БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 117
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Казва се преходно мляко и е различно по състав от прясното. Аз предпочитам да давам все още преходно.

# 586
  • Berlin
Какво се дава всеки сам си решава. И аз предпочитам да не е чисто прясно мляко и също сме на преходно. Прясното го слагам в разни печива.

# 587
  • UK
Казва се преходно мляко и е различно по състав от прясното. Аз предпочитам да давам все още преходно.
Ясно.  Peace Мерси.

# 588
От 2 дни давам следобед ябълка,домашна, но забелязох, че по бедрата на бебка има много големи обриви, не са ситни пъпки,а по-скоро като лишеи. Може ли да е от пюрето ?

# 589
Ето нагледен пример за Лактана Киндер(след 1 г) например в сравнение с обикновеното прясно мляко:
http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg/-/-/-12-/c352.html
Преходното мляко е обогатено с витамини и минерали и омега-МК и е с намалено съдържание на протеин в сравнение с кравето мляко. Адаптирано е към нуждите на детския организъм в тази възраст. Друг е въпроса, че е мляко на прах и добавените витамини са синтетични, а прясното мляко е естествен продукт. Всеки избира и си преценява, аз лично избрах АМ. А и много го обичаме. След това мисля да минем постепенно на кисело мляко. Задължително ли е да се дава прясно мляко и какво му е предимството пред киселото?

# 590
От 2 дни давам следобед ябълка,домашна, но забелязох, че по бедрата на бебка има много големи обриви, не са ситни пъпки,а по-скоро като лишеи. Може ли да е от пюрето ?

А от ваксина може ли да е?

# 591

А от ваксина може ли да е?

Неее,преди 2 седмици бяхме.

# 592
Здравейте!
Искам да попитам за преходните млека, те могат ли да се слагат при готвене на супа или други ястия?   Rolling Eyes Или може, но към края на готвенето?

# 593
Друг е въпроса, че е мляко на прах и добавените витамини са синтетични, а прясното мляко е естествен продукт.

Сухото мляко също е напълно естествен продукт, просто е изсушено до съдържание на 5% вода  Peace

# 594
Задължително ли е да се дава прясно мляко и какво му е предимството пред киселото?

Не е задължително да се дава прясно мляко, няма предимства пред киселото.
Киселото е много по-лесно смилаемо, съдържа полезни бактериални щамове за стомаха и червата и според мен е по-добър избор.

Млеката за над 12 месеца са напълно пълноценни, а не преходни.
Преходни млека са тези от 6 месеца до 12 месеца.

# 595

Трудно е да се каже, и аз имах скоро подобна чуденка. Нов препарат за пране? Нова дрешка? Излизали ли сте на студено? Козметика нова?
При моето бебе така и не се разбра, но се оправи с мазане с интензивен балсам за много суха кожа на д-р Тайс, Нахткерцен (казвам само при нас как беше, иначе ти не я самолекувай, отидете на лекар).

# 596

Може.
А ако са от вътрешната страна, може и ластиците на пелените да я дразнят.

Алергията към ябълки за съжаление е често срещана.

# 597

Не е задължително да се дава прясно мляко, няма предимства пред киселото.
Киселото е много по-лесно смилаемо, съдържа полезни бактериални щамове за стомаха и червата и според мен е по-добър избор.

Млеката за над 12 месеца са напълно пълноценни, а не преходни.
Преходни млека са тези от 6 месеца до 12 месеца.

На Лактана Киндер пише "преходно мляко", за другите незнам.

Иначе напълно споделям мнението ти за киселото мляко Peace

# 598
Днес взимайки ДК чух жената от кухнята да обяснява на една майка, че десертите се приготвят с прясно мляко ,и че по новия закон нямат право да слагат в храната сухо или адаптирано мляко.Останах доста учудена, но ми е интересно ако някой е запознат да каже дали е така? newsm78

# 599
  • UK
А какво мляко е "Мляко за последващо хранене"?  Crazy
Това пише на Хумана 3, такова давам, само такова се излъга да пие, защото е овкусено.
И аз знам, че в детската кухня ползват прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт