Автоимунен тиреоидит на Хашимото (26)

• 79 902
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
И моят корем е така подут от години, но гастроентеролога твърди, че е от колита.  Simple Smile
Подува се буквално от една хапка.

Между другото - аз пия много вода.
Също пия много вода ,но не ми е подут корема от нея, а от газове и постоянно ми се ходи по голяма нужда 4 ,5 пъти на ден, също имам колит .Адски ме изнервя това ,понеже работя в шивашки цех и ме е срам да ходя толкова често  Embarassed

# 106
И моят корем е така подут от години, но гастроентеролога твърди, че е от колита.  Simple Smile

Също пия много вода ,но не ми е подут корема от нея, а от газове и постоянно ми се ходи по голяма нужда 4 ,5 пъти на ден, също имам колит .Адски ме изнервя това ,понеже работя в шивашки цех и ме е срам да ходя толкова често  Embarassed
Доста често е. Аз с извинение, преди бях в другата крайност, но откакто съм в хиперфункция нещата са по-различни. Когато съм с нормални хормони, всичко е нормално. Извинявам се, че пиша за това. Газове и аз имам - вътрешни и цинарикса се справя отлично с тях.
А някакви добавки приемаш ли, или лекарства? 4-5 пъти си е доста...
Аз пиех редовно пектин и цинарикс, но сега пия само цинарикс и то не винаги. Зависи, какво ще вечерям. От време на време приемам пробиотик.
Но подуването в областта на стомаха ми е комплекс. Понякога без да ям, само от вода ставам огромна.
Не случайно изследвам постоянно кръвна захар. Малко се страхувам, че и двамата ми родители са с диабет. Хайде, техният е последствие от заболяване - тип 2 май, ама пак ме е страх.
Ендото вика - без хляб и свинско - толкова.

# 107

Също пия много вода ,но не ми е подут корема от нея, а от газове и постоянно ми се ходи по голяма нужда 4 ,5 пъти на ден, също имам колит .Адски ме изнервя това ,понеже работя в шивашки цех и ме е срам да ходя толкова често  Embarassed
Доста често е. Аз с извинение, преди бях в другата крайност, но откакто съм в хиперфункция нещата са по-различни. Когато съм с нормални хормони, всичко е нормално. Извинявам се, че пиша за това. Газове и аз имам - вътрешни и цинарикса се справя отлично с тях.
А някакви добавки приемаш ли, или лекарства? 4-5 пъти си е доста...
Аз пиех редовно пектин и цинарикс, но сега пия само цинарикс и то не винаги. Зависи, какво ще вечерям. От време на време приемам пробиотик.
Но подуването в областта на стомаха ми е комплекс. Понякога без да ям, само от вода ставам огромна.
Не случайно изследвам постоянно кръвна захар. Малко се страхувам, че и двамата ми родители са с диабет. Хайде, техният е последствие от заболяване - тип 2 май, ама пак ме е страх.
Ендото вика - без хляб и свинско - толкова.
Не пия нищо за колита, ще пробвам с тoзи цинарикс(може ли без да е изписано от доктор). Дано и при мен когато се нормализира хормона се нормализират и другите неща. А защо не ядеш хляб и свинско месо?

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 20:08 от Titanka

# 108
А, не казвам, че не ям. Mr. Green Ендото тъй вика, ама кой слуша.

Понеже веднъж, на една от контролите на ТСХ и ФТ4 ми излезе висока кръвна захар - по-скоро гранична. При венозна кръв с горна граница 6.10, моята беше 6.15 - обсъдих изследването с ендокринолога. Каза че може да е инцидентно. Вярно че хапвах доста царевични изделия предния ден, а те били с висок гликемичен индекс, та  ендокринологът вика, че понеже съм в хиперфункция все още, то от самото щитовидно заболяване се покачвала захарта. Имало случаи при хиперактивна жлеза, в които захарта варира 6,5 - 7, без да има диабет.
Уж пих 4-5 месеца пектин, той понижавал уж захарта и холестерола, ама при мен действие нямаше. Явно от болестта. Но за стомаха пектинът ми беше благодат. Сега зимата с тежките храни пак го почвам.
Холестеролът ми е точно на границата.
Та, каза ми да огранича свинското, хляба, тестените изделия като цяло и сладкишите.
Нищо не съм ограничила - аз принципно не ям често свинско, но много го обичам, не ям и сладкиши, но ям много тестени изделия..

На следващото изследване, пак без да се съобразявам какво ям - захарта ми беше 5.45. Simple Smile
Хубаво би било да е около 5. Ще видя сега колко е, че не съм я пускала от 3 месеца.

Иначе днес звъннах на ендокринолога да го питам кога след АБ мога да пусна хормони. Каза 2-3 дена да изчакам и че нямало много значение, а предния ендо ми каза точно обратното.  Laughing Нищо, ще послушам Райков сега.

Цинарикса го пробвай. То си е чист артишок. Месец, месец и нещо опитай, а и то на него май пишеше колко време се пие. На мен ми го изписваха за 2 месеца, а сега си взимам блистерче и ако ям по-тежка храна ми е спасител голям.
Пектинът също е много добър. Няма да съжаляваш ако опиташ и него. За червата и стомаха има страхотно действие.

Сетих се и за ензимите Креон. Много ми помогнаха и те. Ако имаш желание прочети и за тях.
А за пробиотиците, имат различно действие - поне така ми обясни гастрото. Ако си с чести изхождания, ако ходиш по-рядко - различни са. Защото аз съм пила и на своя глава и нямаше ефект, но предписани от доктор беше друго нещо.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 20:18 от Merelenda

# 109
Също много обичам тестени изделия и хляба най вече  Grinning Мереленда благодаряти за съвета  Hug

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 20:39 от Titanka

# 110
Също много обичам тестени изделия и хляба най вече  Grinning
Сега видях, че си редактирала. Цинарикс е без рецепта. Изцяло натурално. Може само блистер да си вземеш, че ако не ти помогне да не си хабиш парите. Но в никакъв случай няма да навреди.  bouquet

# 111
Съншайн, най-общо казано безвъглехидратната диета е хапване на месо, риба, яйца и всякакви зеленчуци. Може и субпродукти и филета, без мазни колбаси или такива със соя. Няма царевица, ориз, картофи, пшеница, сладки,тестени и панирани неща.
Повече можеш да видиш в първият пост от тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665581.0
Доста се сваля, особено ако има повечко килограми за махане. На мен точно тези 5 килограма ми бяха целта, но сега ми се прииска да сваля още малко и от следващата седмица ще се опитам да изкарам още няколко дни.

# 112
Съншайн, най-общо казано безвъглехидратната диета е хапване на месо, риба, яйца и всякакви зеленчуци. Може и субпродукти и филета, без мазни колбаси или такива със соя. Няма царевица, ориз, картофи, пшеница, сладки,тестени и панирани неща.
Повече можеш да видиш в първият пост от тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665581.0
Доста се сваля, особено ако има повечко килограми за махане. На мен точно тези 5 килограма ми бяха целта, но сега ми се прииска да сваля още малко и от следващата седмица ще се опитам да изкарам още няколко дни.
Това не е ли диетата на Дюкан?!
Смъква се с нея, но след това се връщат килцата бавно и сигурно - не на 100%, но аз си върнах своите на 80% да речем! А и хормоните с които се тъпча ... и те си оказват влияние, което е ужасно.

# 113
Благодаря, за жалост избягвам месо и яйца, остана ми зеленчуци и плодове-по два на ден най-много без никакви салами и мазно под каквато и да е форма. Ям картофи понякога. И извара, за момента май е това и йод-неща съдържащи йод като орехи примерно. Май това е избора при мен, защото имам и други проблеми които трябва да коригирам. За сега имам резултати, което ме радва. Но за момента ТСХ ми не е в норма. Но се надявам и това да се оправи. Peace

# 114
  • София
Здравейте, момичета.

Някакви новини за Начев и приема му в МД? Че другата седмица трябва да изследвам ТСХ и не знам после как да се консултирам с него.

Гледам сте обсъждли много важни теми - съшо споделям,ч е спокойствието е от изключителна важност за нашето заболяване. Аз го отключих след раждането, нещо много ми дойде стреса, усетих голям ачаст от симптомите, умората беше страшно, но я отдавах по грижите за детето. Добре, че кумата ми ме натисна да се изследвам. За съжаление, не съм от споконите непукисти, все се впрягам, на работа ми е доста натоварено. Сега, откакто съм бременна, малко се промених сякаш, приемам малко по-спокойно нещата, гледам да не се впрягам за глупости.

За ваксините - тази година трябваше да си слагам някаква по Имунизационния календар (не помня за какво беше), като говорих с личната, тя не беше много съгласна, тя също е с Хашимото. Беше ме посъветвала да се консултирам с ендокринолога си и тогава. Ама след това забременях, та въпросът се реши от самосебе си  Sunglasses

# 115
Здравейте, момичета.

Някакви новини за Начев и приема му в МД? Че другата седмица трябва да изследвам ТСХ и не знам после как да се консултирам с него.
Здравей,
Начев приема само на 10 етаж, т.к. миналата седмица е имало наводнение на  -1 и сега някои от кабинетите са преместени в лявото крило на -1, а самия Начев е само на 10 етаж. Не се зане колко ще продължи ремонта. Така че най-добре му се обади по телефона за да договориш час.

# 116
Момичета, препоръчайте ми добър ендокринилог в Пловдив.

# 117
Момичета, препоръчайте ми добър ендокринилог в Пловдив.
д-р Христо Георгиев

# 118
На първа страница има инфо за доктор Нончев в Пловдив. Чела съм хубави коментари за него в темата за операция на щитовидната, че е добър ендокринолог. Simple Smile

Мен яко ме цепи глава два дена. Мигрена ли е, какво е...
Кръвното е в граници този път, та не е от него.

# 119
  • София
С голямо удоволствие искам да съобщя, че днес в 03:24 мама svetla81 е родила своята дъщеричка Таня. Раждането не е било леко, но мама и бебе са добре.

Светле, да ти е жива и здрава принцесата! Нека бъде най-щастливото дете на света!

Общи условия

Активация на акаунт