Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 147
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
И тогава си е имало често боледуващи деца.
Аз бях такова. Редовно ужасна кашлица, пневмонии, инжекции, повръщане, обезводняване, 7 месеца болничен престой.......Въобще кошмар.
Винаги си е имало такива деца.
Та имайки предвид горното, не се учудвам, че и сина ми е болнав.

# 511
... 7 месеца болничен престой.....
Аха, да бе да. Че това е повече от половин година, какво толкова лекуваха?
Сега е абсурд да те държат в болница над 10 дена, камо ли да си там с месеци, пътеките по НЗОК имат ограничена продължителност.

# 512
Разбира се че е имало болнави деца. Аз съм била с непрекъснати бронхити. И чести престои по болниците (а видях че са ми правили и този компрес с белтъка и пудрата захар Simple Smile)Но после в училищна възраст- почти нищо.

# 513
Да, 7 месеца съм лежала в болница на системи, на 6 годинки. Повръщане и обезводняване, с което много трудно се пребориха лекарите.
За жалост, ако сега се наложи подобно лечение не знам доколко лекарите биха били адекватни. Сега клиничните пътеки определят продължителността на лечението, не заболяването и състоянието на пациента.

# 514
Чери, УНГ-то й предписа Аугментин ES, в понеделник ще я гледа контролно и ще каже колко дълго да го пие. Тя пи Панцеф 5 дни за вирусната инфекция миналата седмица.
УНГ-то коментира Панцефа негативно, макар педиатрите да са влюбени в Панцеф и го изписват масово, тя никак не го препоръчва. Нали се пие веднъж дневно, според нея 24 часа е твърде удължен период за ефекта от действието му. В интервала от единия до следващия прием антибиотикът не може да задържи постоянни нива на действие (макар фармацията - производител да показва всякакви резултати от изследвания в доказателство на противното!  Laughing), а това позволява на инфекцията да си работи и така се губи очаквания ефект от "натрупване" на действието на антибиотика. Така ми го обясни тази лекарка, дали е права, не знам. Досега дъщеря ми като го е пила, Панцеф винаги е постигал отлични резултати.  Thinking За Аугментина също нищо не знам, детето го пие за първи път сега. За съжаление мое и на лекарката нямаше смисъл вчера да се прави изследване на носен секрет, именно защото миналата седмица е пила Панцеф. След като си свърши Аугментина, че и 10 дни след това, дано е здрава тогава, ще й се вземе носен секрет за изследване на бактерии.
Дежурният доктор в ИСУЛ, на който попаднахме, коментира грипа, че е много лош, а педиатърката ни каза, че е много продължителен.  ooooh! 
Много хубаво, че твоето момче се закалява с плуване. Аз се колебая дали да я пусна мойта на плуване в градината сега през зимата, пусто се притеснявам, че ще настива, докато се избърше, докато се облече, докато ги изсушат и т.н. Ако си тръгне с влажна коса и никой не й обърне внимание...При вас как е организирано това?

# 515
Имам ужасен спомен точно от Аугментин ЕС, защото моето дете го пи 14 дни именно заради отит. Направи ужасна алергична реакция. Тогава коментирах с педиатъра и тя каза "Чудно ми е защо масово УНГ специалистите го харесват и изписват абсолютно винаги". Нашата пък върти Клацид и Зинат Laughing, щот според нея били най-хай.

За плуването - невероятно доволна съм. Водят ги на Спартак, с бусче, което е отоплено. Взимат и връщат децата - сухи напълно.
Миналата зима знаеш бяха страхотни студове, грипове и пр. Нито един път моето дете не се разболя, а не е пропускал тренировка.
За обличането - помагат им. Моят отказал още първият път и започнал сам да се облича и съблича. Но за къпането под душа, сушенето на тялото и косата - помагат им.

Друго, но важно - плувната шапка. Моят син е с много гъста и дълга коса. Притесненията ми бяха как ще сушат това чудо по тиквенцето му, като аз по час си играя с мощен сешоар у дома. Истината е, че шапката пази косата суха и детето реално не си мокри косата изобщо.
Важни са и очилата - тип капка е най-добре, особено за деца със сини или светли очи, като моето, тъй като светлите очи реагират доста негативно на хлора.
За кожата - той е много бял, чувствителна кожа. Притесняваше ме наличието на хлор в басейна, че кожата му реагира по принцип. Всичко е ок, няма изсъхване, няма обриви и лющене.
За джапанките - най-добре тип крокс, тъй като са най-лесни за обуване и събуване, а това е важно, за да се предпази стъпалото от микози, а и заради хлъзгането.

Това е. Невероятно ги калява плуването целогодишно, да не говоря, че повлиява отлично и на хремите, които сякаш отлитат след тренировка.

И още нещо - след 2 отита в първа група, бях много наплашена за ушите му. Мислех даже тапи за уши да купя, защото има и такива за плувци и то деца. Изобщо не се налага, освен това и шапката пази.

# 516
И на нас са изписвали Аугументин ЕС за отит. ЗА съжаление не помогна и после пихме Клацид, но ние имахме среден отит с течност и си беше по сериозно. Водят го за най- добрия АБ за отити. Много е важно да не го даваш на празен стомах и винаги след определен интервал от време да даваш пробиотик. С тази схема при нас нямаше реакция, както при детето на cherry и оказва се много други деца.

# 517
Light Wingels, и аз мисля, че плуването особено за децата ги калява.
Само че проучи условията във вашата градина. И дано на детенцето да му хареса. Едната ми племенничка е на 4г и няколко месеца, но много боледуваше зимния период и предвид условията в градината педи ги посъветва докато не включат парното в градината да не я записват на плуване. Записаха я засега на други допълнителни занимания.
И аз да потвърдя, както Чери е писала, че плувната шапка пази идеално косата (само да уцелите размер, да не й е голяма)  Peace

И аз да се изказа неласкаво за аугументина. всъщност за никой Аб не бих се изказала ласкаво.
но и моята го пи само веднъж, една доза де и направи алергична реакция пролетта беше, и то не дадох пълната доза, че и за пръв път пиеше АБ. Дано при вас помогне.
Да не забравите да давате успоредно с него и пробиотик, аз съм давала ентерол с АБ зинат.
Бързо оздравяване!

# 518
  • София
Little , аз съм с две ръце за плуването  Peace
Разпитай как точно процедират при вас с обличане, събличане и сушене.

Басейнът при щерката е в самата градина, не ги водят децата на друго място.
Нас изрично ни увериха, че след като излязат от басейна децата се сушат и бършат - някоя от лелите на групите и треньора помагат.
Ползват се очила и шапки.
Искаха ни хавлии с качулка, които децата да сложат като излязат. И както и Чери писа, помолиха точно за джапанки - тип крокс. За момичетата не искаха цели бански, а само долнище.

# 519
Много е важно да не го даваш на празен стомах и винаги след определен интервал от време да даваш пробиотик. С тази схема при нас нямаше реакция, както при детето на cherry и оказва се много други деца.
Mrav4ica, за проявата на алергична реакция няма значение дали е било празно стомахчето или не. Кой знае какви "есенции" има в този АБ  #Crazy, човешки организъм, всеки реагира по различен начин.

# 520
Само да направя една вметка - тъй като Аугментин е АБ от групата на пеницилините, пробиотиците и киселото мляко трябва да се дават поне 4 часа преди или след приема на Аугментин.

Още нещо - има АБ, които изискват прием на гладно, между храненията или след хранене. Така е и всяко лекарство. Ако има изискване, то го пише в упътването.
Често пише да се даде и с течност - сок, мляко.

# 521
  • Mediterraneo
Моята голямата е с чести отити, за които винаги досега е пила Зинат  Crazy Иначе личната мноооого си харесва този Аугментин, за щастие моите го понасят и не правят никакви реакции към него( най- честата от които разстройство). Понякога изписва и Клацид, но дотам. Панцеф, Сумамед и още 1-2 вида АБ са ни ги изписвали частните педиатри, при които ходим отвреме навреме.

# 522
И аз не харесвам Аугментина гъбаса от него по целия език , а изобщо не и помогна за Стафилокока.пила е Панцеф , останах доволна , много лекари са ми казвали , че е щадящ стомаха , пиеше го на 12ч.

И аз харесвам плуването , живот и здраве като поотрасне още малко до нас има басейн , закрит в училище е , ако има групи за малки ще я запиша, ако ли не с мъжо сме говорили за Тайбо или Джудо.танци не харесвам искам да спортува нещо , което наистина калява и духа и тялото.

# 523
  • София
Само да направя една вметка - тъй като Аугментин е АБ от групата на пеницилините, пробиотиците и киселото мляко трябва да се дават поне 4 часа преди или след приема на Аугментин.
Това ми беше адски полезна информация.   bouquet
Кати преди време пиеше Аугментин, но не й повлия изобщо. Сменихме го с Панцеф.
На последното изследване на носен секрет излезе, че е резистентна само към Пеницилин, което обяснява защо Аугментинът не подейства.

Панцеф-а в Токуда го тачат и предписват на децата.

# 524
Аз пък все се чудя при наличието на толкова вида нови АБ , пречистени и т.н. все изписват този пеницилин , вече повечето микроби са резистентни към него

Общи условия

Активация на акаунт