Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 741
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • На брега на реката
Много полезни ми бяхте, в интерес на истината по-подробна информация не бях намирала скоро, а и не бях получавала от който и да е лекар. Дано ми е влязло нещо в главата.
Моята мома е с някакво зачервяване на очичките, не на склерата, а някак на долния клепач, като след рев. Върнахме се тъкмо то Трявна и съм силно обезпокоена какво може да е това. Бистрите сополки са си нещо постоянно при нея, уж сме с диагноза алергичен ринит, но трябва да посетим алерголог, за да направим тестовете. Та започнах да си мисля, че нещо вкъщи е засилило алергията й и за това така реагират очите й. От друга страна с баща й сме болни, подсмърчаме, болят ни гърлата, дано съм я пратила на време на село и да не сме прехвърлили от нашето боледуване.  Rolling Eyes
Бронховаксомът го пиехме по схема миналата зима, но по време на всяка пауза се разболяваше сериозно. Тогава ни обясниха, че макар и рядко, може да даде подобно отражение и го спряхме. За гъстите сополи много помагаше Геломиртолът, за два дни е отпушвал носът й и е спирала да кашля. Но определено е за по-големи деца, защото моето диване е много трудна на големите таблетки и ги плюе. На 1 хапче пропилявахме 3 в опита да го изпие. Накрая се отказах от него. Сега четох за Ринитала, впечатли ме написаното в листовката, не бях го срещала до сега. ЩЕ трябва да се консултирам с ЛЛ дали в нашия случай би помогнал.
Иначе определено върлува нещо, щом вчера за пръв път ни прегледаха в градината, а от както ходи вече повече от година, не бях забелязала подобна практика. Много болни имали, децата били окапали. Но ми се свива сърцето като ги чуя някои дечица как бухат. И всеки път като се приберат с баща й от градина разпитвам по телефона как е, сополи има ли, добре ли е. Моето ще се превърне в някаква мания.  ooooh!
Сега давам Есберитокс Н, по схема 3x15 капки. Уж е за гърлени, ушни и синуитни проблеми, направо сме им в таргета. Дано има ефект, че няма имуностимулатор, билков бъркоч или смучещо хапче, което да не е опитала  Rolling Eyes
Ще ви следя, защото има какво да научи човек от вас   bouquet

# 616
Но...те и разбирам щото човек понякога е в безизходица и в стремежа си да направи най-доброто за детето си допуска грешки.Споко,и аз минах от там! Wink
Грешките започват там когато си най-сигурен в себе си  Joy
Искам да кажа хубаво е да си вярваш, но чак пък толкоз newsm78

# 617
  • Бургас
Толкова време пи хомеопатични, днес отиваме пак при лекарката да я чуе, че кашлицата не е отшумяла съвсем и хоп, направила бронхит. Отново е на АБ, този път Клацид.  Tired

# 618
Emmа, много благодаря за споделеното.   bouquet
Общо взето и при моето дете положението е подобно, затова и избора ми е толкова труден.

# 619
  • Пловдив
Толкова време пи хомеопатични, днес отиваме пак при лекарката да я чуе, че кашлицата не е отшумяла съвсем и хоп, направила бронхит. Отново е на АБ, този път Клацид.  Tired

Ама вие май не четете какво се пише...От толкова хомеопатични се радвай,че само това ви се е случило Stop

peppia,радвам се за теб тогава hahaha от компетентни докторя най-много всеки месец АБ да пиете и лошото е че всеки път им вярваме,че ще е за последно!

# 620
  • Бургас

Много полезни ми бяхте, в интерес на истината по-подробна информация не бях намирала скоро, а и не бях получавала от който и да е лекар. Дано ми е влязло нещо в главата.
Моята мома е с някакво зачервяване на очичките, не на склерата, а някак на долния клепач, като след рев. Върнахме се тъкмо то Трявна и съм силно обезпокоена какво може да е това. Бистрите сополки са си нещо постоянно при нея, уж сме с диагноза алергичен ринит, но трябва да посетим алерголог, за да направим тестовете. Та започнах да си мисля, че нещо вкъщи е засилило алергията й и за това така реагират очите й.

Това все едно аз съм го писала.Само че ние бяхме с такава диагноза мин.седмица сега ще капим 15 дни Кузихром.Секрет няма тази седмица,но и аз недоумявам от какво е това зачервяване,всеки ден го има от сутринта.Иначе ние вече се на 2ри курс Респивакс.

# 621
  • София
Моето момиче от вторник вечерта пие Клацид за гнойна ангина ... свали Т в четвъртък, от вчера обаче запуши носа, започна кашля, днес малко повече, появи се и ацетонов дъх ... веднага я заведох на педиатър - слушалките показаха чисти гърди, кашля от секрет. Ама си кашля добре  Tired, пък и този запушен нос много я мъчи ...
Включихме промивка на носа сутрин, Виброцил 3 пъти на ден, инхалация с физиологичен разтвор отново 3 пъти на ден и Проспан на сироп.
Други идеи дали имате ...  Hug
А иначе днес е 3,5 ден на Клацид-а ...

Офф забравих - сутрин давам клеева тинктура, рибено масло, яде много мед и лимони.

# 622
А у вас ли е или я пускаш на градина? Предполагам е у вас, но все пак да попитам. Ще се оправи, дай й малко шанс  Wink. Достатъчно лекарства приема (поне за мен), на къде повече  newsm78? Промивай й носа по-често и задължително преди да слагаш Виброцила.
 Моя синковец след няколко дневен прием на Аугментин стигна до пневмонията, та вече и това го имам наум-не винаги се изписва правилния АБ и не винаги следва подобрение  Rolling Eyes

# 623
ninnann, не е лошо да направиш консултация с още един педиатър.
Нашата ЛЛ каза същото за сина ми- "чисти гърди, не мога да си обясня защо кашля, сигурно е алергия". След 2 часа го заведох при друга лекарка, тя каза- " Чувам хрипове, пневмония е"
На следващия ден ходихме при пулмолог-" Да чувам хрипове, но не мога без снимка да кажа дали е бронхит или пневмония"
Така, че най-добре отиди и при друг лекар, ако според теб кашлицата се задълбочава вместо да отшумява.

# 624
Някой да е капал Пиносол на по-малко дете? Пише че е за деца над 6, но и на тантум верде така пише, пък го дават и на по-малки  Thinking

# 625
  • София
Емма  Hug, вкъщи е, разбира се ...  Peace. Надявам се да се оправи, никога не й давам шанс и не й вярвам по отношение на болестите  Tired, много си права - точно това казва и педиатърката.
А това с АБ също ми е познато, март лежахме в болница с пневмония, след 3 дневен прием на Цефзил вкъщи ... та ясно и затова се страхувам, но тогава беше съвсем различна кашлицата, надявам се просто да трябва време  Hug
Елена Ди  Hug, понеже съм от страхливите  Grinning, заведох я днес при двама педиатри ... и двамата казаха, че гърдите са абсолютно ОК, кашля от заден секрет, категорични бяха ...
Тя в началото не кашляше, прокашля се два-три пъти вчера, влажно, от гърлото я чувам, днес малко повече, но и носа днес е видимо запушен, всичко се излива вътре предполагам  Tired.
Благодаря ви, момичета  Heart Eyes, наблюдавам я непрекъснато и при промяна на кашлицата или недай си боже отново повишаване на Т веднага тичам на лекар  Peace

# 626
  • София
Относно даването на Респивакс и Бронховаксом, аз лично подобни препарати не бих дала на децата са. Миналата година педиатърката изписа на Ани Бронховаксом, но аз категорично отказах да й го давам. Като гледах децата на мои приятели на които им е давано напълно се отказах. Докато приемат лекарството що годе всичко е на ред, след като направят паузата, тогава положението ставаше страшно ooooh!.

# 627
Някой да е капал Пиносол на по-малко дете? Пише че е за деца над 6, но и на тантум верде така пише, пък го дават и на по-малки  Thinking
Има ментово масло, което го прави неподходящо за малки деца, защото може да предизвика нарушение в дишането. Да не е чак до 6 години, но на дете под 3 години не бих дала Пиносол. В Тантума /говоря за  спр. 0,15%/ също има ментово масло, но предполагам по-малко, а той е за деца над 30 месеца, макар да го изписват и на по-малки реално.

# 628
Бен, егаси серията я подгонила Далинка.  Confused Hug
Тандонова, зачитането на чуждият избор как да лекува собственото си дете е едно положително, но и пожелателно. Нито име на лекар, извинявам се - хомеопат, прочетох да си споменала, нито населено място, нито вълшебни пенкилери. На времето нас не са ни лекували хомеопати, даже фармацевтичната индустрия няма идея какви печалби е изтървала по тази линия. Но и околната ни среда не е била такава. Храната ни не е била сегашната. И въпреки това е имало кекави деца, които като по чудо спираха с боледуванията след простото махане на сливици.
при определени заболявания (основно за възрастни) е по-добре да не се четат листовките, че там направо е нарисуван пътя към  вечните ловни полета.  Обаче без тях срещата с отвъдното е гарантирана.  

# 629
Бронховаксом съм давала на детето, когато беше на 2 години, тогава имаше период , в който беше непрекъснато на АБ.
Не стига, че не му помогна, но и като, че ли още по- често и по- тежко започна да боледува.
После давах Рибомунил, от него бях страшно доволна, но изчезна от аптечната мрежа и дори не можахме да направим третия прием.

Общи условия

Активация на акаунт