БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Чери права си, и на мен така ми е  по удобно!

# 661
Как загрявате  трапезната вода за да приготвяте млякото? Аз до скоро във микровълновата няколко пъти след като спряхме преварената вода,но четох че не е много полезно да се подгрява така.
Само в електрическа термокана съм загрявала, по-удобно ми е от микровълнова.

# 662
в най-обикновена Термо-кана  Peace

# 663
  • Пловдив
Искам да приготвя пюре от картоф и тиква.Мога ли нарязани да ги сваря едновременно или първо се вари тиквата и се прибавя картофа?

# 664
Вариш ги едновременно.
Лично аз бих избрала по-дребни картофчета, за да не се налага да ги режа - така изфирясва най-вече витамин С-то.
Всъщност най-добре е да ги приготвиш на пара - заедно.

# 665
  • София
Микровълновата е много много вредна! Поливала съм цвете с тази вода и то беше на път на изсъхне.
Лично аз предпочитам да не давам от там.

# 666
И аз не мисля да ползвам микровълнова за вода и храна на малката. Ако измисля удобен начин за претопляне на храна ще я изхвърля от нас.

# 667
храна претоплям по следния начин> в малка тенджерка слагам да заври вода и след това слагам бурканчето с храната.

# 668
Загрявах водата в микровълновата.
Въздухът също не е полезен, водата - и тя е цялата таблица на Менделей.

Абсолютно съм съгласна! Peace Няма как да живеем в стерилна среда

# 669
До кога се дават без глутенови каши?
Аз топля отделна купичка с вода в микровълновата(да заври даже) и в нея слагам шишето с водата за хранене,да се затопли.

# 670
До кога се дават без глутенови каши?
Докато детето ги харесва. Аз давам понякога за разнообразие

# 671
Киселото мляко с какво може да се предлага (бисквити, овесени ядки, плодове), какво количество и кога?

# 672
  • София
Моят син ядеше киселото мляко само чисто. Не го харесваше, ако има добавено нещо.
А за количеството - колкото искаше, толкова изяждаше.

# 673
Киселото мляко с какво може да се предлага (бисквити, овесени ядки, плодове), какво количество и кога?

Можеш да го предлагаш с каквото пожелаеш - като десерт с плод, бисквита, ядки. Може чаша кисело мляко и добавка - парче домашен кейк.
Може като таратор с обяда.
Може и като гарнитура към спанак с ориз, например.
Ако е за основно хранене като закуска с нещо си - около 200 грама е ок. Може и повече, ако детето желае.

# 674
аз го предлагам с бисквита, с бисквита и плод, към обедно хранене, супи. С ядки не съм се замислила като комбинация, но мисля че няма да и хареса, аз лично повече ги предпочитам с прясно мляко, което все още не съм въвела, изчаквам до навършването на годинка.  Peace
 В този ред на мисли , кажете какао, кога се въвеждаше, спомен ми е след годинката или се бъркам newsm78 и  риба искам от едно известно време да и направя, но тук не мога да намеря прясна бяла риба която се продава на филе или шайба. Каква предлагате вие?

Общи условия

Активация на акаунт