Болничен по време на бременност-3

• 83 700
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Ако мога да попитам и аз нещичко  Simple Smile
От февруари месец съм в болнични с диагноза рискова бременност и опастност от аборт.Но вече почти ми изтичат тези 180 дни които се полагат.
Гинеколога който ми води ЖК ми препоръча,вместо да ме изпрати  на ТЕЛК ,да ме водят 1 ден на работа и след това отново ще започне да ми дава той болнични през ЛКК.
Въпросите ми са:
1.Това  прекъсване на болничните от 1 работен ден , така ли е и дали наистина след това ще мога да ползвам от ЛКК болнични? да, след един "отработен" ден може и еднолично издаден болничен. Имай пред вид, че се броят също така и 365 дни болнични с прекъсване, които си ползвала през текущата година и предходните две.
2.Това прекъсване на болничните ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството ми? трудно е да се каже без цифри

Предварително благодаря!

# 676
Няма да ми стигнат около 50 дни ,а нямам толкова отпуска.

Дните са много.Яви си се на ТЕЛК.
Пиши мейл до НОИ ще получиш официален отговор.Едва ли от ЖК то са ти намислили нещо.По-скоро не са наясно явно в тази ЖК някой чете наредбите Simple Smile

# 677
Здравейте
Искам да попитам има ли праг за бащите,които излизат в майчинство?  Mr. Green Надявам се правилно зададен ми е въпроса....Някъде бях чула,че е 2000лв,ако ще и 10к да взима таткото?
Благодаря ви

# 678
  • Пловдив
Здравейте
Искам да попитам има ли праг за бащите,които излизат в майчинство?  Mr. Green Надявам се правилно зададен ми е въпроса....Някъде бях чула,че е 2000лв,ако ще и 10к да взима таткото?
Благодаря ви

Макс осиг доход за бащите е като за майките /2200 лв /.Нали и те са хора  Wink

# 679
Мисълта ми е ако бащата например взима 5000лв заплата,накрая на месеца колко ще му изплатят,ако е бил 2 седмици в майчинство?  Mr. Green (или там колкото е майчинството като период)
Благодаря Елфита,че отговаряш с такова търпение на въпроси олигофренски всякакви  Hug

# 680
  • Пловдив
Мисълта ми е ако бащата например взима 5000лв заплата,накрая на месеца колко ще му изплатят,ако е бил 2 седмици в майчинство?  855 лв.-ограничават обезщетението до макс осиг доход.Това ще е сумата,ако 24 м назад е осигуряван на тази сума   (или там колкото е майчинството като период) говориш за 15 те дни отпуск по бащинство,нали!

Пази си мъжлето,че с тая заплата ще има много кандидатки  Hug

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 12:24 от ♥Elfita♥

# 681
Да за бащинството говоря  Mr. Green Значи бащите,които взимат над 2200 да не излизат в бащинство по-добре? Мерси Елфита,много съм зле със счетоводните истории. Иначе не случайно съм казала "например" 5000лв  Joy кандидатките да стоят в заблуда и мъгла hahaha
Това означава ли,че ако аз се бях осигурявала на по-висока заплата (осигурявам се на 460) ще взимам по-високо майчинство?

# 682
  • Пловдив
Да за бащинството говоря  Mr. Green Значи бащите,които взимат над 2200 да не излизат в бащинство по-добре? Е,защо да не излизат?Излизат,но финансово ще усетят това.Всеки си решава Мерси Елфита,много съм зле със счетоводните истории. Иначе не случайно съм казала "например" 5000лв  Joy кандидатките да стоят в заблуда и мъгла hahaha
Това означава ли,че ако аз се бях осигурявала на по-висока заплата (осигурявам се на 460) ще взимам по-високо майчинство?-не разбирам въпроса ти.конкретизирай
460 не е по-високо от 2200 лв и няма как да взимаш повече

# 683
Колко е максималното майчинство,което може да вземе една майка?

# 684
  • Пловдив
Колко е максималното майчинство,което може да вземе една майка?

1880 лв при 22 работни дни за месеца,за който се изплаща.ако 24 м назад е била осигурявана на 2200 лв

# 685
Благодаря ти.Хубав ден ти желая.   bouquet

# 686
Здравейте  Simple Smile Обадих се в НОИ и от там ми казаха,че след като почти ми изтекат полагащите ми се 180 дни ,може да отработя 1 ден и отново започвало броенето на дните.
Въпросът ми е как започва отново?Отново от ЖК ми издават например 14 дни първичен болничен и после отново ще продължа при комисия?
Много ми е объркано,ако може да ми помогнете  Simple Smile

# 687
Здравейте  Simple Smile Обадих се в НОИ и от там ми казаха,че след като почти ми изтекат полагащите ми се 180 дни ,може да отработя 1 ден и отново започвало броенето на дните.
Въпросът ми е как започва отново?Отново от ЖК ми издават например 14 дни първичен болничен и после отново ще продължа при комисия?

Да, реда се запазва  Wink

# 688

Да, реда се запазва  Wink

Много благодаря  Hug

# 689
Искам да попитам за излизането в 45 дневния болничен какво се носи на счетоводителя-само болничния и бележка от банката със сметката,само това ли е  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт