Боя за коса - Вlondе 30- Клуб на блондинките

• 96 114
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Попаднах на следната комбинация:  7/43 по дължините + 9/60 в корените, 20 Vol в корените, 30 Vol по дължините. Някоя да го е пробвала? Ако искам да е по - тъмно боите трябва да са 6/43 и 8/60 нали?
Не е ли по-скоро 30 в корена и 20 по дължините?

# 601
Това е оригинала Equal Part Illumina Color 7/43 + 9/60 at new growth, 20 Vol at new growth, 30 Vol at ends , аз така го разбрах, но може да съм сгрешила.

# 602
И аз така го разбирам, зависи и за каква основа е предложението. Понеже при теб корена е по-тъмен и няма логика да изветляваш дължините а корена не (той пак ще се изсветли, но с 20 вол не повече от 2 тона). Поправете ме, ако греша, но така за мен не е правилно  Peace

# 603
Не пишеше за каква основа става въпрос, но цвета много ми хареса, а и имаше точните бои, които се използват, което прави много по - лесни нещата. Добре, че попитах, защото такива тънкости не са обяснени там, където намерих въпросните пропорции  Hug

# 604
И аз така го разбирам, зависи и за каква основа е предложението. Понеже при теб корена е по-тъмен и няма логика да изветляваш дължините а корена не (той пак ще се изсветли, но с 20 вол не повече от 2 тона). Поправете ме, ако греша, но така за мен не е правилно  Peace

Освен, ако замисъла не е коренът да е малко по-тъмен, за да имитира естествено изсветлели дължини.   newsm78
Пак ще повторя - хубаво е да се визуализира идеята. Иначе си гадаем тук...

# 605
Ами да може и така да е. Зависи все пак какво искаш да постигнеш  Peace

# 606
Това е идеята . Оригиналния линк с пропорциите е от тук. Peace

# 607
20 Vol в корените и 30 Vol по дължините е  Peace ...Защото корените ( и нетретирана коса ) по-бързо и лесно  изсветляват , по близо са до скалпа , температурата е по-висока .В същото време , ако искаме да изсветлим и дължините ще е необходим за тях по-висок % оксидант ( за да се уеднаквят с корените) .

Ако потъмняваме дължините и същевременно искаме да изсветлиме корените , тогава ще използваме по-нисък оксидант за дължините и по-висок за корените.

Посочения пример от Harukaze е просто друг случай , интересно ми е да видя  получения резултат в снимков материал .

# 608
Да ясно, че изсветлява по-бързо, мисълта ми беше, че предвид снимката която беше пуснала Harukaze, за корените и не мисля, че ще стигне 20 вол. и особено като дължините се изсветлят още. Съгласна съм, че и на дължините може да се приложи 30 вол. щом иска да изветлява. И може би варианта да намаже първо дължините с 30 вол. и корена след това пак с 30 вол., за да не стане той твърде светъл.

# 609
aDaMaNt^ , да , може  Peace ... Не се наемам по снимки да гадая  Wink , но имай впредвид , че на корена прилагаме 9-ка ( 2 тона повече от това , което целим - 7-ца) .
От снимката , която Harukaze прилага на нейната коса дължините са й изсветлени ( по мое мнение поне до ниво 6-ца )  Thinking ... така че , да прецени  Peace ... може и 20 vol за цялата коса   newsm78

# 610
да и ти си права, ако всъщност не е чак толкова тъмен корена може би и с 20-ка да се получи, това което мен ме притесни повече е изсветляването на дължинит. С 20-ка на цялата най вероятно поне цвета ще е еднакъв и пак зависи колко е тъмен корена, ама както и да е наистина е по-добре да не гадаем по снимки, малко е трудно  Simple Smile Peace Нека си прецени  Peace

# 611
9 и 7 са смесени  Wink Аз също смесвам по този начин, но при мен боите са малко по-различни и добавям и коректор
И за корените и за дължините се използва една и съща смес (9/43+7/60) - единствената разлика е при оксиданта за корени и дължини.
Според мен смесването по този начин на бои,  дава много красиви резултати.  Heart Eyes
Harukaze, действай смело и успех!

# 612
B & C ,  права си Peace ... къде съм гледала
Цитат
Equal Part Illumina Color 7/43 + 9/60 at new growth, 20 Vol at new growth, 30 Vol at ends
Laughing

# 613
  • Пловдив
Не си спомням коя от съфорумките питаше за розово русо , но днес случайно видях в новия каталог на гарниер нутрис такъв цвят, беше номер 102
Аз питах bowuu, ще си го запиша и ще потърся, това гарние проф. боя ли е newsm78? Точно днес си взех колестон 12.89, с 9% за корените и 6 за дължините, ще ме боядисват в неделя, да видим този път какво ще стане..... Rolling Eyes

# 614
B & C, ти няма ли да споделиш с какъв цвят си сега? Спомням си, че потъмни малко косата нали? Ако не е тайна бих попитала и за формулата обещавам да не ти я крада   Peace   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт