Първи ден в детската градина

• 26 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Рони, много ме разсмя Grinning Heart Eyes
Я аз да попитам друго, забелязали ли сте след по-продължително прекъсване, след тръгването отново, детето да има отново проблеми със свикването? Дали да очаквам, че като две седмици не е ходила моята, сега като тръгне, ще плаче и отново ще има сърцераздирателни моменти, като че ли това е нещото, което много ме тревожи, като плаче на раздяла, сърцето ми се къса Sad

# 76
ral4e!, при нас го нямаше този момент, тя не беше ходила повече от две седмици и не е плакала. Т.е. знае детето вече какво е това детска градина.
Проблемът на мен ми е, че след такова голямо прекъсване и два дни на градина сме болни. Има си кашлица детето, хрема и темпертаура. А си мислех, че имам оносително здраво дете преди да тръгне на градина  Confused

Е, за един месец три хреми, две кашлици, един антибиотик - много ми се виждат.

# 77
ох, мен треска ме тресе, днес като отида да го взема в какъв вид ще е.... Откакто ходи на градина побелях ви казвам..... Sad
Преди в яслата никакви проблеми не сме имали (е вярно, беше частна и много добре го гледаха, та може би за това сега ми се вижда толкова сложно, някак си, знам ли)..... Whistling

# 78
Анн-, ние сме точно в обратния вариант. След частната ясла, където ги гледаха чудно и ги пасяха много добре, обаче детето имаше кошмарна адаптация, та бях свалила максимално гарда. Просто никакви очаквания нямах. Просто не исках да плащам за неприсъствени дни (вярно, че се сваляше по малко от цената, но златни бяха общо взето като се сложат прегледите и лекарствата). Та набрегнах през лятото на подходящата вербална подготовка, както и на доразвиване на заложената в нея самосиндикалност.   

# 79
Проблемът на мен ми е, че след такова голямо прекъсване и два дни на градина сме болни. Има си кашлица детето, хрема и темпертаура. А си мислех, че имам оносително здраво дете преди да тръгне на градина  Confused
Е, за един месец три хреми, две кашлици, един антибиотик - много ми се виждат.
Свиква се с боледуванията. То реално хремата не е точно болест, просто е неприятно детето да е хремаво, но не е болка за умиране. Като мине първата година, после на хремите изобщо не им обръщаш внимание, ако няма усложнения разбира се, но такива рядко има.
Търпение, ще свикнете.

# 80
  • Шумен
Много зависи какви очаквания има родителя от градината, в яслата че ги гледаха гледаха ги. Винаги са били чисти и спретнати, но нямаше ден в който да не са стояли наказани защото са си играли искаха да си седят на столчетата и да кротуват, навън пък строени в беседката или на люлката  никакво движение ooooh! Сега са по-свободни и самостоятелни. Всяка показва някаква индивидуалност а за наказания не са споменавали (особено да стоят до стената с вдигнати ръце). След прекъсването нямаше проблем с тръгването на градина, да видим сега как ще е. Хремата че не е особен проблем не е (или аз претръпнах), но след 2 дни бистър сопол ако не отшуми и Т могат да вдигнат и кашлицата е задължителна та винаги си имам едно наум видя ли сополи и преценявам на момента. В яслата са ходили с бележка от лекар и със сополи, да не говорим че са ни пращали на лекар и защото много кихат, та ЛЛ се чуди що за определение е това и то от мед. лице (в случая сестрата) и пишеше поредната бележка че могат да посещават ясла.

# 81
маймунски дуп  Joy

Ние пак не сме на детска, тази седмица явно ще пропуснем- а нещо бабите си правят пас- едната се зарази а другата не смее да припари за да не пипне детския вирус Simple Smile
Поне успяхме да се нагушкаме. Днеска докато отидем на фитнес - само за 1 час, и едното взело да реве за мама и тати ooooh! Такова нещо преди не е имало, сега само да мръднем и настава драма. Е, поне бързо му минало.

Може ли мамите от нашата детска да споделят дали ще ходят на скаутския лагер на Витоша, че на мен ми се струва че ще пасуваме , нещо много ми се виждат трудни заниманията за малките въпреки че казаха че ще бъдат съобразени с възрастта.

# 82
Знаете ли дали на 1 ноември детските градини почиват?

# 83
  • на последния етаж
Знаете ли дали на 1 ноември детските градини почиват?
Мисля, че не. Поне миналата година нямам спомен детето да е почивало.  Thinking

# 84
Bliznachkova, много ми хареса идеята за скаутското приключение (на проЗД български излет), но даже не се стигна до семейно обсъждане. Фъскъковката ако не спи следобед, е като мъгла. Пълна дезориентация настава - нито чува, нито вижда. Само дано не им измислят сборни групи за този ден. А и все още не е овладяла пишкането с пазене на дрешките, когато е на открито.
А мен онзи ден се опитваше да ме прогони от двора на градината. Сама щяла да си ме намери, аз да се махам. Хем ме чакаше с нетърпение - застанала на коленца на пейката с поглед към мястото, откъдето й се появявам. Предния ден пък крачеше по плочките напред-назад с листчето творчество за деня. Явно с излизането навън й се отключва брояча на обратно. 

# 85
В нашата градина пък вчера имаше разходка зо зоо-то в София,ама първа група не бяха включени Grinning,догодина и ние е ходим сигурно
Снощи пък моята ми нарисува слънце-доста сносно беше,малко лъчите му влизаха в очите,ама иначе беше ок Mr. GreenИ песнички се отпусна да пее,и за други деца взе да ми говори-явно е понаучила и други имена,не само двете,дето ми повтаряше 3 седмици.Днес пък ще имат театър-май фокусници ще ходят да ги забавляват

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 15:52 от нова мама84

# 86
  • Шумен
Ние пък поне още седмица ще сме си вкъщи. Задна хрема се е появила при Миша и то цветна, със сигурност има бактерия и съответно АБ изписа лекарката  Confused Малката от вчера ми посочва че има болка и в "здравото" ухо та предусещах накъде отиват нещата. Преди малко си мисля да помрънкам на някой и първа на позвъняването ми се отзова свеки, не знам наистина ли е толкова заблудена или така и се иска като ми изцепи "В понеделник са на градина нали?", обясних и че при наличието на бактерия никъде няма се да ходи а нейната логика беше следната "Ами тя бактерията си е в детето, на другите какво им пречи че тя има"  ooooh! Та оплаках се от нашето дередже, да видим как ще наваксваме изпуснатото като нови умения в детската  Whistling

# 87
desitoo, какво показа изследването, какви бактерии намериха, че лекарката ви е изписала антибиотик? според мен е малко пресилено да се дава антибиотик само за една хрема, която така или иначе ще отмине сама с времето.
Иначе, не е чак толкова лоша новината, в нашата градина хремите са нещо нормално. Ние вече втора седмица си ходим с хрема при калинките, не знам при вас гъбките как е, но предполагам че е подобно положението.

# 88
  • Шумен
Абе уж ни държат изкъсо за момента да няма болни, не че не съм виждала сериозно кашлящо от нашите да го пускат на градина ама това между другото Wink
Ние не сме пускали изследвания, това видя лекарката при прегледа "Гноен секрет". Обаче съм склона да и вярвам, първия път като бяхме с такъв секрет хич не ми се вярваше че бързо могат да се влошат и отказах АБ до след 2 дни вече с висока Т и бързо се разви тази гадост в дробовете. През устата е за Михаела а локален на Валерия, че и тя е със задна вече и до утре може би ще си смени цвета. Лошото е че аз не виждам края на тази болест още ми е така зле с болка в гърдите, въпреки че съм на АБ, обяснявам си го с това че нямам сливици и от първите симптоми до сериозното положение времето при мен е кратко  тръгна ли да се разболявам Tired

# 89
Абе уж ни държат изкъсо за момента да няма болни, не че не съм виждала сериозно кашлящо от нашите да го пускат на градина ама това между другото Wink
Ние не сме пускали изследвания, това видя лекарката при прегледа "Гноен секрет". Обаче съм склона да и вярвам, първия път като бяхме с такъв секрет хич не ми се вярваше че бързо могат да се влошат и отказах АБ до след 2 дни вече с висока Т и бързо се разви тази гадост в дробовете. През устата е за Михаела а локален на Валерия, че и тя е със задна вече и до утре може би ще си смени цвета. Лошото е че аз не виждам края на тази болест още ми е така зле с болка в гърдите, въпреки че съм на АБ, обяснявам си го с това че нямам сливици и от първите симптоми до сериозното положение времето при мен е кратко  тръгна ли да се разболявам Tired
Абе държат само на приказки. Пробвай да пуснеш твоите в понеделник още хремави, никой няма и дума да каже...
Бързо оздравяване и не прекалявайте с антибиотиците.

Общи условия

Активация на акаунт