Първи ден в детската градина

• 26 607
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И моето още е с хрема. Уж намаляха гъстите секрети, от днес била отново с бистра хрема, каза баба й- нослето й течало Crazy. Какво е това чудо, нали уж след сгъстяването на секретите, трябвало да мине хремата? Явно и ние трябва да пускаме носен секрет Rolling Eyes.
Относно болничните- имаме баба, на която разчитаме за такива ситуации, да ни е жива и здрава. Но ако нямахме, щяхме да се редуваме с мъжа ми и да си взимаме, нямаше да има друг начин. Аз болно детето си на градина няма да пускам.

# 46
ral4e!,Самсара-много лошо,дано бързо оздравеете Grinning
Скрит текст:
Аз не защитавам работодателите, но казвам какво е положението и от тяхната точка, в смисъл плащай за осигуровки на служителите си и ако някой се разболее пак плащай за 3 дни. Според мен това донякъде води до проблема.
Защо не направят държавата да си плаща всички болнични, което е нормалното решение според мен?
този проблем не е мой и не съм го измислила аз,а ония в парламента.Аз каква вина имам и нима искам да съм болна,за да цоцам горкия раб.И аз плащам осигуровки,не само моя раб,ама като ида на лекар си плащам и такса,че и не само PeaceТози проблем да си го решават раб. и държавата.

... В такава държава живеем, където да ти се разболее детето е някакво престъпление, не се наемат млади майки на работа, защото "детето боледувало и ще отсъства"...
или пък да не искат да вземат момичета в детеродна възраст,защото видите ли-можело да забременеят-имах позната,която работеше в такава фирма,където взимаха момичета ,които заявавали,че нямат намерение скоро да забременяват #Crazy
Какво странно има?
А какво нормално има в това-това си е дискриминация!И не говоря за скорошен случай,а от преди 4-5 г,когато не по този начин седеше въпроса с болничните Peace
Да не би като има цитат и да не може да крие текста?

# 47
И моето още е с хрема. Уж намаляха гъстите секрети, от днес била отново с бистра хрема, каза баба й- нослето й течало Crazy. Какво е това чудо, нали уж след сгъстяването на секретите, трябвало да мине хремата? Явно и ние трябва да пускаме носен секрет Rolling Eyes.
И ние сме така, за последния месец вече 3-та хрема караме. Караме по 1 седмица хрема която отминава и след няколко дена ето пак от начало. Вчера пак хремави се върнахме  Sad
Иначе, тази година още не съм спирала детето от градина, засега като цяло е добре положението, само тези хреми са нещо неприятно.
Явно или са различен вид хреми или не се изгражда имунитет срещу тях.

# 48
Сега въпроса е кое е по -важно здравето или това да имаш пари да ядеш - всеки сам ще си прецени.

Интересно обаче как в чужбина всички гледат общото благо , а ние как гледаме само собствената си камбанария. Дреме ни дали чуждото дете ще се разболее или не. Това е, факт.Просто трябва да се приеме действителността и всеки да направи своя избор.

# 49
Сега въпроса е кое е по -важно здравето или това да имаш пари да ядеш - всеки сам ще си прецени.
Не съм изправена пред подобен избор, в смисъл че за момента не работя (поне не на работа, както се казва), т.е. ако искам мога да си гледам детето вкъщи.
Но не виждам смисъл от това, след като всички пускат децата си хремави на градина. Засега нямаме някакви усложнения, пролетта беше ужас, но засега е само хрема и то лека. Просто няма смисъл да спирам детето само заради една хрема, а и аз да си отпочина малко през деня все пак.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:47 от Polina82

# 50
Абе то и нашата хрема беше лека пък после дойде и температура и кашлица

# 51
Вече почвам да си мисля, че ние работещите майки, сме някакви олигофрени, дето работят, вместо да си отпочиват през деня, докато децата са на градина... плащаме данъци, после пък ни анатемосват, че едва ли не си водим деца на системи и болнични лега по градините.....
Да взема да напусна работа, да висна на мъж ми, да си почивам и да съм с многото претенции освен?

# 52
  • София
 Ако да се грижиш за болно дете е почивка ooooh!
 Чакала съм да тръгне на градина, за да започна работа и да живеем като бели хора, а не да броим стотинки, отброявала съм времето, да мога да започна да събирам 2 год. осигуровки, за да мога да гледам второ дете, защото с една заплата е невъзможно, но съм си правила сметките без кръчмаря.

# 53
Виж, какво е написала Polina82 и тогава се пляскай по лицето, *Elle*, ще ти го и цитирам:

"Просто няма смисъл да спирам детето само заради една хрема, а и аз да си отпочина малко през деня все пак."

Аз се чудя, как деца на неработещи майки се класират на ДГ, без точката за работещ родител, при този недостиг на места....

# 54
Е то децата трябва да ходят на детска не само защото майката е работеща или неработеща.

# 55
ariadna84, не бъди злобна. Това че не съм на работа не означава, че трябва да гледам детето си сама, то има нужда от социализиране, аз имам нужда от малко почивка и от време да поддържам домакинството. Нали не си мислите, че домакинството у нас само се върти? И това е работа.

# 56
Че е така, така е...
Само че, когато дъщеричката ми кандидастваше за първа група имаше около 30-40 деца с по 8 точки за 15 места (8 точки, нали са стандартно -двама работещи родители, местоживеене, без допълнителните екстри на баба лелка в градина и брат/сестра и прочее), та, ми е интересно като се махне точката за един работещ родител, как става номерът (имаше даже една тема във форума, от една майка от Младост/София, която се оплакваше, че сега като я съкратят и остава без тази точка и губи всякакви шансове)...
А това, че има майки, според които детската градина е творение на Сатаната, е отделна тема  Joy

А да, то домът на работещите майки е кочина и отгоре, тва вече май го изяснихме в подфорум "Семейни отношения"  doh

# 57
ЕЕЕЕЕ, няма нужда от такива дискусии, които винаги завършват със заключени теми и баннати юзъри.
Работещи - неработещи майки е като Левски-ЦСКА....

Да се върнем към децата и детските градини, моля  coolcool

Да добавя към поста си, че днес и аз съм много ядосана.
Отивам да го взема, те си играят навън няколко деца. Отивам до него, а той....така се е оакал.... Останах много очудена, той винаги си казва, че има ако и аз го водя до тоалетната...
Питам лелката, защо е така и тя ми казва: "Еми, казах му да стиска,  не мога да оставя децата тука и да го заведа до третия етаж (където са им помещенията на неговата група), до тоалетната, защото съм сама...."

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 17:50 от Анн–

# 58
Момичета, малко технически въпрос за едно малко момче, което се готви да тръгне следващия месец на ясла (на 1,2 мес). Та доколкото знам, в аслата ги искат с гащички и потници, а не с бодита. Купих гащички (поръчах по интернет) размер 18-24 мес..., но те са за дете, което вече не ходи с памперс, т.е са доста мънички. Какви гащи ползвате вие (за тези, чиито деца все още са с памперс)?
И от къде купихте такива?

# 59

Но не виждам смисъл от това, след като всички пускат децата си хремави на градина. Просто няма смисъл да спирам детето само заради една хрема, а и аз да си отпочина малко през деня все пак.
Ей за това говоря.
За мен подобно поведение е безотговорно спрямо останалите деца.
Това, че твоето не прави усложнения, не значи, че няма да зарази друго, което да направи пневмония и да влезе в болница.
Ама, всеки си гледа рахата, пък оправдания колкото щеш-работя, трябва да си изчистя къщата и тем подобни глупости.

Общи условия

Активация на акаунт