Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 3

• 268 524
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
"Истинско проклятие за човека е онова желание, което нито се осъществява, нито пък угасва." - Меша Селимович

# 661
"Обичайте се и ще бъдете щастливи. Толкова е просто и толкова трудно."  - Майкъл Люниг

# 662
Шекспир е казал:
"Винаги се чувствам щастлив.Знаеш ли защо?Защото не чакам
нищо от никого.Да чакаш винаги боли.Животът е кратък.Затова обичай
живота, бъди щастлив и винаги се усмихвай.Живей за себе си и запомни -
преди да говориш - слушай, преди да пишеш - мисли, преди да нараниш -
чувствай, преди да мразиш - обичай, преди да се предадеш - опитай!
Преди да Умреш - ЖИВЕЙ!
И преди да съдиш другите - се научи да съдиш първо себе си!"

Много ми хареса!  bouquet

"Колкото и силна да е една жена, тя чака мъж по-силен от нея. И не за това да ограничи свободата й или да я променя, а за това да й даде правото да бъде слаба."

Ерих Мария Ремарк

# 663
  • София
"Най-ценният подарък, който можете да направите на някой друг - това е вашето време, защото подарявате нещо, което никога не може да се върне."

Сенека

"Лесно е да съблечеш нечии дрехи и да имаш тялото...Трудно е да съблечеш душата и да имаш сърцето..."
Автор: Неизвестен

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 20:44 от beliz

# 664
  • София
"Колкото и силна да е една жена, тя чака мъж по-силен от нея. И не за това да ограничи свободата й или да я променя, а за това да й даде правото да бъде слаба."

Ерих Мария Ремарк

колко вярно  Peace Peace

# 665
  • Пловдив
"Аз не познавам душите на хората, а всички души, които са в мен. Аз не познавам света, а всички светове, които са в мен. Не съм бродил в пустинята, но хиляди пъти се губех сред своите безкрайни пясъци. Не вярвам в нищо навън, но неразрушими храмове в себе си имам. Не ми трябват демони навън - имам цял ад в себе си. Не ми трябват цветя - имам райски градини в очите си. Не искам война - достатъчно мъртви погребах в себе си." - Радослав Гизгинджиев "Дневниците. Страници от рая"

# 666
"Любовта може за един миг да се превърне в отломъци. Но именно сред тези развалини са скрини съкровища. Едно разбито сърце крие в себе си несметни богатства."

Елиф Шафак

"Пътувахме обвити в мрак, с маски, зад които криехме чувствата и мислите си. Нямахше нужда да е тъмно, за да се скрием един от друг."

Е.Л. Джеймс

# 667
"Каквато и да си физически - каза той, - момиче, момче, силна, слаба, болна или здрава... всичко това няма значение. Важно е това, което е в сърцето ти. Ако душата ти е на воин, значи си воин. Всичко друго е стъкларията, от която е направена лампата. Но ти си светлината вътре."
-"Ангел с часовников механизъм", Касандра Клеър

# 668
"Животът започва там, където свършват страховете."
Ошо

# 669
  • Пловдив
"Да обичаш и цениш себе си - най-трудното от всички предизвикателства. От деца са ни учили, че да живеем за себе си, е аморално, че да поставяме себе си на първо място - егоистично. Но нима обичта към другите не започва с обичта към себе си? Къде минава тънката граница между самоуважението и егоизма?" - Хорхе Букай

# 670
"Всичко, което ни дразни в другите ни води към по-добро разбиране за себе си."
Карл Юнг

# 671
''Празните джобове не дърпат никого назад. Само празните глави и празните сърца правят това.''
- Норман Винсънт Пийл

# 672
"Всички влюбени се кълнат да изпълнят повече отколкото могат, но не изпълняват дори възможното."

"Дори да си студена като лед и чиста като сняг — пак не ще избегнеш клеветата."

"Който се смее над белега, не познава какво е рана."

Шекспир

# 673
„Не се бойте, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека."

Блага Димитрова

"Никой не си отива завинаги, когато е оставил част от себе си в другия."

Ерих Мария Ремарк

„Мъжът може да изправи жената, но не със сила. Жената може да изправи мъжа, но не с думи. Жената може да изправи мъжа с любов, а мъжът може да изправи жената с мъдрост."

"Няма престъпна любов" - Беинса Дуно

# 674
"Когато любовта не е лудост, не е любов", Калдерон Де ла Барка

Общи условия

Активация на акаунт