Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 3

• 268 530
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
"
-  Влюбен съм в теб - изрече той тихо.
- Огъстъс.
- Вярно е - каза той. Беше приковал поглед в мен и аз виждах бръчиците в ъгълчетата на очите му. - Влюбен съм в теб и нямам навика да се лишавам от простото удоволствие да говоря каквото мисля. Влюбен съм в теб и знам, че любовта е като вик сред пустошта, че забравата тегне над всеки от нас, че ние сме обречени и един ден трудът ни ще стане на прах, знам също, че слънцето ще погълне единствената земя, която имаме, и знам, че съм влюбен в теб."
"Вината в нашите звезди" - Джон Грийн

# 646
  • Пловдив
"Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на драго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи." - Паулу Коелю

# 647
За да е истинска една целувка, тя трябва да значи нещо за теб. Трябва да е с някой, който не ти излиза от ума. Така че, когато устните ви се докоснат, да я почувствате навсякъде. Да е толкова страстна и дълбока, че да не ти се иска да поемеш въздух. Не можеш да се престориш за първата си целувка, Никол. Повярвай ми, Не можеш! Защото когато откриеш човека,първата целувка е всичко!
(Анатомията на Грей)

# 648
Как разбра, че те харесва?
- Очите, приятелю... Очите никога не лъжат!...

# 649
"Катрин Ърншоу, дано не намериш покой, докато съм жив! Ти каза, че съм те убил – тогава преследвай ме като дух! Духовете на убитите преследват своите убийци. Зная, че се е случвало призраци да бродят по земята. Бъди винаги с мен, превърни се в какъвто и да е образ, накарай ме да полудея, само не ме оставяй в тази бездна, в която не мога да те намеря!" (Хийтклиф)
"Брулени хълмове"- Емили Бронте

# 650
  • Варна
Имало едно време, един баща. Той бил много близък със сина си. Двамата си говорели за всичко, бащата му давал мъдри съвети и го учел как да се справя с трудностите в живота.
Един ден обаче бащата се разболял тежко. Усещайки, че краят му е близо, повикал сина си и му казал:
- Сине, аз си отивам от този свят и вече няма да можем да си говорим и да се съветваш с мен, както досега. Но в онзи голям дървен сандък съм оставил две кутии за теб – едната синя, а другата червена. Ако се случи така, че в живота ти нещата тръгнат много на зле, отвори синята кутия. А когато положението се оправи и всичко стане много добре - отвори червената кутия...
Скоро след това бащата починал, погребали го.
Не се минало много време и работите на сина наистина тръгнали много зле. Тогава той си спомнил за думите на баща си и отишъл до сандъка, взел синята кутия и я отворил. А там имало... навито парче пергамент, на което пишело:
"Сине, и това ще мине..."
И действително, не след дълго работите постепено потръгнали. Всичко се оправило и синът бил истински щастлив. Един ден той отново си спомнил за баща си и за последните му думи. Отишъл пак до големия дървен сандък и взел от там червената кутия. С любопитство надигнал капака и видял, че вътре в нея има подобно парче навит на руло пергамент. Разгърнал го и прочел написаното:
"Сине, и това ще мине..."
ПРИТЧА

# 651
"На този свят няма щастие или нещастие,само сравнение между две състояния. Само човек изпитал истинското предателство може да изпита пълното щастие. Само човек пожелал да умре, може да разбере колко е хубав живота." От "Граф Монте Кристо"

# 652
" Тъй като ти си важен, всичко, което правиш е важно. Всеки пък, когато простиш, Вселената се променя, всеки път, когато протегнеш ръка и докоснеш нечие сърце или нечий живот, светът се променя. С всяка добрина и с всеки акт на милосърдие моите цели са постигнати. И нищо вече няма да е същото..."

"Колибата" - Уилям Пол Йънг

# 653
Един от любимите ми цитати:  newsm76

Тъй като любовта ми към вас е безмерна. Сърцето ми бе разбито да ви гледам как обичате други. (Анн Болейн, Династията на Тюдорите)

# 654
" Страхуваш се да мислиш за бъдещето. Живееш ден за ден, защото всяка мисъл за утре ще те накара да изгубиш куража си. Внезапно ти идва на ум за безмислено пропиляните дни....разбираш, че скъпоценните минути никога няма да се върнат, че времето никога няма да се върне, защото е същността на живота. Единствено него не можеш да върнеш назад: ако момичето ти те напусне, навярно можеш да го склониш да се върне при теб или да си намериш друго. Но всяка изминала минута е безвъзвратно загубена."
"Долината на куклите" Джаклин Сюзън

# 655
Шекспир е казал:
"Винаги се чувствам щастлив.Знаеш ли защо?Защото не чакам
нищо от никого.Да чакаш винаги боли.Животът е кратък.Затова обичай
живота, бъди щастлив и винаги се усмихвай.Живей за себе си и запомни -
преди да говориш - слушай, преди да пишеш - мисли, преди да нараниш -
чувствай, преди да мразиш - обичай, преди да се предадеш - опитай!
Преди да Умреш - ЖИВЕЙ!
И преди да съдиш другите - се научи да съдиш първо себе си!"

# 656
  • Пловдив
"Какво пише там? - заинтересува се Пипи.
- Пише: "Страдате ли от лунички?" - обясни й Аника.
Тя бутна вратата и влезе в магазина, последвана от Томи и Аника. На щанда стоеше възрастна дама. Пипи тръгна право към нея.
- Не! - заяви решително тя.
- Какво обичаш? - попита дамата.
- Не! - повтори Пипи.
- Не разбирам, какво искаш да кажеш - учуди се дамата.
- Не, съвсем не страдам от лунички! - заяви Пипи.
Едва сега дамата проумя, но когато се загледа в Пипи, не можа да се въздържи и възкликна:
- Но, мило дете, цялото ти лице е обсипано с лунички!
- Ами, че да! - отвърна Пипи. - Но не страдам от тях, а си ги харесвам! ДОВИЖДАНЕ!"

Астрид Линдгрен

# 657
  • Пловдив
"На човек са му нужни само 8 прочетени книги, за да общува нормално със себеподобните. Но за да разбере кои са тези осем, трябва да прочете 8 000." - Ларошфуко

# 658
Можеш ли да простиш, ако не можеш да забравиш? (Сексът и градът)

# 659
"А нямам ли настроение, нищо не излиза както трябва!"
Из "Спасителят в ръжта"

Общи условия

Активация на акаунт