БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 548
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Стар или нов режим няма. Има правилен и неправилен.
Ранното въвеждане на млечни с пресечен белтък крие рискове от проява на АД, АБКМ, алергии на по-късен етап и т.н.
Док може да каже утре, че едно порто с шоколадови трюфели би било добре, щом изявява желание Crazy.

# 451
  • София
Стария режим е наистина доста остарял.  Laughing По-добре "новия". Joy

# 452
DidiDani11,пробвах какво ли не,бисквити,каши,всякакви варианти,няма резултат,а 1-вото му хранене сутрин е в 8 часа

# 453
Да ви питам, до кога мога да отлагам захранването с месо?

# 454
здравей,аз на моето дете въведох месото към края на 5-ия месец
Препоръчителен режим на хранене през 6 месец

6ч - кърма или адаптирано мляко
10ч - кърма или адаптирано мляко +50 мл плодов сок или нектар
13,30ч - зеленчуково пюре с месо през ден
(зеленчуково пюре без месо + 1/2 жълтък през ден)
17ч - плодово-млечна каша +50 мл плодов сок или нектар
20,30ч - кърма или адаптирано мляко Flutter

# 455
Да ви питам, до кога мога да отлагам захранването с месо?

Ти ли не искаш още да захраниш с месо?
Моят син в началото не харесваше въобще месото и педиатърката ни каза, че няма проблем до годинка да не му давам щом не го иска, но трябва задължително протеините да си ги набавя от някъде- например с царевица.
Не знам до колко е вярно това, защото аз продължих да му предлагам по малко и сега обожава месото. Peace

ППvikencecetyv ако се слага по 1/2 жълтък то тогава се дава 2 пъти седмично, а ако е по 1/4 то тогава е през ден.  Peace

# 456
  • на Дъждовен остров
здравей,аз на моето дете въведох месото към края на 5-ия месец
Препоръчителен режим на хранене през 6 месец

6ч - кърма или адаптирано мляко
10ч - кърма или адаптирано мляко +50 мл плодов сок или нектар
13,30ч - зеленчуково пюре с месо през ден
(зеленчуково пюре без месо + 1/2 жълтък през ден)
17ч - плодово-млечна каша +50 мл плодов сок или нектар
20,30ч - кърма или адаптирано мляко Flutter

разглеждам ти режим и ми е интересно кога си започнала захранването?  А тези сокове с които са ни тъпкали едно време от 3месец как ги препоръчват за 6ти и също ми се струва абсурдно вкарването на жълтък толкова рано.  
Ти за един межец въвела ли си всички зеленчуци, след това плодове и месо?  (казвам месец, че съм пропуснала кога си започнала захранването. )

Иначе давай му Елда или това отказва?

# 457
T_e_A,аз въведох соковете края на 2-ри месец,края на 4-тия започнахме зеленчуково пюре и в края на 5-тия месното,не виждам какъв е проблема от кога са ни захранвали едно време,сестра ми е на 11години,понеже аз я гледах от самото ѝ раждане,от 3-тия месец нощното ѝ хранене беше кисело мляко,така че колкото повече ограничаваш ,толкова по-лошо правиш,след като стигнахме до цяло бурканче зел. пюре,изредих всякакви комбинации на зеленчуците без притеснения

# 458
Диди, не по мое усмотрение, но беше болен миналата седмица, с температура, хрема и гърло. Сега бих казала, че е добре, но хремата си я влачи още, а знам, че нова храна се въвежда само, ако е здраво детето. Чудя се в такъв случай колко да изчакам с месото?
Имам и друг проблем. От както детето опита плодови пюрета, изобщо не иска да близне зеленчуци. Аз захраних първо с оризова каша, после 6 вида зеленчуци, после плодове - е от тогава категорично отказва зеленчуци, единствено може би моркови приема, но 2-3 лъжички и край. А аз съм против насилственото хранене и не държа да яде на всяка цена, та не знам как ще я караме. Съвети?

# 459
  • София
Пробвала ли си да смесиш плодовете с каша някаква, не зависимо дали домашна или не?
Макар, че сме вече на една година чист плод хич не искаме. Crazy Но аз не се и притеснявам меся ги с каши.

# 460
... например с царевица.

Според педиатъра ли качествен белтък трябва да се набави от... царевица? Rolling Eyes Той там първо е в малко количество, после е доста назад в таблиците за пълноценно усвоени белтъци от храна. Т.е. ако детето не се храни с месо то определено трябва да си набави пълноценен белтък ама чак пък от царевица... Малко се е поувлякла докторицата мисля аз.

# 461
... например с царевица.

Според педиатъра ли качествен белтък трябва да се набави от... царевица? Rolling Eyes Той там първо е в малко количество, после е доста назад в таблиците за пълноценно усвоени белтъци от храна. Т.е. ако детето не се храни с месо то определено трябва да си набави пълноценен белтък ама чак пък от царевица... Малко се е поувлякла докторицата мисля аз.

Тя ми изреди и други храни, но честно казано не ги помня пък и на нас не ни се наложи.За това и казах, че не знам колко е вярно, просто се сетих, че има някакъв вариант.  Peace

ПП. Supernova изчакай бебето да оздравее напълно и тогава предложи месо.

# 462
Здравейте!
От няколко дни се захранваме и възникнаха доста въпроси..
Започнах с оризова каша, вече 5 дни, ядем от нея сутрин, а после се кърмим. Въпросът ми е, до какво количество трябва да се стигне и за колко дни горе-долу?
Другият ми въпрос е -  с какво да продължим захранването? - плодове или зеленчуково пюре?
Благодаря!

# 463
  • Варна
Здравейте! Ние до сега бяхме на Хумана 2. Днес взех Хумана Джуниър - за след 12 м. Обаче сега като чета етикета ми е едно странно:... " Млякото Джуниър на Humana е идеално пригодено за деца от 12-тия месец като комбинация с млякото за бебета 3 на Humana или с всяко друго мляко за бебета. Млякото Джуниър на Humana може да се дава като напитка между храненията или заедно с тях (напр. към хляба или като основа за приготвяне на мюслито)."
Какво значи това? Аз си го тълкува за себе си, че не става за основно мляко,но пък аз давам само по веднъж на ден АМ. Грешка ли направих, като го купих  newsm78

# 464
Здравейте,
искам да попитам от кога детето започва вечер да яде супа , а не кисело мляко с бисквити?

Никога - супата не е вечеря, а антре преди обедната манджа.

/i]
А какво е подходящо за вечеря за 11 м. бебе? И защо млякото е толкова важно до първата година? Не съдържат ли и другите храни необходимите хранителни в-ва? Моето бебче все още предпочита кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт