226
В петък взех синът ми отново с хрема.При него нещата се развиват много бързо.секретите веднага се стичат назад ,започва да кашля и получава спазми на белите дробове.Започвам инхалации с вентолин и  10 дни си е вкъщи.За спиране на хремата в начален стадий съм пробвала какво ли не,но нищо .Писнало ми е вече.Само го следя за сополи ,промивам носа редовно.Кажете вие как  спирате  храмата още в началото.

# 227
  • вече Пловдив
Кажете вие как  спирате  храмата още в началото.
С капките с клеева тинктура  Peace. Включвам и коризалия, но само първите 1-2 дни.

# 228
 Ние от една седмица, имаме Т , но не всеки ден, а през ден-  два вдига. Само носа ни хърка, някой дни повече, някой дни почти не, но не тече, не кашля.Преди 2 дни имаше  разстройство, но то мина за 1 ден... Погледнах му гърлото  днес и ми се вижда леко червено, но не знам, все пак не съм лекар.
Температурата не е много висока- между 37.5 - 37.8-9 се движи, но това , че я вдига през дена два е странно и се чудя какво става.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?

# 229
  • София
А в събота, когато тя вдигна температура, по същото време започна и мен да ме боли гърло и си купих лекарства. А детето - на произвола.  Crazy Ще ми е за урок.
При щерката последния път - татето усетил, че е топличка през нощта и нищо не ми казал. И аз чак следобед, след като вдигна зверска Т, се усетих, че има нещо...
И на мен това ми е за урок - да не е всеки ден, но през ден я карам да отваря устата  Crossing Arms

Моите се пишат здрави, засега  Whistling

# 230
Аз сутринта сама взех секрети на детето и занесох в лабораторията-да видим колко съм се справила  Rolling Eyes, ще са готови в четвъртък. Днес следобед го водя на УНГ-1 или 2 пъти до сега сме го водили на такъв лекар и аз отчитам това, като моя грешка. Ще я разпитам хубаво лекарката за каквото ми дойде на акъла, що въпроси съм си приговтила....Иначе той от вчерашната зверска хрема, днес е значително по-добре, сякаш почват да намалят сополите и да се сгъстяват, обаче почна да кашля, любимото ми. Дано този път е само обикновена хрема, минаваща за седмица. Иначе издирих координатите и на нашата РЗИ, мисля да им пиша един сигнал, дали е възможно здравни инспектори да минат на изненадваща проверка в градината и да следят за болни деца, съществува ли такова нещо? Защото именно това ми се иска. Другата седмица ще ида и със сестрата да говоря. Това просто е свинщина!

# 231
  • София
Ние от една седмица, имаме Т , но не всеки ден, а през ден-  два вдига. Само носа ни хърка, някой дни повече, някой дни почти не, но не тече, не кашля.Преди 2 дни имаше  разстройство, но то мина за 1 ден... Погледнах му гърлото  днес и ми се вижда леко червено, но не знам, все пак не съм лекар.
Температурата не е много висока- между 37.5 - 37.8-9 се движи, но това , че я вдига през дена два е странно и се чудя какво става.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?
Пусни си едно CRP - реактивен протеин - показател, който показва дали има някакво възпаление....щото доста странна такава температура...всъщност странното е, че я вдига през ден през два....

# 232
Нормално е да има хремави деца на градината, няма как да се избегне. Такива са условията в страната ни, от една страна условията в градините са под всякаква критика, от друга родителите са принудени да работят постоянно и не могат да си позволят да отсъстват, защото парите все са малко. Сестрите в градините какво да направят? Само те нищо не могат да променят. Трябва да се оправи материалната база първо, после да се разреши даването на болнични когато се разболее детето, защото сега почти винаги лекарите се скатават по някакви причини, едва тогава сестрата може да сзапочне да следи за болни деца в градината. Сега, и да върне 2-3 хремави деца, останалите 5-6 хремави няма как да ги върне, полза никаква затова е и така.
Трябва да се гледа на системата като цяло, а не само на парче.

# 233
Ние от една седмица, имаме Т , но не всеки ден, а през ден-  два вдига. Само носа ни хърка, някой дни повече, някой дни почти не, но не тече, не кашля.Преди 2 дни имаше  разстройство, но то мина за 1 ден... Погледнах му гърлото  днес и ми се вижда леко червено, но не знам, все пак не съм лекар.
Пусни си едно CRP - реактивен протеин - показател, който показва дали има някакво възпаление....щото доста странна такава температура...всъщност странното е, че я вдига през ден през два....
Peace Можеш да погледнеш урината - мътна ли е, има ли по-особена миризма. Или направо пусни една стерилна урина.

# 234
  • София
Да разбирам ли, че не сте посетили лекар?

# 235
  • София
Ние след като бяхме 10  дни в къщи ги пуснах в четвъртък. И резултата беше, че Нико си го взех с температура без никой от госпожите или сестрата да го забележи. А вечерта ми вдигна 39.8 градуса. Отесахме АБ. Това е третия вирус за сега, е тази седмица няма да ги пускам на ДГ та поне успея да се наспя.
Да питам някой имал ли подобен проблем, защото почвам вече да се притеснявам. На Нико урината потъмнява и става мътна като супа Rolling Eyes като постои в гърнето. И това е от 3 седмици, че и повече. Пуснах урина - нормална. Според педито е можело да има някаква уроинфекция и му давах Суметролим около 3 дни, после го прекъснахме, защото педито ни предписа заради черевенот гърло и температура  Сумамед.
Та някое дете има ли този проблем като се изпишка уринита да му става тъмна и мътна, като не става веднага , а примерно след  половин час?

# 236
sanitamm, бих повторила урината - една обикновена 10+1 показателя, излиза за 2-3 часа. И една стерилна за МБ посявка, която излиза за 24-48 часа. Въпреки, че питите суметролим и сумамед вероятно ще компрометират резултатите.

# 237
sanitamm, a kato се изпишка бистра ли е?
Пие ли достатъчно вода?

Понякога урината е тъмна и странна от лекарствата, но все пак ако можеш пусни стерилна и обикновена урина, така е трудно да се каже.
Синът ми като направи пиелонефрита, урината му беше мътна веднага след изпишкване. Правил е и други уроинфекции, но когато е в началото често урината е била бистра, дори се е случвало обикновената урина да е ОК, а в стерилната да има бактерии.

# 238
И ние втора седмица караме болни,днес го заведох на контролен и педито каза,че 10 дни е този вирус.Каза ми да спирам всички лекарства,само да дърпам по-често сополите,защото проблемите и кашлицата идвали от там.

Не само болни деца се допускат в градините,днес като занесох бележката в яслата и сестрата си беше бая болна,но какво да се прави Rolling Eyes

# 239
  • София
sanitamm, a kato се изпишка бистра ли е?
Пие ли достатъчно вода?

Понякога урината е тъмна и странна от лекарствата, но все пак ако можеш пусни стерилна и обикновена урина, така е трудно да се каже.
Значи в началото е бистра урината и след около половин час става мътна. Това го забелязах веднъж след като забравих  да изхвърля урината от гърнето. Знам ли може и преди това да е имало тоя проблем. Не пие достатъчно вода, но няма как да  го накарам освен с финия да пие вода. Опитах се да я взема стерилна, но не ми даде да пишка в чашката и затова я пуснах обикновена. Това изследване го направих преди да му дам Суметролима и Сумамед. Интересно че в началото на септември като ги пуснах на ДГ пак правихме урина и беше ОК.

Общи условия

Активация на акаунт