Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 3

• 268 514
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
  • София

„Хората не стават по-добри, те стават просто по-умни. Когато станеш по-умен, не спираш да късаш крилцата на мухите, просто си измисляш по-добра причина, за да го правиш.”

Стивън Кинг

Това е страхотно казано.  Peace

# 691
"Единственото по-лошо нещо от момче, което те мрази, е момче, което те обича."
    Маркъс Зюсак, "Крадецът на книги"

# 692
Най-трудните решения се вземат, когато разумът и сърцето са
в пълна противоположност!

Понякога нашите най - щастливи мигове се крият в простите моменти,
които не оценяваме навреме...

Когато човек сгреши, всички гледат в грешката му и забравят всичко,
което той е направил за тях!

Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда.

Нещо е загубено, само когато притежателят му е загубил надеждата да го намери.

неизвестен автор ..

Хубави цитати  Simple Smile

# 693
Когато ти предстои избор:просто хвърли монета.Това няма да ти даде верния отговор,но в момента, когато монетата е във въздуха,вече знаеш на какво се надяваш повече…

# 694
Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Тери Пратчет

# 695
  • Пловдив
"Сред други тела проспахме дните си.
Сред други ръце се разкъсаха прегръдките ни.
Сред други очи се разплакахме.
Един до друг стояхме, но ужасени от любов избягахме.
Докато сенките ни за ръце се държаха."

"Щастието е ужасно мъчително, когато го прочетеш върху пожълтелите страници на своя живот и разбереш, че то е отминало."

Радослав Гизгинджиев "Дневниците. Страници от рая"

# 696
"Слушай какво, моето момче. На този свят съществува понятието чест. Когато вършиш работа с един човек, казвай му само истината и тогава той също е длъжен да ти казва истината, иначе не би имал чест. Защитавай другите така, както очакваш те да защитят теб. Ако видиш, че човек няма чест, не се свързвай с него, защото ще те опетни. Запомни, че има хора с чест и хора без чест."

"Цар плъх" - Джеймс Клавел

# 697
Човекът започва там, където свършва държавата.

Ницше

# 698
  • В царството на игрите:)

Когато ти предстои избор:просто хвърли монета.Това няма да ти даде верния отговор,но в момента, когато монетата е във въздуха,вече знаеш на какво се надяваш повече…
Абсолютно вярно:)))

# 699
  • София
„И дядо ми казваше:
- Когато ти е тъжно и имаш проблеми,
когато имаш мъка на сърцето, сине,
ела си на село, да станеш мъничък, да станеш дете…
да тръгнеш от никъде….“  bouquet
Не намерих автора!  Peace

# 700
  "Предполагам, че хората донякъде обичат да гледат как нещо се унищожава. Започват с пясъчни замъци, къщи от карти и така нататък. И интересите им в това отношение действително ескалират с годините."
       Mаркъс Зюсък, "Крадецът на книги"

# 701
  • Пловдив
"Така става - понякога бъркаме страстта с любовта, привързаността с любовта, зависимостта с любовта, желанието за контрол с любовта, всичко бъркаме с любовта, защото много, много я искаме." - ''Фитнес за женската душа" - Събка Дякова-Чехович

# 702
  • София
Не се ядосвам за нищо! Не се ядосвам, когато завали, а нямам чадър! Не се ядосвам, когато изпусна атвобуса, защото знам, че след него идва друг! Не се ядосвам, когато нещо се счупи, защото всичко е поправимо, освен човешкият живот, а и незаменими вещи няма за разлика от хората, които загубим, има само може би по-нови и по-добри! Не се ядосвам когато срещна лоши хора – може би те си имат основателна причина да са точно такива точно в момента, в който съм ги срещнала, а всъщност са прекрасни хора за близките си и истински приятели за някой, който има нужда от тях! Не се ядосвам за неща които не зависят от мен! Не се ядосвам, че не мога да променя света около себе си, защото може би не той има нужда от промяна, а начинът по който аз гледам на него! Тогава първо трябва да променя нещо в себе си! И аз промених – не се ядосвам за нищо! Животът е твърде кратък, за да го живеем ядосани!

Марияна Дживтерова

# 703
"Когато човек вярва в себе си, не се опитва да убеждава другите. Когато е доволен от себе си, не се нуждае от одобрението на другите. Когато човек се приема, целият свят го приема..!"

Лао Дзъ

# 704
"Жените са... като ябълки!
Най-вкусните винаги са на върха на дървото.
Повечето мъже не искат да се изкачат на дървото за вкусен плод, защото се страхуват да не паднат и да се ударят...
Вместо това, те си събират паднали ябълки от земята, които не са толкова добри, но за това пък - достъпни!
Поради това, ябълките на върха си мислят, че със самите тях нещо не е наред...

А в действителност те са страхотни!
И просто трябва да дочакат човека, който не се страхува да се изкатери чак до върха на дървото!" ~ Неизвестен

"Така става - понякога бъркаме страстта с любовта, привързаността с любовта, зависимостта с любовта, желанието за контрол с любовта, всичко бъркаме с любовта, защото много, много я искаме." - ''Фитнес за женската душа" - Събка Дякова-Чехович
Скрит текст:
Деси, хубава ли е книгата на Събка?Лично я познавам и е страшно добър човек и професионалист,стана ми много приятно като видях името й, а още не съм чела книгата й...

Общи условия

Активация на акаунт