Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 567
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Дали са и допълнителна дата за регистрация на 28.02. - явно малко са се записали.
StefanB, явно номерата са разбъркани, защото в събота сутринта вие сте били 222, а ние се записахме в събота около 2 ч.  и сме 218. Странно......Аз очаквам да са не повече от 350, важното е какво е съотношението момичета/момчета. Обикновено момичетат са повече - около 200 т.е. тогава наистина борбата е 1:3 за място. Повечето деца от СМГ се явяват, за да докажат още веднъж колко са добри т.е. за разкош.     

# 91
Във вторник  са стигнали номер 300. 

# 92
Аз се записах в сряда следобед и бях последна за деня - 360 номер съм.

# 93
  • София
От няколко години обявяват и допълнителна дата.
Успех!

# 94
по моя информация децата вече са 410+ така, че си има конкуренция Simple Smile

АК са дали още една допълнителна дата, явно интереса е голям тази година:

http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=337

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 10:57 от petiasd

# 95
Имам едно питане и се надявам хората,които имат опит с кандидатстванито за пълни стипендии да ми отговорят.Въпросът ми е следният-в сайта на Колежа пише условията за отпускане на стипендия и номер 4 е общото представяне на приемния изпит.Това като последно по важност ли е или всички условия са равностойни?Изобщо има ли значение представянето на приемния изпит?  newsm78

# 96
  • София
При кандидатстването за пълни степиндии, етапите са:
1-во подаване на документи от родителите за отпускане на фин. помощ и одобряването им.
2-ро писане на есе от ученика и до пускането му до следващия етап.
3-то Интервю - събеседване
И накрая вероятно при равни други оценки - есе и интервю се съпоставят резултатите от приемния изпит.

# 97
Petia откъде имаш тази информация? На последната редовна дата бяха около 370.

# 98
mamabama клю-клю  Simple Smile

# 99
Повечето деца от СМГ се явяват, за да докажат още веднъж колко са добри т.е. за разкош.     

Би ли обяснила какво означава разкош според твоите разбирания?

# 100
Повечето деца от СМГ се явяват, за да докажат още веднъж колко са добри т.е. за разкош.     

По-точният термин е "за спорта". Много деца от СМГ се явяват за да се тестват на този уникален и специфичен изпит, който минава за много труден - в историята на АК няма случай на дете с повече от 90 %. Бях чувала, че неофициалният рекорд е 86%.  Та тръпка си е да изкараш без никаква подготовка 60, 70 или 80 процента.

# 101
  • гр.София
Предполагам, че вече наистина свършиха датите за записване за изпита! Сега само успех мога да пожелая на кандидатите и нека ....най-добрите да победят! Simple Smile 

# 102

По-точният термин е "за спорта". Много деца от СМГ се явяват за да се тестват на този уникален и специфичен изпит, който минава за много труден - в историята на АК няма случай на дете с повече от 90 %. Бях чувала, че неофициалният рекорд е 86%.  Та тръпка си е да изкараш без никаква подготовка 60, 70 или 80 процента.

А кой печели от всичко това?  Shocked

Децата от СМГ ли, които се класират, а не могат да си го позволят; или пък въобще не искат да учат там, или пък децата, които наистина искат да са в това училище, а се стресират от огромния брой кандидати, после попадат в резерва и чакат да бъдат приети, след като мине първото записване?
Според мен, подобна практика не би трябвало да се допуска.
Ако примерно, има някаква висока такса за кандидатстване, да кажем - 200 евро, няма да я има тази блъсканица и стрес. Ще я платят само децата, които наистина имат интерес да учат в АК. А събраните по този начин 50-60 хиляди евро от такса кандидатстване, могат да се отделят като фонд за стипендии за най-добрите ученици от постъпващия випуск, или да се приспада от таксата за следващата година - така никой няма да се чувства ощетен.
Така поне си мисля, може и да греша.

И да не пропусна: Честит 8 март, мили съфорумки, бъдете щастливи и обичани!   bouquet

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 13:52 от Анонимен

# 103
Аз не разбирам раздразнението на някои от термина "за разкош", всъщност е синоним на "за спорта". А и какво значение има, всъщност? Различно изразяване на едно и също значение. Така или иначе, това е истината - СМГ се явяват основно, за да потвърдят, че са най-добрите по отношение на математиката. Да, така е. Факт и не разбирам защо трябва да се явяват само, за да потвърдят всеизвестна истина. Накрая ги приемат и те не се записват, защото на добрите математици мястото им е в СМГ.     

И чак пък уникален и специфичен изпит?! Просто различен, защото е за време и изсиква специфични умения и пълна концентрация. Самите задачи не са нищо особенно всъщност и на практика са мнооого по-лесни от тези, които решават децата в СМГ, а и изобщо децата за НВО. А и доколкот знам, теста е конструиран така, че никой не очаква масово децата да решат всичко. Не е възможно, просто за краткото време. И на този тип изпит се явяват нормални ученици от американските училища. Просто формата им е такъв. Друг е въпроса, че в България просто  образователните изисквания, начина на преподаване и на тестване е различен от американския. Това не прави нито българската , нито американската система по-добри или по-лоши. Просто ас различни. Това е.

Жасмин, напълно съм съгласна с теб! Не мога да разбера изначално какво значи, да отидеш да се пробваш просто на един изпит!!! Даже и родителите на тези деца не мога да разбера?  Това ми се струва несериозно - добре е, като ходиш на какъвто и ад е изпит, състезание, олимпиади и т.н. да отиваш мотивиран и с нагласата за победа. Не е ли така?  Иначе състезателния елемент губи смисъл, а и детето се обърква.

Но всичко това според мен! Всеки изповядва своя ис философия, която заради толерантността аз уважавам!

Честит празник на всички!

Успех на децата, запътили се към АК!   

# 104
Честит празник   bouquet , всичко това е писано и изговорено и в предишните две теми Simple Smile
Хайде, да оставим темата да си тече бавно и спокойно, както досега.  Simple Smile

Здраве и успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт