Първи ден в детската градина

• 26 608
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
desitoo -бързо оздравяване,дано не се наложи аб Praynig Hug
Наистина ужасен вирус-цялата страна е пламнала ShockedужасТ
Сега само се надявам, че като я пусна пак от другия понеделник няма да плаче и все едно наново да започваме.
дано,аз се радвам,че си тръгна без проблем Grinning

# 16
  • Шумен
"Защо не я заведе и да я оставиш.Представяй се че нямаш избор и трябва да го направиш.Нали искаш да ги разделяш.Сега е момента.Ами ако другата се зарази и още една седмица сте в къщи.Ще ти кажа при нас какво установих.Питам го" Няма ли да се миеш".Той "не не искам" .Един път тъй два пъти тъй е как да го оставя немит.И правя така.Водя го до мивката слагам столчето и казвам "почвай да се миеш,Че ще закъснеем" .Та провай така без да я питаш.Пък винаги можеш да си я вземеш на обяд.Мисли варианти."

Оставих я главно, защото и тя е била контактна с татко си а не ми се иска утре да ми донесе нещо различно от детската. За момента нещата при нас минават без хрема, зимата при Вали проблема с ухото при нея тръгна от носа и на него УНГ ми обърна повече внимание тогава.
За миенето и ние се бунтуваме, но там и да се опъват и да не искат съм неотстъпчива а и знаят че немити в градината няма, всяко детенце си мие зъбките сутрин а вечер се и къпе преди да ги измие. Уж обичат водата и с удоволствие играят с нея а не искат да се мият понякога.
Без да питам стават много неща, но разделянето е нещо съвсем различно и ако не е доброволно няма да се получи без травма. Сълзите изобщо не ги мисля ще ги има когато и да стане, отношенията между двете искам да запазя в някакво равновесие.

# 17
  • БГ
И моят малчуган си мина по реда с хрема и кашлица,   ooooh!  цяла седмица не можехме да пресушим нослето?!   Tired  От вчера вече е на градина, дано не повтори вируса.   Praynig

# 18
Оооо, моля само без вирусите с разстройство и повръщане  Praynig
Има си лош опит с тях и са ми "любимите", плашат ме много.

Моята дребосъчка плаче като я вземам, казва, че много се е затъжила за мен и и е било мъчно. Иначе сутрин е като фурия като влиза - много странно, децата плачат сутрин, моето следобед Simple Smile

# 19
  • Шумен
Дете с мнение и настроение  Wink дано бързо отшумят сълзите при вас.

# 20
Вчера пък,докато чаках малката да слезне,пристига друго момиченце/видимо в по-горна група/ и заявава на майка си-отивай си,не искам да си тръгвам.Майката така Shocked,аз се засмях,а тя вика-за три години това е нова реплика Grinning Grinning

# 21
Аз ги спирам и двамата като са болни. Вчера взе да кашля  единия през нощта, и днес не отидохме- е днес 1 път не се закашля -ама не са на детска.
В борисовата градина се срещнахме с половината наша група

Сега един нов бисер. КАто гербови марки са залепени за мен, и само "мамО", мамО явно им липсвам доста,само ме прегръщат,целуват,ръката ми държат, досадно чак става Sunglasses

# 22
Много благодаря за темата Simple Smile

При нас каква беля стана.. от треперене по малкото се разболях аз Simple Smile ама както си трябва, с бронхит, анемиите ми се обадиха, красотичка!!! Моля се на Господ малкия да е здравичък...  Praynig Praynig Praynig

# 23
Аз ги спирам и двамата като са болни. Вчера взе да кашля  единия през нощта, и днес не отидохме- е днес 1 път не се закашля -ама не са на детска.

Тъй, а днес аз случайно се срещнах с една майка, която момиченцето й е в нашата група. Децата се познаха всъщност. Заговорихме се и  тя ми се "похвали", че пуска детето със хремичка, защото ходела на работа и нямало кой да я гледа. Тъкмо да й отговоря и ти си тръна бързо, явно лицето ми само говореше за това.
Е, няма как да няма постоянно болни деца в детските градини!

Анн, бързо оздравяване   bouquet

# 24
Значи така ми писна от такива работещи майки, дето си пускат децата с " хремичка" ,с "алергична кашлица".
Ако знаех къде и ако знаех, че ще се вземе под внимание щях да отправя предложение да се сформират 2 типа групи по градините.
Едната с деца, чийто родители не могат да ги спират като са болни и там , ако щат и болнични легла да им сложат.
И друга, в която родителите следят стриктно здравето на децата си.
Би било рай,Ама уви, ще си остане само мечта.

Относно вируса със сополи и кашлица, хич не е лек даже.
Моят син сериозно се усложни, има съмнения за пневмония, ние с баща му сме вече 1 седмица зле.
Отделно работя в училище и 50% от учениците ни са болни и го карат доста тежко.

# 25
Само да ви кажа нещо смешо, да разведрим болничната обстановка.
Майка ми е медицинско лице и ми разказва следния случай... Идва в болницата, където работи една майка и дете на около 3-4 годинки.  Налага се да се вземе кръв на детето от пръст за да се направи пълна кръвна картинка и майката казала възмутено: "Ама защо трябва да му се взима кръв, не може ли да се направи пълна кръвна картина от косъм?"... Това съвсем сериозно....
Какви хора има, а? Simple Smile

# 26
Аз работя защото трябва да се издържаме.Ако аз не работя няма кой да ми даде нищо.И да кажа с прости думи че от заплатите на работещите хора се правят удръжки за да има пари за детски социални помощи за безплатен лекар за деца за пенсии за бреминните и всички пари около това и ред други работи които се дават като помощи на тези които не работят.Така че моля малко уважение.На тези майки им се полага болничен.Полага им се и неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години.Защо не ги ползват незнам.Мисля че е до човека.
Аз не Ви казвам че сте мързеливи защото не работите и лежите на гърба на работещите и на родителите си или мъжете си .Знам че ако има работа ще започнете.Просто има хора и хора.
Но да казвата че децата на работещите майки трябва да има отделна стая с болнични легла не прави чест на никого.Сигурни ли сте че ако са само вашите деца няма да се разболяват?

# 27
Само да ви кажа нещо смешо, да разведрим болничната обстановка.
Майка ми е медицинско лице и ми разказва следния случай... Идва в болницата, където работи една майка и дете на около 3-4 годинки.  Налага се да се вземе кръв на детето от пръст за да се направи пълна кръвна картинка и майката казала възмутено: "Ама защо трябва да му се взима кръв, не може ли да се направи пълна кръвна картина от косъм?"... Това съвсем сериозно....
Какви хора има, а? Simple Smile

Нееее  Joy...тази жена никога ли не са и вземали кръв, или бърка ПКК с ДНК  hahaha

Елена, не се ли възстановявате от пневмония, пак ли има съмнение за такова нещо? Дано не  Praynig Аз съм станала леко параноична - само си следя детето и ми се свива сърцето всеки път като отивам да я вземам - луда работа  Confused

# 28
Възстанови се, дори вчера го водих на пулмолог, чието мнение беше, че не е убеден, че е пневмония. Доста се успокоих, но все пак...
Деситка, не казах децата на работещите майки, а на тези, които не ги спират от градина, когато са болни. Има огромна разлика.
 Аз също работя, но варианти съм си намерила, за да пазя и детето си и останалите дечица около него.

# 29
съгласна съм на 100% с desitkata....
Аз съм случила на работодатели и когато ми се налага болничен, взимам си.
Но, имам приятелка, която беше съкратена, защото детето й боледувало много и това не било нормално (детето й боледуваше, да речем веднъж на 3-4 месеца за по седмица, а тя нямаше на кого да го остави, да го гледа)....
Не оправдавам никого, разбира се, но представете си, че тази жена, разчита на тези пари, за да има какво да яде, че няма кой да й даде и 5 лв. назаем?
Ако вие сте в тази ситуация...... Не е редно, да се водят болни деца, разбира се и аз съм 100% за, но както е казано, не съдете, за да не бъдете съдени. Никой не знае, защо дадена жена завежда детето си болно на градина, никой не е в дома й, в душата й...
Има, разбира се и такива, които просто не им дреме, но как да ги различаваме?

Общи условия

Активация на акаунт