Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 747
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Once there was a Hushpuppy...
А, да ви попитам за Бронховаксом, имате ли впечатления?
До сега четох и видях, че е помогнал на доста деца.
Има някакви дози в саше, което са удачни за деца и са ни предписали точно тях по едно на ден за 10 дена.

# 601
Радолинче, моето дете също пи Грин тус  два дена, но днес педиатъра категорично каза, че не е подходящ - имаме същите симптоми като вашите, дори снощи повърна секрет.
Изписа Еurespal  и още на обяд като дадох една лъжичка веднага имаше ефект, заспа следобяд а снощи не можа да спи от кашлица.

# 602
На нас ни изписаха Бронховаксом,но ще го почваме другата седмица,та и аз се ослушвам за мнения,точно за сашетата!

# 603
Ами Шанталче, то за сега сме имали само нощес един път кашляне, ама аз от тази сутрин пак почнах да чистя с бейби вак и ще продължа, но честно сиропа Грин Тус май не е и за нас newsm78 Давам го тази вечер и приключвам, от утре по новата рецепта от УНГ, да видим дали всичко ще свърши вече Praynig

# 604
 Peace Бързо оправяне. Надявам се да са ви изписали правилната терапия и дететнцето да се излекува бързо, много е неприятно с тея кашлици...
Но така е, като ходи на градина е неизбежно, аз мисля да не я давам поне две седмици. Въпреки че са 10 деца в група, пак стават гафове #Cussing out

# 605
И на вас Hug бързо оправяне, аз го гледам точно 14 дена в къщи, при положение че ми беше за два дни в градината. Но, ми се иска да го давам пак, имам куп неща на главата, както всички тук Peace

# 606
Бронховаксом-а е т.нар. първообраза, а Респивакс е бг аналог (да речем-има и мнения, че е 'създаден' конкретно за вирусите по нашите ширини, докато Бронховаксома-не, не знам колко е вярно).  Синът ми започна този месец Респивакс-искрено се надявам да има положителен ефект, защото просто без нерви останах вече-както и друг път съм споделяла-при него 'обикновена' хрема няма, много бързо слиза надолу, не се поддава на лесно лечение. И все стигаме я до бронхит, я до пневмония  Rolling Eyes. Затова решихме кардинални мерки (именно Респивакса). И за двете има супер противоречиви мнения-явно докато не се пробва на конкретния човек-няма как да разбереш какъв ще е ефекта. За съжаление понякога децата правят някакви реакции срещу тези два препарата, други се скъсват от боледуване, а трети....наистина намалят драстично болестите или ги карат значително по-леко. Дано ние сме от третата група. До тази есен бях абсолютно категорично против тези два препарата, но след началната пневмония миналия месец просто......си промених мнението. Стискам палци да ни се отрази добре.
 ПС: Класическата хомеопатия е хубаво нещо, стига да намериш правилния лекар! За съжаление, извън София, това оказва се е мисия невъзможна  Rolling Eyes

# 607
Emma, колко е голямо детето ти? Колко често боледува? Как се реши да почнеш Респивакс?
Моето дете също направи пневмония преди 2 седмици, а 10 дни по-рано от лек вирус стигна до АБ.
Преди 2 години имаше пак такъв период, непрекъснато беше болен, на АБ, инжекции. После се закрепни, за година и половина само 1 по-сериозен вирус изкара, но сега тръгна на градина и ме е страх да не се повтори одисеята отпреди 2 години.
Ако изчакам с Респивакса , а се окаже, че хомеопатичните имуностимуланти не му помагат, може да направи нова пневмония за нула време. И докато оздравее отново, за да почнем Респивакса ще е станало декември, пък тогава май е късно да се почва вече.
Оф, не знам какво да правя вече.

# 608
Здравейте.
Дъщеря ми е на 3 и 8 месеца. От започване на градината началото на септември до началото на тази седмица беше здрава. В момента е с ларингит.
Днес говорих с личната за рибеното масло и ни изписа Рибчо. Обаче малката не иска да ги пие цели. Ще има ли проблем ако ги разтворя в малко топла вода? Някой пробвал ли е да ги дава така?

# 609
Елена, не питай как се реших, много мислих и премислях. Никога не съм предполагала, че ще давам такова нещо на детето си, аз съм твърдо против всичките видове ваксини. Той е на 4 и половина, от както е станал на 1г6мес е на ясла, всеки месец с еразболяваше там, през месец стигахме до АБ. На 2г изкара една много тежка пневмония, в болница с 20 антибиотика сигурно (е, чак пък толкова...)и от тогава няма имуностимулант или 'бабешки' лек, който д ане съм пробвала...Да речем, че ограничихме сериозноте заболявания, но си боледуваше почти всеки месец-спирах го веднага, при първи симптоми и кажи речи за седмица домашно лечение се разминаваше. Докато не дойдат месеците февруари-март, ей тогава ми иде да се гръмна. Три поредни години през тези месеци все става по нещо страшно, все стигаме до АБ(бяхме ограничили приема от АБ само веднъж годишно, през този период), ама по един месец се влачим по лекари, през ден сме на преглед (в почти всички случаи платени), правим снимки, изследвания и накрая все стигаме до зверски усложнения и съответно Аб. Това лято пак-хреми всеки месец! И не може да ги овладеем без АБ капки, не спират, сополите слизат надолу, почва се кашлици и познатата история...И след тази начална пневмония началото на септември (буквално за 3-4 дни се случи, без никакви други симптоми-детето беше жизнено, пие, яде, играе, спи...само дето кашлицата стана страшна). И личната му лекарка пита защо не пробваме Респивакс, аз я изгледах криво и си тръгнахме от кабинета й. ПОсле много мислих, четох, питах и разпитвах познати и стигнах до извода от горния си пост-докато не пробваш-няма как да разбереш. Крепи ме мисълта, че имам няколко познати, които споделиха, че при тях нещата коренно са се променили, едва ли не са спрели от раз болестите. И на това се надявам  Rolling Eyes

ПС: За Рибчото пише на опаковката да не се дъвче, следвователно и да не се разтваря предполагам, а и в топла вода.....Синът ми също не искаше да ги пие, но му ги слагам на самия език и така доста лесно ги преглъща с вода. Ако са на друго място из устата му е трудно. Защо не пробваш в лъжица (малка) кисело мляко да го 'скриеш' или нещо друго което би изяла?

# 610
Тъй като аз мисля от началото на следващия месец да започна курса с Бронховаксом, сравних състава на двете ваксини.
Бронховаксома е просто с повече щамове:
Ето: aemophilus influenzae тип b, Streptococcus pneumoniae (тип 1, тип 2, тип 3 и тип 47), Klebsiella pneumoniae subsp. pneumoniae (2 щама) Klebsiella pneumoniae subsp. ozaenae, . Staphylococcus aureus (6 щама), Streptococcus pyogenes Streptococcus viridans ( 3 щама), Branhamella catarrhalis (3 щама)

Респивакс: РЕСПИВАКС Активно вещество - всяка таблетка съдържа лекарствено вещество за деца съставено от бактериални култури от следните микробни видове: Streptococcus pneumoniae, Branhamella catarrhalis, Streptococcus pyogenes от група А, Haemophilus influenzae type b, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae

Ако ще се дава подобна ваксина, по-добрия вариант е Бронховаксома, според мен. Мен също ме притеснява как ще й се отрази приема. Страх ме е да не започне да бледува повече...но както Емма е писала- това никой не може да ти го каже.

# 611
И за Респивакса, и за Бронховаксома съм чула само положителни препоръки от познати хора, които ползват тези препарати. Няма да навлизам в подробности за хората, от колко дълго ги приемат или защо го правят, споделям само крайния резултат: в 99% от случаите не боледуват или преболедуват сезонните вируси по-леко от околните. Разбира се има и изключения, никоя ваксина не покрива всички грипни и бактериални щамове, както и новите за сезона.
В Интернет не съм чела отзиви на чужди хора, защото не ме интересуват. Разпитвам само близки и познати и от никого не съм чула Респивакс или Бронховаксом да му е подействал отрицателно.
Обсъждах и двата препарата с нашата лична лекарка. Тя смята, че са подходящи за хора, които боледуват много често или са от рискови групи. Бронховаксома го намира за подходящ за хора, които са предразположени към усложнения на долните дихателни пътища, бронхити и бронхопневмонии. Респивакса го одобрява за възрастните, не за детето, но тя за дъщеря ми по принцип не препоръчва антивирусен препарат профилактично, защото малката не боледува много често. От двата препарата препоръчва повече Бронховаксом, не разбрах точно защо, но останах с впечатление, че е по-модерен и по-широкоспектърен, но може да съм в грешка.
Аз имам доверие на нашата педиатърка, когато съм я послушала не съм сгрешила. По нейн съвет аз самата започнах да пия Биозин като се надявам да се подсиля и вирусните инфекции да започнат да ме подминават.  Simple Smile

Случайно попаднах на статия от днес за хепатит А.
Поне 8 души болни от хепатит А във Варна след сватба: http://dnes.dir.bg/news/varna-umbal-hepatit-12282398?nt=4  

# 612
  • Пловдив
Само да кажа...че такова нещо като хомеопатичните имуностимуланти Няма и не е имало NaughtyТова,което ви предлагат на пазара(масовите продукти от рекламите) са комбинирани препарати и ще ви докарат само влошаване,дори и след известно време-личен опит имам Peace

Емма,не вярвам намирането на читав хомеопат да е толкова трудоемко...стига да искаш и да знаек какво е хомеопатията-начини се намират PeaceТи от кой град си?И това вече не го разбирам-защо след като си против ваксините ще даваш тази отрова на детето си Stop newsm78 Ееее,не те разбирам!То по-добре да си на хомеопат в София и да пътуваш километри отколкото този вриант!

Но...те и разбирам щото човек понякога е в безизходица и в стремежа си да направи най-доброто за детето си допуска грешки.Споко,и аз минах от там! Wink

Рибеното масло е мнооооого по-удачен вариант PeaceНо по-добре вземи сироп,но вкуса му пак не е много добър за децата!Напр. Ескимо кидс.

пак казвам,че и ние бяхме още на 1-я месец след яслата в болница с тежка пневмония,после ред боаронски илачи,които доведоха детето до алергична кашлица...но сега съм супер доволна от хомеопата си  Peace

п.п. За мен противогрипната ваксина (която ефект няма) е = на респивакс.

# 613
И аз съм мислила за Бронховаксона , ЛЛ го е изписала на малката , но как да го дам като тя не е имала 10 дни здрава , ЛЛ изрично каза да го давам на здраво дете , тук повечето го давате на хремави деца , което според моята е много грешно.

# 614
По повод Бронховаксома, моя син вече е здрав и мисля да започна от неделя евентуално.
При нас, както споделих има само кашлица, и то от време на време, като се стече секрет. Сега, аз ще му го отсктранявам усилено и се надявам и кашлицата да изчезне newsm78
Благодаря за споделените мнения за лекарството Бронховаксом.
Другото, второто което ни е предписано било Инфлуенциум - хомеопатично Peace
Трябва да ги редувам според рецептата, моля ви кажете ползвали ли сте второто Praynig

Общи условия

Активация на акаунт