Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 796
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Чакане не е точно - промивки на носа, издърпване на секретите, капане на Коларгол в нослето и следене на детето постоянно.
Бих дала нещо за отбъбване на лигавицата - антиалергично, например калциев глюконат сироп.
Ако има кашлица - слушай каква е, дали се променя, кога и как кашля детето и т.н.

# 571
Ако има кашлица - слушай каква е, дали се променя, кога и как кашля детето и т.н.

А по този въпрос има ли някъде manual Wink ... нямам опит и колкото и да слухтя... все ме е страх че не преценявам правилно  Tired
За момента май са ми верни преценките ... припокриват се с констатациите на лекарите след прегледите ... но все пак ...

# 572
Да, имах предвид, че "чакаме" с наличния арсенал, без да включвам други неща засега.
Аз също се притеснявам, дали ще опиша правилно секрета или пък кашлицата.
В интерес на истината, вчера се изкашля 1-2 пъти. Повърхностно беше, също не се чуваше храчка или нещо да я дразни на гърлото. Ще я следя.

# 573
И аз не разпознавам и не разграничавам тези кашлици. На мен лекар ми обясни така: "Ако детето е весело, храни се и кашлицата не нарушава съня му- няма поводи за притеснение! Peace"

# 574
И аз не разпознавам и не разграничавам тези кашлици. На мен лекар ми обясни така: "Ако детето е весело, храни се и кашлицата не нарушава съня му- няма поводи за притеснение! Peace"
Ох, не е толкова просто. С тия детски градини станахме изследователи на кашлицата. Имаше една книжка на Тери Пратчет дето разправяше за 100те вида дъжд и как се различавали един от друг.
Та и ние така с кашлицата - начална, откашляща, дразнеща, лаеща, от хрема. И как да разбереш от коя ще дойде усложнението..
Аз вярвам на доктори, но не 100%. (докараха до пневмония навремето сина и ако не бях поискала снимка.. нямаше да разберат!).
За мен разграничаващото е температурата (което наистина е като доктора по-горе). Докато няма темп съм горе долу спокойна. Ама като се започне седмица без да мине.. пак лошо.

# 575
"Ако детето е весело, храни се и кашлицата не нарушава съня му- няма поводи за притеснение! Peace"

Ами не е прав. "Слизането" към дробовете може да стане ужасяващо бързо и затова е нужно детето да се следи.
В началото и на мен ми беше трудно и при всяка кашлица тичах "за слушалка", но с времето се учиш да "чуваш" кашлицата. Ако е от гърлото се чува като "висока", па макар и влажна. Ако е трахейна се чува по-ниско от гърлото, сякаш от гърдите на детето излиза.
Просто ги следете и слушайте, а при най-малката тревога от ваша страна е най-добре да заведете детето на лекар.
И един съвет - в кабинета може да помолите детето да се изкашля пред лекаря. Той ще ви обясни каква е кашлицата като вид, ще я "чуе на слушалка" и така постепенно ще добиете опит.

Допълвам - детето кашля най-често от секрети, предизвикани от носа, т.е. хрема. Ако се излекува нослето, кашлицата спира. С това имам предвид следното - усилията най-вече трябва да са локализирани за лечение на носа, а сиропчето за кашлица е само допълващо.

# 576
Допълвам - детето кашля най-често от секрети, предизвикани от носа, т.е. хрема. Ако се излекува нослето, кашлицата спира. С това имам предвид следното - усилията най-вече трябва да са локализирани за лечение на носа, а сиропчето за кашлица е само допълващо.[/i]

Съвършено вярно!  Peace

Мен най- много ме притеснява запушения нос. Гледай да е винаги отпушен и да изтичат секретите защото иначе стават поразии (я с ухо, я с гърлото).

Подкрепям!

И аз! Но и при всичко възможно направено, понякога пак нямаме късмет. При дъщеря ми хремата продължи твърде дълго и от дългото изтичане на секрети, задно предимно, направи вторичната бактериална инфекция, "негнойно възпаление на ушите".
Всички сте прави, усилията трябва да са насочени приоритетно към овладяване на хремата, все пак имайте едно на ум и следете за усложнения.  Peace
Ние при такива вирусни заболявания ходим при педиатърката през ден, за да й преслушва гърдите и да й гледа гърлото, бронхит и ангина май са най-честите усложнения. И тук Чери е дала добра препоръка, нашата педиатърка винаги кара детето да се изкашля пред нея, за да прецени кашлицата. Аз не мога, но и не боледуваме много често, слава богу и нямам достатъчно "опит".  Peace

# 577
Имате повече опит от мен... и винаги има какво да се научи от вас Hug

# 578
Здравейте!
Пиша за съвет. Дъщеря ми вече една седмица се "влачи" със сополи. След първоначалните клеева тинктура и сребърна вода, минахме на "Виброцил" (от педиатъра) , хремата беше бяла, като пяна или поне такава излизаше с Бейби Вак, не й течеше носа, а се чуваше като задна хрема. 5 дни "виброцил' - никакъв ефект, даже мисля, че се влоши. От 2 дни е на "Коларгол". Като, че ли е половин идея понамаляла хремата, но става доста гъста и все още е "някъде отзад", като я усещам малката, как говори на нос, все едно й е запушен. ЛЛ каза до неделя да продължаваме на тези капки. Но аз не знам какво мога още да очаквам от тях, освен да сгъстяват секрета и да й е запушен носа.  ooooh! Като аз пък съответно пръскам физиологичен, за да ги размекне преди да ги аспирирам.
Иначе гърлото е чисто.
Някакви съвети?1   bouquet

п.п. Взехме и секрет от нослето - чист е.

И ние караме този вирус със хремата, и при нас е нещо подобно.3 дни му  беше запушен много носа и хремата  беше задна.Сега и аз не знам точно каква е- на моменти доста му шурва носа и тече , на моменти хич не тече, но се чува да хърка нослето- има в него секрети.

Лощото, е че и аз пипнах нещо, но само с Т, но постоянна - някакъв друг вирус явно, и си мисля как да не заразя малкия и с него.

# 579
Дайте някакъв съвет за дразнеща кашлица. Големият няма сополи, гърлото му е спокойно, обаче често прави опит за изкашляне - нещо все го дразнело. Когато спи не кашля, като е залисан в игра пак не кашля (явно тогава забравя, че нещо го дразни). Пролетта пак беше така един месец. Накрая имах чувството, че по навик го правеше. Звучи си точно като прочистване на гърлото след дълго говорене или пеене, но си е неприятно.

# 580
БАктерия?

# 581
Мед бих давала да ближе от лъжичка за дразнещата кашлица.
И чисто като плацебо бих дала някакво билково сиропче да пие. Може детето храчки да има и така да ги чисти.
Случвало се е моето дете да ми каже "Мамо, кашлям, защото имам чувството, че огрооооомен сопол е застанал на гърлото ми и кашлям, за да се махне, ама той си седи" Simple Smile.

# 582
Аз да ви се "оплача" ... според докторите моето дете е добре.. на оправяне... нищо сериозно... Даже от сутринта не е кашлял... т.е. от както го оставих с баща му ... и по тоя повод той решил, че не е нужно педиатъра да го преслуша (мъжка му работа... аз щях да си поискам).
Изводът какъв е ... детето е алергично към майка си.... Crazy
Лечение: оставям ги за почивните дни, а аз отивам на балкана... (служебно... служебно ... да не ме заклеймите сега Wink)

Да са ни живи и здрави децата ... ама и ние покрай тях!
 sun

# 583
  • София
ston, някакви ментови бонбони, от рода на лукчетата или пък някакви таблетки за смучене, ако бонбоните не помогнат.
И на мен понякога ми е трудно да определя кашлицата на Ани. Има моменти, в които кашлицата й е между суха и влажна и така  и обяснявам на педиатърката. При Дани пък е или само суха или пък е само влажна, няма други разновидности.

# 584
На лукчетата много би се зарадвал  Laughing
Истината е, че подобна кашлица и мен ме хваща 1-2 пъти в годината и нито лукчета, нито мед ми помагат. Най-гадното е, че ако един път се изкашляш, започва повече да дразни и няма спиране.
Започвам да се чудя дали причината не е в прахоляка по улиците и изгорелите газове от автомобилите. Винаги есенно време като застудее започвам да усещам, че въздухът става по-смрадлив - все едно стоя зад някой здраво пушещ автобус.

Общи условия

Активация на акаунт