Отговори
# 150
Днес вятърът ни изненада и тотално промени плановете ни за семейна разходка, още повече, че май всички сме с хрема, влключително и каката и беба. Затова пратих каката с мъжа ми на куклен театър, тя, милата, грейна от щастие, много обича да ходи на куклен театър. Миналата зима ходихме почти всеки уикенд с нея двечките, преди беба да се роди.
Розалинда26, добре дошла. Случайно да си раждала в Майчин дом в София?

# 151
Здравейте, милички, да се включим и ние в новата тема!
Бяхме на пътешествие Бургас, Стара Загора, Трявна, Велико Търново - бяхме с една флашка и нета беше мн никакъв та сега наваксвам с темата!
Първо да ви се похваля Йоан беше много послушен, угоди на мама и тати да се разхождат напред назад, завършихме семестреално, изобщо много работа свършихме Simple Smile
Сега по темичките тук за ЕБХ ние не практикуваме, но много ми се иска да започна сега, като сме си вкъщи ще започна и после ще дам отчет как се справяме, възхищавам се на майките, които го правят, според мен изисква голямо търпение Simple Smile
За Захранването Нашето момче навърши пълни 4 месеца и влезе във 5ият, та вчера започнах със зеленчуково пюренце, картоф, 1 лъжичка, мисля да се водя по тази схема и друг път съм я поствала, но ето, ако на някой му е интересно http://www.doctorsbg.com/content/view/68/46/ !!!
За спането Спи от 10 до 8 сутринта без да се събужда, понякога се размърдва, но пак си заспива, имаме точно 5 хранения на ден, без нощни!  Party
Виждам, че има доста бебчета понастинали покрай батковци, каки или просто заради времето, пожелавам им бързо оздравяване, а и здрави майчета, които да се грижат за тях  Praynig
Ние също сме хремави, покрай таткото, но го водих на лекар, казаха, че не е нищо сериозно, само хремата и дори не му се запушва нослето - изписаха ни Тетрисал за носленцето спрей, дано бързо да му се изчисти и по малко вит С !!!
Друго сега не се сещам, а и малкият се събуди, ние сме на консултация в сряда и тогава ще пиша за наддаването как сме, иначе и ние до сега сме само на кърма, но, аз мисля, че си наддава добре и изобщо нямам намерение да включвам АМ!
Хубав и усмихнат ден на всички и много сладкодумни разказчета за сънищата на бебчетата ви, моят вече почна да разказва и да гука, много сме приказливи  Hug
  bouquet

# 152
  • Сливен
Розалинда, добре дошла при нас, съжалявам за проблемната ти бременност, дано нещата при теб са вече по-добре  Hug
mpeeva, пожелавам ти да се справиш успешно със синузита  Hug
Димитрова, честито семестриално завършване   bouquet, ама и бебо е бил послушен и как само си спинка цяла нощ, браво - завид, завид(благородно, разбира се  Hug). Аз Ивка я слагам да спи към 20,00ч. и спи до 4-5ч. сутринта, пак е добре, така че не се оплаквам. Обаче като дойде събота и неделя - издивявам, всички сме си вкъщи през деня и трудно заспива. По принцип не и пречи шума, единствено като заспива трябва да е тихо. И нашето носле хърка от сополки, слагам физиол. разтвор, но помага само временно, след 2-3часа положението е същото, иначе нищо друго и няма.
Хубав ден, момичета  Hug

# 153
 55привет момичета
днес се разминахме със разходката духа страхотен вятър но поспахме 1 час на терасата  Wink
блазя ви като чета как спинкат бебетата ви по цяла нощ ние се будим през 2-3 часа  ooooh! ама здраве да е Wink
да попитам мамите които дават ам от коеу давате Thinking

# 154
Здравейте скъпи дами!
Влизам набързичко, защото преди малко се събудихме, а малчо вече вие от леглото  Mr. Green
Целия уикенд съм сама с него и каката, мъжа ми отиде на един обект и очаквам утре вечер да се прибере, та тотално се сдухах  Joy, ту уча с каката, ту рахождам бебо из стаите. Добре че поне сутринта успяхме да излезем въпреки вятъра  Party
Димитрова честито семестриално завършване  Hug
Ихтиандра чуднички заглавия пак си сътворила  Heart Eyes
Всички мами с болни бебчета, каки и батковци  да се оправят  Hug
Аз да ви кажа, че нашия юнак всяка сутрин като по часовник започва да "чете новините" точно в 6 часа сутринта. И всеки иска не иска става около него  hahaha
Сега ви пожелавам чудесен завършек на неделята и да си нагушкате всички бебешори  Hug

# 155
здравейте Heart Eyes
не пиша,защото при нас нищо ново. Още си пръскаме спрей в носа и си капем капки, утре трябва да ни ги сменят. Crazy
 Някой сблъсквал ли се е със заден ринит при бебе?
 ooooh!д-рката каза,че е много упорит.
Вече хапнахме супа и малко каша. Чочко се облизва и изглежда доволен Grinning

# 156
Здравейте мамита! Благодаря ти Роксана, приятно ми е да прекарвам малкото си свободно време след вас  Hug От няколко дни обаче при нас е доста хладно, дори вчера заваля първият сняг, но сега имаме проблем - малкия неиска да спи в къщи, а навън е студено и немога да го разхождам по няколко пъти както преди, страхувам се да не го разболея. А като вали дъжд,което мн често се случва, сме си в къщи по цял ден! И той спи по 5 мин. като кокошките. Някой има ли идея как може да преодолеем този период по-леко newsm78

# 157
Здравейте мамита! Благодаря ти Роксана, приятно ми е да прекарвам малкото си свободно време след вас  Hug От няколко дни обаче при нас е доста хладно, дори вчера заваля първият сняг, но сега имаме проблем - малкия неиска да спи в къщи, а навън е студено и немога да го разхождам по няколко пъти както преди, страхувам се да не го разболея. А като вали дъжд,което мн често се случва, сме си в къщи по цял ден! И той спи по 5 мин. като кокошките. Някой има ли идея как може да преодолеем този период по-леко newsm78

Добре дошла и от мен  Hug, сигурна съм че тук ще намериш много истински хора, с които да споделиш радости и тревоги.
И ние като вас си имаме периоди, Илиан в началото не искаше да спи навън, въобще не искаше в количка, а вкъщи спеше много. След това нещата се промениха, започна да спи много навън а вкъщи по-малко и наобяд примерно ако не легна с него спи по половин час, така че реших, че така и така нищо не мога да свърша, поне да си почивам с него.  Mr. Green Та мисълта ми е, че бебчовците ще минават различни периоди, и сега като почнем да излизаме по-малко и те ще се нагодят към новия начин на живот така че не се притеснявай  Hug

# 158
danita05, аз давам NAN 1. В родилното даваха NAN Sensitive и аз затова продължих с NAN.

# 159

И аз имам същия проблем. Засега единственото решение за по- дълго спане вътре е цицата.... лягам с него, той си прицуква, а аз гледам нещо на лаптопа, който се пада зад него. По някое време правя опит да си измъкна зърното и да стана...съвсем внимателно и мн бавно..... нооо след 2 мин той се ококорва. Вкарвах и количката, ама явно усеща, че не е навън и не спи дълго.

# 160
Благодаря на всички за хубавите пожелания, и аз се надявам всичко да е наред и диабета да си е отишъл както дойде, но се съмнявам, защото от раждането до сега съм качила 9кг. незнам на какво се дължи, дали е вследствие от инсулина, или от хормоните, или от кърменето, но съм в депресия. След раждането имах да свалям 7кг, а сега 17 Sad
Мама Петтти - не не съм раждала в "Майчин дом"  ние от 4 г. живеем в Франкфурт, Германия. За Коледа ще си дойдем и нямам търпение, синът ми ще се запознае с родата. Мно искам да се приберем завинаги, защото много хора ми липсват, но на този етап няма как да ми се случи.
Пепина_79 и при нас е същото като го сложа на гардата си заспива, но опитам ли се да го преместя или се събужда на момента, или след 20 мин.
Възхищавам се на майки, който имат по 2 или повече деца - Вие сте велики, аз си мисля, че няма да се справя. Сестрами е в БГ и има близнаци newsm51 да са и живи и здрави Симона и Александър, но са много палави  smile3511

