Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 582
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
Имах предвид друго. Декларира ли се имот, който е с ипотека и ще се изплаща още 10-15 години или автомобил на лизинг за още 3 години. Или това са специални обстоятелства, които не се вземат под внимание.
Декларира се всичко. Ако имате кредити хубаво е да занесете документи за тях-договори за кредит, погасителен план, извлечение от банката (за да се види, че не е погасен към момента кредита). Определено ги взимат под внимание.

# 616
  • София
Имам познато дете, което кандидатства тази година и е от резервите. Не от 20-те, които са поканени за записване. Тази година е нов регламентът със записване и на част от резервите. Каква е процедурата после, ме попита майка й. Ще канат ли допълнително деца. И съответно има ли момичета, които са се отказали?

# 617
  • София
Чета всичко за АК много отдавна, детето беше още 5 клас. Следях темата с интерес и всяка споделена информация ми беше много полезна. Благодаря на всички, които писаха.
С малко тъга "напускам редиците ви" - моят син си избра друго училище, въпреки че сме одобрени за финансова помощ, при това доста добра.
Но живота е негов, трябва да слуша сърцето си.
След 4 години отново ще имам седмокласничка, току виж тя пожелала да учи в АК.
Успех на всички и весела ваканция.

Използвам възможноста аз също да поблагодаря на всички дами писали по темите за Американския колеж. Благодаря Ви момичета за изключително ценната информация, която споделяхте тук, за насоките, които давахте и за подкрепата, която оказваше всяка една от вас с думи и напътствия....
Благодарение на написаното от Вас синът ми взе решение да кандидатства в АК и бе приет.
Допуснати сме до втория кръг на конкурса за финансова помощ... Бих помолила, ако някой е в течение как протича той да ми даде малко подробности - тук или на лично съобщение. Благодаря Ви предварително...

# 618
Чета всичко за АК много отдавна, детето беше още 5 клас. Следях темата с интерес и всяка споделена информация ми беше много полезна. Благодаря на всички, които писаха.
С малко тъга "напускам редиците ви" - моят син си избра друго училище, въпреки че сме одобрени за финансова помощ, при това доста добра.
Но живота е негов, трябва да слуша сърцето си.
След 4 години отново ще имам седмокласничка, току виж тя пожелала да учи в АК.
Успех на всички и весела ваканция.

Използвам възможноста аз също да поблагодаря на всички дами писали по темите за Американския колеж. Благодаря Ви момичета за изключително ценната информация, която споделяхте тук, за насоките, които давахте и за подкрепата, която оказваше всяка една от вас с думи и напътствия....
Благодарение на написаното от Вас синът ми взе решение да кандидатства в АК и бе приет.
Допуснати сме до втория кръг на конкурса за финансова помощ... Бих помолила, ако някой е в течение как протича той да ми даде малко подробности - тук или на лично съобщение. Благодаря Ви предварително...

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Толкова е хубаво да чета такива новини! Сигурно сте много щастливи в момента. Би ли споделила:
Къде сте се поготвяли за АК и от кой клас започнахте?

# 619
Здравейте,
искам да попитам кои предмети се учат повече в хуманитарния профил (предполагам:литература,история и втория чужд език).

# 620
  • София
Здравейте,
искам да попитам кои предмети се учат повече в хуманитарния профил (предполагам:литература,история и втория чужд език).
В 10-ти клас - втори чужд език и литература. В 11-ти - литература и  в 12-ти - история.

# 621
  • София

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Толкова е хубаво да чета такива новини! Сигурно сте много щастливи в момента. Би ли споделила:

Честно казано никъде - нито частни уроци, нито курсове по каквото и да е, нищо извън учебния материал...Учеше си здраво в училище и това е. Признавам си, че случихме на страхотни учители и подготовката, която те му дадоха в училище по БЕЛ и Математика тази година беше безценна... А иначе малкият обича да чете много, непрекъснато се рови из интернет да чете допълнително по разни теми и сам пише.

# 622
Искам да попитам как стоят нещата на 15ти септември за осмокласниците.Родителите присъстват ли?А има ли някакъв дрескод за учениците?Трябва ли да носят химакалки и тетрадки и т.н.(учи ли се)?

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 09:36 от eVaaa1

# 623
Здравейте,
В 10-ти клас - втори чужд език и литература. В 11-ти - литература и  в 12-ти - история.
А учениците не се ли профилират от 9 клас?

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 09:40 от eVaaa1

# 624
  • София
Профил - В 9-ти клас се разпределят по паралеки само според 2-рия език, но не си избират профил. Имат половин година, за да се ориентират какъв профил ще изберат.
15-ти септ. - Няма дрес код. Ходят както отиват на училище. 2 години имаше състезания и ги предупреждаваха да са подходящо облечени. Не носят тетр. и химикалки. Този ден се запознават помежду си и им казват няколко общи неща. Освен това 1-2 дни преди това ума родитело-учителска среща за осмокласниците.
Може да отидете за първата част, когато се прави снимката на випуска им. Забележителен момент. Снимат ги пред Сандърс . Когато са в 12 кл. отново им правят такава снимка и гледат учениците отново да заемат същите места. На първата снимка са дечковци, леко стреснати. А на втората вече уверени млади хора.
Във фоайето на Сандърс можете да видите първата снимка на всеки випуск.

# 625
  • София

Честно казано никъде - нито частни уроци, нито курсове по каквото и да е, нищо извън учебния материал...Учеше си здраво в училище и това е. Признавам си, че случихме на страхотни учители и подготовката, която те му дадоха в училище по БЕЛ и Математика тази година беше безценна... А иначе малкият обича да чете много, непрекъснато се рови из интернет да чете допълнително по разни теми и сам пише.
Браво! Искрени поздравления! Синът ми влезе, но след сериозна подготовка за есето. С математиката е ОК , но есето за нас беше епопея... В кое училище е детето?

# 626
  • София
Във фоайето на Сандърс можете да видите първата снимка на всеки випуск.
Наскоро ми се наложи да изчаквам по коридорите на Сандърс по повод, с който не се гордея  Embarassed
Едно от хубавите неща беше, че видях тези снимки. Препъръчвам с две ръце.
20-тина години, 20-тина випуска са много. Беше ми интересно - като пътуване е.

# 627

Браво! Искрени поздравления! Синът ми влезе, но след сериозна подготовка за есето. С математиката е ОК , но есето за нас беше епопея... В кое училище е детето?

И аз със същото питане - в кое у-ще учихте, та резултатите са толкова добри?
Енита, а вие къде се готвихте?

# 628

Браво на детето! На всичките ни деца, де  Simple Smile Но какво става, дотук само за приети и записващи се момчета пишем, а момичетата къде са? Или само мъжките мами сме се активизирали този сезон  Thinking

# 629
  • Sofia
Честито на записалите се и на взелите решение да учат в ACS   bouquet

Дъщеря ми бе приета 6-та, по БЕЛ и математика имаше по 5.85,но не с е поколеба да избере Американския, така че дилеми нямаше, доста е самостоятелна, с което се гордея, а понякога и от това си патя  Laughing

Баба ми е учила в колежа, като е " влезнала" през далечната 1928 г. Били са точно на същото място, албумите със снимки "говорят", трябва да ги даря на училището  Grinning

Одобриха ни за финансова помощ, но нямаше нищо упоменато за така желания изпит за изключителни заслуги, така че сега сме доволни от 25% намаление, а догодина пак ще пробва за стипендия Simple Smile И двамата със съпруга ми имаме доста добри трудови възнаграждения, без странични доходи и притежание на недвижимости, честно казано очаквах по-нисък процент на финансиране и съм доволна  Heart Eyes

Успех и най-вече много ЗДРАВЕ и любов на децата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт