Първи ден в детската градина

• 26 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Шумен
Момичета, малко технически въпрос за едно малко момче, което се готви да тръгне следващия месец на ясла (на 1,2 мес). Та доколкото знам, в аслата ги искат с гащички и потници, а не с бодита. Купих гащички (поръчах по интернет) размер 18-24 мес..., но те са за дете, което вече не ходи с памперс, т.е са доста мънички. Какви гащи ползвате вие (за тези, чиито деца все още са с памперс)?
И от къде купихте такива?

В яслата искат гащички и потничета когато е махнат памперса, иначе само потниче и памперс. Поне при нас беше така, занесох гащички когато махнахме памповете. Въпроса е да не е боди, защото с копчетата лелите се бавят при смяна на толкова деца гащите отгоре пак биха забавили процеса. Но ти най-добре си питай във вашата ясла, има и гащички за памперс ако искат.

# 61

Отивам да го взема, те си играят навън няколко деца. Отивам до него, а той....така се е оакал.... Останах много очудена, той винаги си казва, че има ако и аз го водя до тоалетната...
Питам лелката, защо е така и тя ми казва: "Еми, казах му да стиска,  не мога да оставя децата тука и да го заведа до третия етаж (където са им помещенията на неговата група), до тоалетната, защото съм сама...."

Лелята си тръгва в 4 и остава само госпожата. Смените са им такива - лелята с едната госпожа от рано сутрин заедно. На обяд идва и другата госпожа и се засичат за обяд за да обслужат дребните и да ги сложат да спят. След това остава само втората госпожа и лелята, която си тръгва след следобедната закуска. Обикновено това е принципа и в ясли и в градини, освен ако не са се разбрали нещо различно. След 4 са само с една госпожа/учителка. Който се наака или напиша тогава няма кой да го преобуе, разчитат че тогава почват да вземат малките и за още час няма какво да стане. А ако са навън няма как да ги прибере набързо всички.

Като са по-големи децата ги пращат сами, но с малките няма как  Crazy Дребното е още с памперс, но също се учудих какво става ако точно тогава им се доходи до тоалетна и са с гащи.

gingerka:) Не ти трябват гащи ако сте още с памперс  Peace Гащи само за деца без памперс.

# 62
scarly,
не го знаех това, честно казано... Аз го взимам в 18, значи 2 часа нищо не бива да прави... Thinking

# 63
  • Шумен
Това е може би причината при нас лелите да са на смени и всяка да си е в групата само на обяд а сутрин и вечер една обслужва две групи. Забелязвам че най-често е при първа група. А когато останат няколко деца само и са навън отива да дезинфекцира помещенията.

# 64
Когато взимам дребната, винаги са госпожата + една леля. Но наистина не съм взимала досега толкова късно. В 18:00 веднъж ми се е случвало да ходя до градината за нещо и си имаше достатъчно госпожи и съвсем малко деца. Щом като децата могат да посещават в градината смесени групи, че могат 5 деца да останат под надзора на чужда госпожа за 2 мин. време. Няма да отиде в тяхната тоалетна, а на някоя от първия етаж.
Иначе децата са си доста дисциплинирани откъм нужди и общо взето много рядко си променят графика.
Онзи ден фъстъчкова доволна и предоволна, че си била правила бомбата в градината след спането, но понеже другите деца не се бършели, и тя решила да не го прави. Сега лекуваме маймунски дуп. Общественият живот е голяма работа просто.

# 65
Онзи ден фъстъчкова доволна и предоволна, че си била правила бомбата в градината след спането, но понеже другите деца не се бършели, и тя решила да не го прави. Сега лекуваме маймунски дуп. Общественият живот е голяма работа просто.

Joy hahaha
И аз се надявам на някоя бомба най-сетне в гърнето, а не в памперса, пък за последствията от самостоятелното забърсване мога да си ги представя  Crazy

За лелите - не знам как една може да обслужи две групи. Истината е, че не е достатъчен персонала - трябва винаги да има по двама души да наглеждат малките. Какво става ако на учителката внезапно ѝ се наложи да притича до тоалетната  newsm78

# 66
хм хм... днес ми обеща, че няма да ака в гащите, да видим (все пак той си е казал, че има ако ама тя му била казала да стиска, ама това е малко дете къде ти ще стиска...). А панталоните и бельото просто ги засилих към кофата  ooooh!  А мъжът ми ми каза, че един път той взимал детето и друго малчуганче така се било нагласило, та лелята оставила мъжа ми да гледа останалите деца на пясъчника, а тя отишла да преоблича и почисти детенцето....

Рони, разсмя ме много  Joy Hug

# 67
Но не виждам смисъл от това, след като всички пускат децата си хремави на градина. Просто няма смисъл да спирам детето само заради една хрема, а и аз да си отпочина малко през деня все пак.
Ей за това говоря.
За мен подобно поведение е безотговорно спрямо останалите деца.
Това, че твоето не прави усложнения, не значи, че няма да зарази друго, което да направи пневмония и да влезе в болница.
Ама, всеки си гледа рахата, пък оправдания колкото щеш-работя, трябва да си изчистя къщата и тем подобни глупости.
Оооо, я не ме коментирай. Сега сме втора група, миналата като бяхме първа винаги спирах детето при хрема, излекувам го и като се върне в градината след 2-3 дни пак лепва хремата точно от децата на съзнателните родители които все работят. Затова съм решила тази година и аз така.
Колкото до работата, това е въпрос на личен избор и не се отнася по темата.

# 68
Рони, това с маймунския дуп ме срути  Joy

Polina82, то за тва сме на туй дередже в тая държава, защото нали знаеш, жабата видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак, ако ми разбираш тънката ирония.
А и за работата, за теб може да е личен избор, ама за 90% от останалите хора в БГ е въпрос на оцеляване, така че чисти си там къщата и... Stop

# 69
Аз пък онзи ден реших да я оставя да си поиграе малко н адвора и отидох към 17и30-еми беше последна,милата-гушната в госпожата Simple SmileИначе си ходя към 17и10-има около 5-6 деца.
Анн-разбирам ги госпожите,че им е трудно,ама нищо не пречи да си свърши работата до някое дърво и после с хартийка-в коша.И при нас лелката е цял ден,но точно кога си тръгва-не знам.

hahaha hahahaще ме уморят тия деца.В нашата група пък обърнали едната чешма наобратно,за да пият/станало като фонтанче/ и вчера госпожата ми вика-някои дори вече почнаха да се къпят на чешмата,не да пият
  Mr. Green

# 70
ariadna84, хич не ти разбирам иронията, да не мислиш че ми беше приятно миналата година или сега? Не, просто вече знам, че една птичка пролет не прави, т.е. аз и да спра моето дете от градина когато е хремаво, това нищо не променя, защото винаги има едно 4-5 деца в групата които са хремави. Едно повече или по-малко не прави разлика.
Колкото до работата, не исках да спирам работа, но ми се наложи точно заради болестите и разправиите. Изцяло мое решение е, но всяка майка ако е загрижена за детето си би постъпила така, поне така предполагам.

# 71
Polina, аз само да те попитам, дали сте го обсъждали това на родителските срещи с останалите родители, за воденето на болни деца? Дали сте говорили с учителките, директорката?
Вярно е, че една птичка пролет не прави, но птичка по птичка и ето ти пролет!

# 72
Polina, аз само да те попитам, дали сте го обсъждали това на родителските срещи с останалите родители, за воденето на болни деца? Дали сте говорили с учителките, директорката?
Вярно е, че една птичка пролет не прави, но птичка по птичка и ето ти пролет!
Много пъти, но резултатът беше никакъв. Често се случваше сутрин като водя детето да гледам деца не просто с запушен нос, а с течащ, ама здраво течащ. И до сестрата съм стигала, обяснението е редовното, тя била казала, но родителите донесли бележка че било алергична хрема и тя нямало какво да направи. Знаете как стои въпроса, навсякъде изглежда е еднакво. Като повдигнеш въпроса на родителска среща, повечето родители забиват глави в земята и не повдигат поглед, все едно не са там.
Колкото до това за работата, ами аз не исках да спирам работа, но реално въпроса за работещите майки и майките които не работят е без значение. Всеки сам решава дали да спира детето си когато е хремаво, ако майката работи може да намери детегледачка предполагам.

# 73
  • Шумен
Ах тези бомби, и аз забелязвам един ритъм при нас (нали са си вкъщи и ми прави впечатление) Преди да обядват ги снасят първия път и после вечер а аз мислех че са само вечер  Rolling Eyes Може би към 4-5 месеца Миша не признаваше ни гърне ни тоалетна единствено в гащите и сама осъзна след много ама много говорене че не е редно, точно май се бях примирила но не и отказала да говоря и чудото се случи.
Сега големия спор между двете е коя е бебе и коя кака, вчера сигурно 10-тина минути спореха а после единодушно решиха че бебето е мама  Joy доста по-забавани са с по-богат речник, въпреки че все още ме хвърлят в тъча с някоя дума та голямо мислене пада коя точно буква може да са изяли, и двете го правят като говорят пропускат трудните букви а ако в една дума има повече от една става безсмислена и гадаенето често не помага  Rolling Eyes В градината явно и обноски са учили, забелязвам между двете как си казват "миси" като си подават различни неща  Laughing а тяхната логика не мога да схвана явно са приели буквално примера че една на друга само трябва да си казват  Thinking
Утре сме на контролен, пък ще видим има ли някакъв напредък с ухото.

# 74
И моето дете е от почти два месеца на градина и досега три пъти е било с хрема без никакви други симптоми,спирам веднага,тоест има ходени две седмици.Все си мисля може да е така цяла зима,тогава трябва ли да го спирам при положение че не кашля.Виждам много деца се водят така ,не всички спират само заради хрема.Учителката казва не го спирай то така как ще свикне да ходи детето като след два,три, дена го спираш и аз незнам мисля че не е редно и да ходи сополиво.

Общи условия

Активация на акаунт