БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 110
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
На Лактана Киндер знам какво пише, защото години време хранех с него.
Преводът не е точен. Млеката над 12 месеца се водят Follow up, което не е особено преводимо на български що се отнася за храна.
Млеката за над 12 месеца са напълно пълноценни сухи млека, но с добавени витамини, намалено съдържание на протеини (най-често казеин), и добавени пре/пробиотици и др.
В този смисъл формулата 12+ е обикновено изсушено прясно мляко, т.е. не е адаптирано по никакъв начин.

# 601
  • UK
Млеката над 12 месеца се водят Follow up, което не е особено преводимо на български що се отнася за храна.

А, ето това е моето мляко за последващото хранене.

# 602
Да, Хумана 3 е именно Follow up.

# 603
В този смисъл значи няма нужда да захранваме с прясно мляко, ако даваме формула 12+?

# 604
В този смисъл значи няма нужда да захранваме с прясно мляко, ако даваме формула 12+?

Има нужда, разбира се.
Защо - защото прясното мляко от магазина е пълно с казеин, а именно той се явява проблемен в храносмилането и поради тази причина прясното мляко се води трудно смилаемо и слузообразуващо.

# 605
Имам въпрос:
На Фризо 3 пише млечна напитка, това какво ще рече? Защото го дават за възраст от 1 до 3 години.
Може ли да се ползва за приготвяне на супи и други ястия?

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 16:35 от radito87

# 606
а домашното прясно мляко няма казеин, така ли?  Thinking

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 17:51 от Michael@

# 607
  • на Дъждовен остров
Хип имат сьомга, от 4-ти месец. На моя дебелачко му беше любимо

проблема е че живея в Англия и тук пюретата за 7м. (за 4 м на Хип не предлагат риба) са наблъскани с розмарин, лук и чесън едновременно.  Тя категорично отказва.  Понеже и кухня не предлагат тук за деца се налага да готвя всеки ден.  Единия ден и хареса морков с карто, на другия ден категорично го отказва и предпочита тиквичка с пащърнак.  На третия ден пък само сладък картоф и аз готвя и изхвърлям.
Едните храни ги дъвчи без проблем, картоф с риба го прецежда през зъбите. 

# 608
Е, по каква логика реши, че няма?? Напротив, има повече от всички!

# 609
  • UK
Е, по каква логика реши, че няма?? Напротив, има повече от всички!

Предполагам заради това

Защо - защото прясното мляко от магазина е пълно с казеин, а именно той се явява проблемен в храносмилането и поради тази причина прясното мляко се води трудно смилаемо и слузообразуващо.

И аз се замислих защо Чери е уточнила "от магазина".
Ако въпросът ти се отнася за питането на Мимито, де  Hug

# 610
Колкото по-истинско е млякото, толкова повече протеин.

# 611
Имам въпрос:
На Фризо 3 пише млечна напитка, това какво ще рече? Защото го дават за възраст от 1 до 3 години.
Може ли да се ползва за приготвяне на супи и други ястия?

Наистина ли питаш?
Фризо 3 беше наблъскано с изкуствен ванилин и порядъчно количество царевичен сироп.
Представям си супа от 5 зеленчука и с аромат на ванилин.
Иначе може - да.

?, вероятно имаш предвид мазнини?
Казеинът и протеините са си там, в кутията.

# 612
  • UK

?, вероятно имаш предвид мазнини?
Казеинът и протеините са си там, в кутията.

Е, сега вече нищо не разбрах!  Peace

# 613
Момичета въпроса ми е следния:
Ние сме на 6месеца и основно аз приготвям пюретата.Исками се,да вакумирам няколко,но трябва ли да има АМ в тях или преди консумация да си го прибавя?Разбрах топли се пълнят и обръщат.Може ли без замразяване и да се заварят за 5мин,за да стегнат капачките хубаво?

# 614
  • София
Не бих стерилизирала бурканчета с храна за бебе. Никого е можеш да си сигурна дали добре са се вакумирали и има риск да отровиш човека. АМ не се вари, добавяш към пюрето и даваш. Единственото което съм замразявала е смляно месо за пюретата. При всяка допълнителна топлинна обработка се губят ценни хранителни вещества  Peace

Общи условия

Активация на акаунт