БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 119
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте! Когато почнах да захранвам, стриктно изпълнявах всичко. Обаче детето е вече на 1 година и се чудя някои неща, като например: попарата още ли се приготвя със сирене количество колкото кибритена кутийка и малко кубче краве масло? Колко жълтък е допустимо да се добавя към ястието /ние см на кухня, но в случай, че ази готвя - незнам колко да е? Колко грама месо трябва да има в ястието? ко може и някое полезно линкче да ми прекрепите, ще съм много благодарна.
  bouquet

# 571
  • София
Аз честно казано, слагам на око, не се съобразявам с точни мерки. Тук можеш да прочетеш повече.

# 572
момичета дайте идея как да "надхитря" едно 11м бебе да яде риба (сьомга) с картоф и морков.  Пасирвам ги, варя ги на пара преди това.  Единия път ги изяде с голям рев, но вече не успявам.
Защо трябва да "надхитряваш" детето? Не бих насилвала дете да яде нещо, което не харесва
Опитай по-различна консистенция, пробвай готово пюре с риба например Хип. Ако и това не помогне изчакай извесно време преди да предложиш пак, не давай насила.

# 573
Хип имат сьомга, от 4-ти месец. На моя дебелачко му беше любимо

# 574
Необходимо ли е на дете на година и четири месеца, което продължава да бъде кърмено на поискване, да се дава и АМ за съответната възраст?

# 575
Необходимо ли е на дете на година и четири месеца, което продължава да бъде кърмено на поискване, да се дава и АМ за съответната възраст?

Не, категорично.
Бих допълвала кърменето с млечни - кисело мляко, сирене, извара, млечни десерти, кашкавал.

# 576
Благодаря за отговора   bouquet

# 577
Колко рядко трябва да е пюрето за захранване? Казаха ми, че трябва да е малко по-гъсто от кърма, а аз го правих малко по-гъсто от крем супа.

# 578
  • на последния етаж
Аз го правех като боза.

# 579
Aз го правих малко по-гъсто от крем супа.

Така го правех и аз, даже някои пъти ми ставаше и малко по-гъсто.

# 580
  • UK
Прецени колко е това на поискване, аз започнах да давам отскоро, тъй като нашето "на поискване" мина на сутрин и вечер, поради това и поради мои здравословни проблеми кърмата намаля и прецених да започна да давам от време на време. Давам и други млечни, преценявам какво и колко млечно е хапнал през деня и според това често давам по една чаша 150 - 200 мл. вечер преди лягане.

# 581
Не че разбирам нещо, обаче не мисля, че дете на година и четири месеца има нужда от адаптирано мляко.

# 582
  • UK
От адаптирано точно не, от мляко - да  Peace

# 583
  • Berlin
Млеката за след 1 год. вече не са чак толкова адаптирани, да не кажа хич, просто по-лесно ще се разберем като кажем така (АМ). Simple Smile

# 584
  • UK
Аз така и не разбрах в крайна сметка какво се дава след годинката - "адаптирано" или директно прясно, доколкото разбирам в различните държави различно казват. Аз все пак не смея да давам още чисто прясно за пиене, пък и в адаптираните има разни добавки, омеги, ала - бала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт