Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 792
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм давала Грин Тус и преди. Харесва го, защото е сладък, с мед, дори много сладък за моя вкус. Овладява кашлицата, но при нас не е силна, а пък още в началото на болестта я туширахме с Ердомед. Виж от него съм много доволна!   

# 556
Здравейте Hug
и аз тука Sad
На нас също ни изписаха ГринТус - имате ли вече впечатления от него? Давали ли сте го преди?
За първи път го давам, кашлицата му е от 3 дена.
И на моя син предписаха Грин Тус, но не му подейства.

# 557
Същото върви и из северо-изтока (Шумен - Велико Търново).

За Аугментина - завеждащ отделение и фармацевт са ЗА.
Едно е да е самообразоваме по тези въпроси в интернет, друго е да съберем опит и впечатления от специалисти  Peace

Моя младеж също влачи нещо покашля, влачи сопол... в момента бистър и оскъден...
Минахме през домашно лечение (билков чай, физ разтвор и др подръчни блага от природата Simple Smile), билкови сиропи (3 вида), Цефзил, Коларгол ... сега пак е на домашните благинки...
Педиатъра понастоящем го намира почти здрав - в дробовете не се чува нищо обезпокояващо, УНГ минахме също - много леко ама почти имагинерно възпалена лява сливица и същото за дясно ухо... малко се изненадах че са по диагонал ама... Почисти му ушичките - "болното" с доста ушна кал (боклучки и нещо бяло  Thinking както ми разказа мъжО.. аз не бях там)
Изписа ни АБ, Б комплекс и Салицилов спирт за почистване на ушите...
Взели сме само спирта ... другото само ако пак вдигнел Т .. .той пък след този преглед не е вдигал... Това става във Вторник. Т вдигна в Събота сутринта и в Понеделник сутринта.
Утре може би ще мине минем през двамата лекари да видим какво ново ...  ooooh!

# 558
  • Once there was a Hushpuppy...
Благодаря за отговорите Hug
При нас също се влачи доста време вируса newsm78 Сега, като ви чета и разбирам, че не се оздравява бързо при повечето.
Ние бързо свалихме Т - за един ден/дадохме му на върха сода и малко му мазна баща му на гърлото, че при нас диагнозата е херпангина/, но хремата се влачи 7-9 дена, ужас просто и слагахме капки Гаразон. Мина хремата, поду ни се 3тата сливица и се стичат някакви храчки към гърлото и кашля. За сега е само от 3 дена, и по 3-4 пъти в деня, за това се надявам този сироп да помогне Praynig
Давах за гърло Тонзилотрен, а сега Хомеовокс Peace

# 559
Аз също съм давала на малката сиропа Грин Тус. Кашлицата я овладяхме за 4-5 дена. По-същото време давах и чая с дяла, орехи, небет шекер и индрише.

# 560
  • София
От тази нощ съм в отбора с болните деца  Tired
Малкият си смени дишането и сутринта тръгна бистър сопол. Ще боря сополите (добре, че идват събота/неделя), дано само да няма усложнения.

# 561
  • София
Аз също съм давала сироп Гринтус и определено съм доволна. Няколко пъти стопира кашлицата буквално за 3 дни. Но ако става въпрос за нещо по сериозно (последния път сина ми беше с бронхит) определено не помогна. Наложи се да сменим сиропа  Peace

# 562
Здравейте!
Пиша за съвет. Дъщеря ми вече една седмица се "влачи" със сополи. След първоначалните клеева тинктура и сребърна вода, минахме на "Виброцил" (от педиатъра) , хремата беше бяла, като пяна или поне такава излизаше с Бейби Вак, не й течеше носа, а се чуваше като задна хрема. 5 дни "виброцил' - никакъв ефект, даже мисля, че се влоши. От 2 дни е на "Коларгол". Като, че ли е половин идея понамаляла хремата, но става доста гъста и все още е "някъде отзад", като я усещам малката, как говори на нос, все едно й е запушен. ЛЛ каза до неделя да продължаваме на тези капки. Но аз не знам какво мога още да очаквам от тях, освен да сгъстяват секрета и да й е запушен носа.  ooooh! Като аз пък съответно пръскам физиологичен, за да ги размекне преди да ги аспирирам.
Иначе гърлото е чисто.
Някакви съвети?1   bouquet

п.п. Взехме и секрет от нослето - чист е.

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 10:15 от Дъгичка

# 563
Дъгичка, Коларгол имат силно подсушаващо действие и ако секретите са задностичащи се, капките ще подсушат.
Това, което кара сега детето ти е един доста обичаен и разпространен вирус в момента. Хубавото е, че минава без усложнения.

П.П. Капането на капки в нослето е начин резултатите от назален секрет да не са актуални. Поне 3 дни нищо не бива да е капано. Но е вирус със сигурност, спокойно.

# 564
Слагай Коларгола, колкото са ви казали.
Продължавай и с физ разтвор и дърпането.
Аз освен това промивам носа... не разчитам само на пръскане и дърпане. Не че не действат.. но като добавя и промиването ми се струва по-ефективно...
1 - промивам (по около 2мл на ноздра, със спринцовка)
2 - дърпам
3 - пръскам физ разтвор с клеева тинктура
Почиствам хубаво и чак тогава Коларгол.

Успех!!!

# 565
П.П. Капането на капки в нослето е начин резултатите от назален секрет да не са актуални. Поне 3 дни нищо не бива да е капано. Но е вирус със сигурност, спокойно.[/i]

За капките преди изследване не важи ли само за антибиотичните? Не знаех, че и обикновените могат да компрометират резултатите.

# 566
Дори промивка с вода може да опорочи резултатите. Най-добре е за да са валидни, нищо да не е капано.

# 567
[quote author=Дъгичка link=topic=682572.msg23358371#msg23358371 date=1351235255]
Здравейте!
Пиша за съвет. Дъщеря ми вече една седмица се "влачи" със сополи. След първоначалните клеева тинктура и сребърна вода, минахме на "Виброцил" (от педиатъра) , хремата беше бяла, като пяна или поне такава излизаше с Бейби Вак, не й течеше носа, а се чуваше като задна хрема. 5 дни "виброцил' - никакъв ефект, даже мисля, че се влоши. От 2 дни е на "Коларгол". Като, че ли е .
[/quote]

Даа точно това го изкарахме. Приготви се след това и 2-3 дни да покашля, но и това минава без сиропи.
Схемата на Лазурит е и нашата и даде ефект. (без коларгола)
Мен най- много ме притеснява запушения нос. Гледай да е винаги отпушен и да изтичат секретите защото иначе стават поразии (я с ухо, я с гърлото). Преди лягане слагах Низик.

# 568

Мен най- много ме притеснява запушения нос. Гледай да е винаги отпушен и да изтичат секретите защото иначе стават поразии (я с ухо, я с гърлото).

Подкрепям!

# 569
Чери, разбирам , че просто трябва да изчакам?  
А, мерси! Това за капките и взимането на проба, го бях забравила.  Confused

Лазурит, благодаря и на теб! Така ще процедирам, с интензивно почистване.

Благодаря на всички!     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт