Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 564
  • 800
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!

Да попитам има ли някой друг с покана за следващия етап

# 631
Здравейте!

Да попитам има ли някой друг с покана за следващия етап

Ние не се докарахме дотам, но пък имаме приемлив процент намаление  Simple Smile
Виж публикация на  Hellsun няколко странички назад. Те са поканени, но се свържи с нея дали имат повече информация.

# 632
Цитат
Ние не се докарахме дотам, но пък имаме приемлив процент намаление  Smile
Виж публикация на  Hellsun няколко странички назад. Те са поканени, но се свържи с нея дали имат повече информация.

За жалост и ние не сме сред поканените. Видях публикацията на Hellsun и надеждите ми за показване на възможности някак замряха. Но ми се стори, че от поствалите тук, те единствено са допуснати до следващия етап. Чудех се какви ли са критериите при подпора.

Пожелавам успех на всички, които утре ще мерят сили отново!

# 633
  • Там, където ме обичат
Може да отидете за първата част, когато се прави снимката на випуска им. Забележителен момент. Снимат ги пред Сандърс . Когато са в 12 кл. отново им правят такава снимка и гледат учениците отново да заемат същите места. На първата снимка са дечковци, леко стреснати. А на втората вече уверени млади хора.
Това не го знаех. Страхотно!

# 634
Здравейте,
искам да попитам кои предмети се учат повече в хуманитарния профил (предполагам:литература,история и втория чужд език).
В 10-ти клас - втори чужд език и литература. В 11-ти - литература и  в 12-ти - история.
А учениците не се ли профилират от 9 клас?
Да, профилират се от 9-ти клас, но тогава започва задължителния профил. От 10-ти клас започва втори-избираем профил.

# 635
  • София
В 9-ти клас е профилирането според 2-рия език. Към края на февруари се подават документи за профил. Освен това училището е и с профил математика и вероятно оценката влиза и в 1/3-та част от бала - профилиращи предмети.
Ако промените решението си за профил, може да го смените до началото на 10-ти клас.
Днес ли пишат есе за пълните стипендии? Успех!

# 636
Zuri,
Да вмъкна леко уточнение. Вторият чужд език не е профил. Разпределят класовете в 9-ти клас според изучавания втори чужд език, но той не се води профил.
цитирам сраницата на колежа:
"За всички ученици в Колежа английският език е първи профилиращ предмет, а математиката – втори. Трети профилиращ предмет се избира между химия, физика, хуманитарни науки и информатика."
Математиката влиза като профил от 9-ти клас
Избираемият профил от 10-ти клас

И да допълня по предходните дискусии. Получава се баланс между хуманитарна насоченост и математическа , поради двата задължителни профила. Математиците няма да се отърват от есеписане, изказ, аргументация, анализ, както и на децата с хуманитарна насоченост ще учат математика в по-разширен вариант. Третият профил вече може да даде допълнителен превес, но при нас той беше химия.

Всъшност това е и своеобразно предимство на колежа, че има повече профили, което до известна степен рефлектира при кандидатстването на децата в университетите. Както и в нашия случай се оказва, че в университета можеш да започнеш химията от три различни нива. За най-високото ниво можело само 18 деца. Щерката се свърза с професорката, която й поиска хорариум часове, изучаван материал, оценки през годините, след което й изпрати да направи тест и я одобри да започне в първи курс от най-високото ниво.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 11:58 от rosss

# 637
  • София
Права си, Рос. Не бях коректна в изказа. Разпределянето в 9-ти клас по паралелки е според езика.

# 638
Здравейте!
Интересувам се какъв е теста за владеене на АЕ в самото начало на 8ми клас.Също така някой знае ли горе-долу на какво ниво отговарят паралелки 8/7 и 8/8.

# 639
  • София
Здравейте отново. Току - що се прибираме от писмения изпит. За инфо, темата, която дадоха на децата бе: "Каква професия бихте избрали, след като завършите ? Напишете отговора си като обосновете решението си..."
Общо 11 деца се явиха днес - 5 момчета и 6 момичета. Изпитът продължи 45 минути. Заедно с предварителния инструктаж и прочие, продължи около час.
Утре предстои второто изпитание пред децата - събеседването. От бележките с определения час в който трябва да се яви всяко дете направихме сметка, че всяко интервю ще продължи около 15 мин.
Това е за сега. Стискайте ни палци  Hug

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 13:39 от Hellsun

# 640
  • под Витоша
По мои наблюдения 8/1 и 8/2 са А1 или незнаещи езика ,  8/3 и 8/4 - А2 ,  8/5 и 8/6 - В1 , 8/7 и 8/8 са на ниво В2 и по-високо.  Разпределението на учениците на едно и също ниво  е по азбучен ред (поне така беше за 8/7 и 8/8 тази година). Също така всички т.нар. "интернешъли" - деца, на които английския е майчин език , чужденци , деца от смесени бракове са в 8/7 или 8/8.

# 641
Здравейте отново. Току - що се прибираме от писмения изпит. За инфо, темата, която дадоха на децата бе: "Каква професия бихте избрали, след като завършите ? Напишете отговора си като обосновете решението си..."
Общо 11 деца се явиха днес - 5 момчета и 6 момичета. Изпитът продължи 45 минути. Заедно с предварителния инструктаж и прочие, продължи около час.
Утре предстои второто изпитание пред децата - събеседването. От бележките с определения час в който трябва да се яви всяко дете направихме сметка, че всяко интервю ще продължи около 15 мин.
Това е за сега. Стискайте ни палци  Hug

Успех  Simple Smile Ще стискаме палци утре

# 642
Аз току що се прибирам от колежа - занесох удостоверението за завършен 7ми клас (дозаписахме се  Wink) и ми поискаха и оригинала на характеристиката от предишното училище. Носете си цялото пакетче документи!

Внимание за всички с намаляване на таксата: Подписва се допълнително споразумение към договора с условията за намаляване. Така че или отивате всички в комплект "мама, татко и аз" или си предвиждате още едно ходене в рамките на следващата седмица, за да върнете подписания документ от всички ви  Simple Smile
Успех

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 16:13 от peneva_a

# 643
Едно питане до мамите на по-големи ученици - кога да очакваме организационна родителска среща или поне някаква информация за подготовка на учениците? Или ни ориентирайте вие по възможност:
Какви и колко тетрадки да пазаруваме?
Учебници - предварително нещо трябва ли да се търси?
Какъв тип спортен екип да си подготвим? (тениска и панталонки или екип с дълъг панталон и горнище, колко е топло в спортната зала?)
Някакви препоръчителни книжки за четене за лятото?
Намислила съм си да му купуваме "персонален" компютър за младежа... Дали имат някакви занятия за които трябва да си го носи или да си предвиждам да му стои вкъщи?

Мъжа ми все ми се кара, че искам всичко да знам и организирам предварително  Crazy, че той все обяснява "Всичко ще ти кажат от колежа, спокойно, има време..."

# 644
Няма нужда да купувате тетрадки и  учебници.
По спомен в 8 клас им искат бележник  с дати, да се научат да планират времето и задачите си. Искат им и някакви класьори, но в никакъв случай не купувайте предварително, че тук понякога са дребнави Laughing 
Прочетете си препоръчаната литература за 8 клас.
Няма да му се налага да носи  в у-ще лаптопа си.
Вместо тетрадки ползват блокноти с пефорация, после събират листите в класьори.
Нслаждавайте се на ваканцията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт