Beer, Brats and Babble - Our Tower of Babel (Кафене на езиколюбителите - 8)

• 16 412
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • Ænima/Albuquerque
Е, де'а как става така, че все изпускам новата тема?!  Crossing Arms

Носа нещо, дет' сиибалусичкатамамакаамви!
Мещерски из родопско:

На буфелана нускана спуснала бреки, жа таижи хубаво – Жената на чорбаджията е охранена, ще ни храни добре;

Нускана не таижи хубаво, лю палажма вари – Чорбаджийката не храни добре, вари само рядка каша;

Буфелата свети – Чорбаджията наблюдава как работим;

Райчу нарами кепяна и зигна веки – Слънцето започна да преваля вече;

Ветай, райчо, ветай! - Върви, слънце, върви!

Шуле, доветай балта!- Момче, донеси кал!

И култЪТ:

- Мищрооо, а какво че речеш за младото попадиче?

- Арна е, арна е. Да немой да ти е бендисала?

- Ами, к,во да ти река, миреста е… Сакам да и раксам траказо…

# 47
  • Mars Hotel
Не е човешко никой да не ми каже за новата тема. Не е.  Crossing Arms

# 48
  • Ænima/Albuquerque
И ти ли изостана?! И ти ли? Бахти хората, чес'но!   Crossing Arms

# 49
Саркси, се'а чакаме и втората част на речника, тази с превода.
Как пък да не сме казали за новата тема? Ей такъв  Hug гигантски надпис има на изхода на Старата.

Идвам да се изокам по повод СО. Трябва да вдигнат прага за публикации там над 2000. Или по критерий "кой е по по най (изтрещял)". Много съм впечатлена от темата, в която една дама се жалва, че приятелка отказала да отиде у тях да пият кафе и 90 % от списващите гукат в хор "Остави я тая, тя не ти е приятелка, а ти си толкова добра душа." Между останалите бисери вече се стигна до почти-единодушното заключение, че бездетните приятелки са едни дребнави, пък егоистични, пък използвачи... Не следва да ми дреме, но днес ми е ден с нисък праг на търпимост към простотии.

# 50
  • Ænima/Albuquerque
Мчи... не ти е чак такъв  Hug надписа, щот и Све пропуснал да види. Ми не съм кьорав. Tired

2000 публикациЙ за малко, поне 5000! Апелирам.

# 51
Е, сори, ама от "Огромен" по-голям няма, да не бъдем лакоми.  Mr. Green
(за шрифта говоря)  Mr. Green

# 52
  • Ænima/Albuquerque
 hahaha

Саркси, се'а чакаме и втората част на речника, тази с превода.

А, за превода - има го, бе Ники, не го виждаш, както аз не видях надписа "нова тема".  Twisted Evil

# 53
  • Mars Hotel
Аз ткоа... не знам откъде си взела тези родопски умотворения, ама сигурна ли си? Щот трябва да го разбирам, пък почти нищо не успях.

# 54
Гледам, Саркси, ама превод на Култа липсва. Има нужда, вервай ми.

# 55
Не следва да ми дреме, но днес ми е ден с нисък праг на търпимост към простотии.

Аз съм така от два дни, пришки ми излязоха да бъда максимално ясна, ама пак не вдяват.  hahaha

# 56
  • София
аз па идвам с една сЪб-култура от една тема...
Все си мислех, че щом в дебелите книги на изследователите на сЪб-културите го пишат сУбкултура, то това е правилното, но не би!  Whistling

# 57
  • Пазете Гор
...2000 публикациЙ за малко, поне 5000! Апелирам.

Ех, вярно е, че размерът има значение, но то е най-вече за ползвателя му. Не вярвайте, че някой, ако много е писал - то много нещо много е казал. Често е обратното. Най-често. Аз и от академици съм чувал чутовни тъпотии.

А в СО най-често вървят окопни престрелки с стародавни клишета. Не само там, де.

# 58
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз па идвам с една сЪб-култура от една тема...
Все си мислех, че щом в дебелите книги на изследователите на сЪб-културите го пишат сУбкултура, то това е правилното, но не би!  Whistling

Thinking а защо сУбкултура може, а йелоу сУбмарин не може? Whistling

превод на култа нямам, но мога да си представя какво иска Убавецът от зафатната попадийка Wink

Алелуяяяяя - набарах текста на песента закотарака  Crazy сега остава да намеря и мелодията и ще запея с пълен глас  Hug

# 59
Бири бам , мър мяу
Със своята китара, със своя мощен глас
пленява всички мацки и слушат го в захлас

Те са малки, но вече знаят.  Mr. Green
Расте достойна смяна. Спокойна съм.

Общи условия

Активация на акаунт