Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 790
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Once there was a Hushpuppy...
Мед бих давала да ближе от лъжичка за дразнещата кашлица.
И чисто като плацебо бих дала някакво билково сиропче да пие. Може детето храчки да има и така да ги чисти.
Случвало се е моето дете да ми каже "Мамо, кашлям, защото имам чувството, че огрооооомен сопол е застанал на гърлото ми и кашлям, за да се махне, ама той си седи" Simple Smile.

При нас сега е така. Стича се секрет към гърлото и кашля. Аз също малко разбирам от кашлици, но вече горе-долу започнах. Вече знам лаещата кашлица, че ще направи голям проблем, минахме през това Sad Също така и тази, която има в момента, вече я разпознавам.
Днес бяхме на УНГ и ми потвърди, че се стича секрет, тя го гледа и за 3та сливица и ларингит, та беше доста обстоен преглед.
Честно казано от както знам за бейби вак, след ларингита теглим с него непрекъснато, докато има хрема. Спре ли хремата и го спирам, но ето че май е трябвало да продължа.....
От тази сутрин поднових с него изтеглянето и действително има много по мъничко, а не може сам да го издуха...

# 586
При задната хрема или поне в началото, кашлицата е сякаш детето се е задавило със слюнка.
Когато секретите станат обилни, започнат да се трупат по гърло и трахеи, тогава кашлицата става влажна, отхрачваща, "къртеща".
Ако същите тези секрети се натрупат извънредно много (обикновено това става при забатачена задна хрема, без да са взети мерки) и при детето има някаква алергична компонента, тогава кашлицата става люта, дълбока, дори до невъзможност на детето да поеме дъх и може съвсем реално да се задуши, ако не бъдат предприети спешни мерки.

# 587
Аз искам да попитам, ако може да ми кажеш Чери, понеже ти по-разбираш Peace Разбира се и другите мацки в темата, ако знаят PeaceКак да накарам едно дете да си изплюе храчката?
Вярно, малък е на 3,6г., но аз го усещам когото я кашля в гърлото му е и бързо преглъща...
Има ли начин да го накарам да я изплюе?  може и да ми е тъп въпроса, ама ме мъчи все пак

# 588
Истината е, че не знам как да го накараш, защото е много малък още. Вземай нещо отхрачващо по препоръка на педиатъра, ако е нужно. Иначе обикновен сироп за кашлица е ок.

Имай предвид, че е възможно да повърне именно заради тези секрети на гърлото, които дразнят и активират повръщането. Така детето един вид изхрачва сопола, но не е задължително да се случи.

# 589
  • Пловдив
Вместо запис споделете от какво и с какво последно излекувахте детето си ?

От година и половина с хоеопатия,но Класическа-демек без гранулки на Боарон, и благодарение на нея детето ми не е пило антибиотик Peace

# 590

От година и половина с хоеопатия,но Класическа-демек без гранулки на Боарон, и благодарение на нея детето ми не е пило антибиотик Peace
Извинявам се за глупавия въпрос, но коя е Класическата /аз знам за гранулите на Боарон/ newsm78

# 591
Да, когато се закашля по силно все едно ще я повърне....
Сега, от вторник давам Грин Тус, даден от педиатърката, днес УНГ казва да го зарежа и да започна с Бронховаксон/не знам дали е правилно, едвам го разчитам/, второто въобще не го разчитам Blush, за нос Еуфорбиум, и финабсин/синабсин ли? newsm78
Каза веднага и да го давам пак на градина Peace

# 592
  • Пловдив

Извинявам се за глупавия въпрос, но коя е Класическата /аз знам за гранулите на Боарон/ newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0
Ето тук има за четене-що е то хомеопатия...

Както и тази тема...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684143.0

Основната разлика е че кл.хомеопатия лекува с едно лекарство и то под течна форма,което пак се прави от гранули,но...има и още...Това като за начало,за да не спамя темата...

# 593
А респивакс давали ли сте?
Лекарката, която беше в спешния кабинет и констатира, че детето ми има пневмония ми каза след като оздравее да почнем респивакс по схема.
Вчера го купих, но като се зачетох в интернет и се изплаших.
Мнения?!

# 594
Много е неприятна тази задна хрема. Предната нощ моето трудно преглъщаше, сложих й още една възглавница в случай, че повърне, а аз не я усетя. Предпочитах да повърне и да се освободи от храчките, но... Помпа нямам, защото това ни е първата сериозна "среща" със сополите.

# 595
Аз не съм давала респивакс newsm78До сега не ми е предписван, но ще се пуля в аптеката какво е второто, по-късно Grinning

# 596
Кое второто?

# 597
Елена, въобще не мога да го прочета - ама нещо като
Yugluencinm
Jugluencinum - не знам, все такива някакви букви е надраскала Laughing

# 598
  • Пловдив
От листовката...Какво съдържа РЕСПИВАКС Активно вещество - всяка таблетка съдържа лекарствено вещество за деца съставено от бактериални култури от следните микробни видове: Streptococcus pneumoniae, Branhamella catarrhalis, Streptococcus pyogenes от група А, Haemophilus influenzae type b, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae в количества съответствуващи на по 1.25х109 клетки от всеки вид.

Съдържа от 0,001 до 0,1 мг формалдехид.

Това си е ваксина,само че под формата на хапче Mr. Green Аз Не бих дала това на моето дете!

# 599
И аз се разколебах след като прочетох някои статии.
Но пък други са страшно доволни от него.
Общо взето мненията са в двете крайности.
За сега купих yummi bears / ехинацея с вит. С/, пчелен прашец и имунокинд, пък да видим дали ще има ефект.
Оп, и сироп от черен бъз, забравих.

Общи условия

Активация на акаунт