# 161
  • Варна
Розалинда, аз качих 14 кг. за 3 мес. след първото раждане и нямам диабет, нямах и гестационен диабет. Предполагам, че качваш заради депресията, защото си похапваш по-калорични храни. При мен беше така. На четвъртия месец се окопитих и поне спрях на едно място.  От тогава до сега са минали 5 години и още две раждания и съм свалила само 8 кг., но вече реших, че има по-важни неща от фигурата ми.  Sunglasses. Пожелавам ти да се справиш с депресията по-скоро! За излизането навън можеш да използваш дъждобран за количка и да се разхождаш навън - това лекува депресия. Няма как да простудиш дете, което е добре облечено, а ако има найлон отгоре на количката вътре става като парник. Всеки ден сме навън без значение какво е времето. Даже си забутах дъждобрана, а днес ще ми трябва  Mr. Green.

# 162
  • на брега на морето
Добро утро! Grinning
Розалинда, добре дошла! Hug
Цанкова е права за времето. Peace Вчера бяхме навън 1 час и после още 1 излизане за 20тина мин. и при вече минусови температури. Тук в Норвегия имат един лаф-"Няма лошо време, има лоши дрехи." Децата им играят навън и в дъжда. Стига да не духа силен вятър или да вали като из ведро, децата им са навън. Вкл. и в детските градини са навън по цял ден. Здрави са.  Peace
Приятна седмица на всички!  bouquet Hug

# 163
  • София
Привет!

Ихтиандра, страхотни заглавия!

Розалинда, мисля, че няма какво да те притеснява студа. Децата много обичат да спят на студено. Обличаш го и излизате, ако духа може да слагаш дъждобран. Е, разбира се няма да стоите 2-3 часа, но за час е ок. Аз така правех с баткото, всеки ден го изкарвах даже и по няколко пъти.

Мелина, лелее и при вас си е зима вече. Скандинавците съм ги признала в закаляването.  Peace

За спането - ами моето както знаете не спи в количката и иска само в къщи. В последно време забелязах, че като заспи на нашето легло през деня спи по-дълго. Също така, като заспи в мен трябва да го подържа по-дълго, защото иначе се събужда. Явно усещат мама в първата фаза на съня.

Моя мъник вчера го теглихме в къщи е и вече 8400гр. Shocked Много качва това дете, направо се притеснявам вече дали е нормално. Чета е и някакви неща в нета и съвсем се притесних. Дано да ми е здравичък Praynig

Котонче, бебетата имат в повечето случаи задна хрема (ринит). Рядко, ще видиш да му тече нослето, особено в началото на разболяването. Защо не пробваш да му дадеш хомеопатия. Ние се разболяхме с вас и отдавна забравихме за хремата. Дадах му 3 пъти разтвор от Pulsatilla 30CH и се оправи. Ако решиш да му дадеш пиши да ти обясня как да му я разтвориш и дадеш.

Хубав ден ви пожелавам Hug

# 164
 Добро утро и от мен момичета  Hug
Да количката ми е с дъждобран, но на мен ми е първо дете и още съм малко като " в небрано лозе" както се казва  Laughing имам много да уча, а и около мен няма баби, които да се изявяват.
Диди* относно качването на твоето бебче, аз имам една приятелка, която постоянно кърмеше неиния мъник и при най малкото мрънкане, той беше станал 9 кг. за 3 месеца. Но после като проходи детето и се оправи и въобще не е дебело сега.
Аз също се притеснявах за моето, защото се роди голям 4440кг. и четох, че такива деца са се хранили с повече глюкоза, но засега всичко е наред утре ставаме на 3м. и сме почти 7кг. Мисля, че това е добре, педиатъра каза, че е нормално.
Хубав и усмихнат ден ви желая! newsm03

Общи условия

Активация на акаунт