Ноемврийски бебета честит втори рожден ден - тема 16

• 71 302
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Оф и ние от няколко дни се морим тука с една кашлица, първо имаше през деня температура, веднага й дадохме панадол, до 38.5 беше макса, вечерта грам нямаше, на другия ден също, обаче след един ден й избира сополите, оттам кашлица и сега гърлото червено. преслушахме я, няма хрипове, обаче има изострено дишане, давам проспан капки, фитолор сироп за гърло, някакво за имунитета (инфлуцид), линекс за червата комбинирам, панадол сме го спрели вчера, вит. ц. Да ама кашля, имам чувството, че не помага само тези капки проспан, вече 3 дни ги пие, а не искам антибиотик да почваме, че пихме преди месец/два. Друго за кашлица (мокра) и червено гърло по-ефикасно какво давате, проспан сиропа по-добре ли е?

# 466
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Josefin, на Проспана това му е работата - да кара детето да кашля, за да изхвърля секрета от гърдите. Аз го давах на Мартин 1 седмица и го спрях, спря и кашлицата. Разбира се, той не може да изплюе секрета, затова го повръщаше, което пък помогна за малко по-бързото възстановяване и изчистване на гърдите. Инфлуцид и аз давам, както и Шуслерови соли.

# 467
  • Пловдив
Kate, а ти на капки ли даваше или сиропа? Защото капките са ужасно горчиви, едвам ги пием, аз съм брутална, с лъжицата директно тях, не ги смесвам с нищо... Confused

# 468
Сиропа давах, че е по-сладък, капките наистина са ужасни.

# 469
На моята ѝ давах направо сироп Проспан, помага, но за суха кашлица. Когато е влажна, давам Флавамед, добре ѝ действа. В добавка и Калциев глюконат- под формата на сироп. Дано се оправи бързо.

# 470
  • Пловдив
благодаря ви! Да, дано не пием пак някои антибиотик!  ooooh!

личната е препоръчала Мукоплант лека нощ, майка го е взела, този флавамед дали се препокрива с мукопланта или и двете да давам...с екстракт от маточина бил Мукопланта и успокоявал, за да могат да спят нощем...

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 13:56 от Josefin

# 471
Според мен не давай и двете едновременно, но ако искаш питай личната.

# 472
благодаря ви! Да, дано не пием пак някои антибиотик!  ooooh!

личната е препоръчала Мукоплант лека нощ, майка го е взела, този флавамед дали се препокрива с мукопланта или и двете да давам...с екстракт от маточина бил Мукопланта и успокоявал, за да могат да спят нощем...

Да се включа пак аз - Флавамед има същото действие като Проспана - влошава кашлицата. Мукопланта пък я успокоява.

# 473
И Йоан е болен: температура, сополи и суха кашлица и направо ме побърква вкъщи. Заспа чак сега, в 6! ooooh! Довечера не знам, какво ще правим. Cry
И на него му изписаха Мукоплант. Имах го вкъщи отпреди и някъде съм му изхвърлила листовката: дали става за бременни, че и мен ме хвана тая пуста кашлица.

Иначе вчера температурата му става на няколко пъти почти 40 и с капките Хексалгин успяхме да овладеем положението.

# 474
Ако няма проблем с алергии давай и просто по една чаена лъжичка мед сутрин - обед - вечер.
Меда за мен е едно от най-добрите средства за сборване с кашлицата в комбинация със сиропчето!  Peace
Олеле Биби дано се оправяте по-бързо  Hug

# 475
Kölsches Mädel, на листовката пише, че може да се използва от бременни. На нас никога не са ни изписвали Мукоплант. Но щом успокоява, ще го пробвам(дано скоро не се налага Praynig)

# 476
Kölsches Mädel, на листовката пише, че може да се използва от бременни. На нас никога не са ни изписвали Мукоплант. Но щом успокоява, ще го пробвам(дано скоро не се налага Praynig)
Мерси! Hug

# 477
  • Пловдив
значи решихме флавамед 2 дни (по принцип се пие не повече от 5 дни) и след тези 2 дни - мукопланта. защото реално лекарство си е флавамед - това мукоплант е билкова история, а ние сме много податливи и слаби в  гърлото, по-добре това лекарство отколкото антибиотик след няколко дни. днес сутринта е по-добре от вчера, по-малко кашля вечерта, по -малко сутринта, сополите вече не текат мощно, но аз слагам и виброцил капки в носа, супер гадни, но си помагат. това, че нямаме температура ни спасява от антибиотика, иначе досега да съм дала, страшно много вдига и рязко и заедно с гърлото, супер страшно става и не смея да лекувам с друго.
бързо оздравяване на всички, впрочем да препоръчам сиропчето витамин ц, което пием от време на време като сме болни - много е добро, малко скъпо, но за всеки случай на 100 процента по-добре от амппулите : child life, liquid vitamin c, orange flavour.   bouquet

# 478
  • В две мънички очи...
Аз съм давала Синекод последно. По принцип потиска кашлицата, но понеже има активна съставка си е добре лекар да прецени дали да се приема.
Иначе мога да се включа с два бабини лека които давах на малкия когато се борихме с кашлицата - не че успяхме да я преборим но поне не е постоянна.

Цитат
Аз си правя домашен сироп от една малка черна ряпа,в която издълбавам дупка и я пълня с мед.Оставям я в някакъв съд понеже медът изтича за една нощ и на другия ден вместо сироп неограничено пъти (стига да се сетя)
Меда може да се замени с пудра захар.

Цитат
Сироп за кашлица с индрише и локум
За приготвянето на този лек против кашлица са необходими шест листчета индрише, шест ореха, които се начукват, но черупките не се отделят, шест лукчета, кутия локум, три средно големи ябълки. Към тях се прибавя литър и поволивна вода и се оставя да ври на слаб огън, докато локумът и лукчетата се разтопят. След като сместта изстине, се прецежда и се изпива на равни дози за три дни.

# 479
Светле, Сонекод се дава при суха дращеща кашлица (най-често при ларингит), когато има мокра кашлица е абсолютно противопоказен. Точно така се прави бронхит.

Аз давам на дребното да смуче небет шекер (ако помните какво е това от едно време, сега пак го има по магазините), знам, че и сироп се прави от него + дюли, но не съм пробвала. Честно казано  не мога да кажа доколко е ефикасно, понеже не съм пробвала само с него  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт