Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 657
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Ледена кралица благодаря ,ето това неможах да го схвана и за това питах.Как така цяла професия?Например аз имам средно образувание което си е нищо ,работя в частният сектор.До сега не съм се явявала на никакви курсове по програмата и например искам да запиша някакво професионално обучение .Трябва ли да имам някаква степен по това обучение или знания?Има ли критерий ,извинявам се ако е питано вече но мисля утре или други ден да си взема кафе и да се заредя в Младост посред нощ  Joy защото съм на работа има ли желаещи да си направим групичка?
Казвам, че няма професионално обучение за начална компютърна грамотност, но от списъка с професиите можеш да си избереш каквато и да е, стига да е разрешена - ако щеш за космонавт да е Mr. Green И няма никакво изискване да имаш каквито и да е познания по тази професия - все пак не забравяйте, че програмата не е  ЕС да ни даде пари за някакви там курсове, а е с цел повишаване квалификацията ни, т.е. учиш нещо, което до сега не си учила или караш по-високи нива...  Виж първия пост в темата - там има линк към списъка с професиите и кои са забранени...  Peace

# 151
  • София
Здравейте,
като чета за огромните опашки и все повече се чудя дали да подавам документи. Ами то значи имаме да се редим по толкова време още 2 пъти - един път за взимане на уведомлението и един път за ваучера. Миналата година съм чакала не повече от час, явно защото беше и август  Thinking
Аз ако реша да отида в сряда, понеже няма да мога утре, дали ще успея да се включа в обучение преди януари  Thinking ,че и това ми е важно. Някой да има информация от предишните вълни горе долу по колко документи одобряват на ден?

# 152
  • Canada
И ние успяхме да подадем с мъжа. Той вися на опашка о 09.30 часа, подадохме в 16.30 часа.
Само да допълня, че за самоосигуряващи се лица и такива със собствени фирми, трябва копие от БУЛСТАТ регистрацията... Мен за малко да ме върнат за това...
Между другото на опашката се чу, че имало пари за около 2000 човека за обучение... Не знам дали е вярно.
Успех на всички! Peace

# 153
и по новините НИ показаха Simple Smile
парите ще стигнат за 50 - 60 хил човека ....

# 154
  • Варна
Въпрос към asheara или някои друг от Варна успял да подаде документи - къде точно трябва да се отиде, в бюрото на Шипка или някъде другаде?

Още нещо - в дипломата ми от средното няма даден хорариум. Това дали ще е проблем при положение, че няма да кандидатствам за език или специалност, които съм учила преди?

# 155
  • София
И аз подадох преди час - в София - Младост - чакахме около час и половина.
Входящият ми номер е 9200 и нещо, което ме шокира ooooh! Но жената обясни, че са продължили номерацията от миналогодишния прием, когато са били стигнали до около 8800. Тоест днес преди мен са приели документите на около 400 души.

# 156
Въпрос към asheara или някои друг от Варна успял да подаде документи - къде точно трябва да се отиде, в бюрото на Шипка или някъде другаде?

Още нещо - в дипломата ми от средното няма даден хорариум. Това дали ще е проблем при положение, че няма да кандидатствам за език или специалност, които съм учила преди?

Ако живееш във Владиславово - в тамошното БТ, ако ли не - на Шипка.
За втория въпрос - съмнявам се да бъде проблем. Те гледат дали съвпадат предметите, които ще изучаваш с досегашното ти образование.

# 157
Да попитам език и например компютърна грамотност –Word  ,Excel  може ли да подам?Има ли ходили следобяд да Младост да споделят пак ли е такава лудница?

Аз бях там, към 15.30 вече нямаше толкова много хора, беше само до козирката, което си е нищо. Докато бях на опашката казаха, че ще работят до 19.00.

От това, което разбрах по време на чакането:

За Ключова компетенция и за Професионално обучение се подават два отделни пълни комплекта документи. Тоест: дипломите, личната карта, заявления, декларации, който има и декларация за съответствие на имената. И номерцата са отделни.

За Професионално обучение се пише кода на специалността, но с думи се изписват и професията и специалността!

# 158
Здравейте. Работя в НОИ и ми казаха, че не мога да кандидатствам по програмата, защото работя там, независимо, че не съм държавен служител. Има ли някой, който е в същото положение и да има различен отговор по въпроса....

# 159

Днес докато чаках дочух, че само в БТ Шипка ще се подават и по-точно на Бдин 5, не в самото БТ. Но това не е информация от някой служител, а се чу в опашката. За втория въпрос не знам, хващат се за всичко, моли се да не те върнат.

# 160
Момичета, оказа се, че съм доста притисната с времето и ще трябва да правя някакви големи гимнастики, за да мога да подам документи и се чудя дали си струва...
Искам да запиша Английски, имам 206 часа хорариум от средното, 90 часа от бакалавър и 60 от магистър, винаги Английският ми е бил втори език. И все пак, ако ме одобрят, няма да започна от начинаещо ниво, а смятам да надграждам  Rolling Eyes
Според вас имам ли шанс за одобрение, поне да се не редя напразно  Rolling Eyes

# 161
И ние успяхме да подадем с мъжа. Той вися на опашка о 09.30 часа, подадохме в 16.30 часа.
Само да допълня, че за самоосигуряващи се лица и такива със собствени фирми, трябва копие от БУЛСТАТ регистрацията... Мен за малко да ме върнат за това...
Между другото на опашката се чу, че имало пари за около 2000 човека за обучение... Не знам дали е вярно.
Успех на всички! Peace
А вие кои номера сте, защото аз се шокирах от моя - 4991. Дори и да са продължили от предишния тур, сестра ми беше подала последния ден и беше 2900 и  някой, т.е. пак не е възможно. Аз съм била около 60тия подал днес, а е първи ден от подаването. И ако номерата не започват от 1 ние как ще следим как вървят?

# 162
  • Варна

Днес докато чаках дочух, че само в БТ Шипка ще се подават и по-точно на Бдин 5, не в самото БТ. Но това не е информация от някой служител, а се чу в опашката. За втория въпрос не знам, хващат се за всичко, моли се да не те върнат.
Благодаря ти, и на Pampers също  Hug Значи тези дни съм на опашката на Бдин. Дано понамалее малко  Praynig

# 163
Записвам се да  следя темата.Още се чудя дали да се записвам на курс .

# 164
  • София
Здравейте и аз успях да подам днес документите в Благоевград, доста бързо минах за 10 минути Simple Smile
Искам само да предупредя ако има някой който е използвал бланките за попълване от кабината, в бюрото ми казаха че приемат попълнени само със син химикал, добре че си носех резервни попълнени на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт