Отговори
# 240
Пепина79, не съм пускала изследване, но вече се замислям.
То никой не ми е казал за това, в смисъл педиатърката не споменава.
Моля те кажи как се взима секрета, дали малчо трябва да ходи в лабораторията или аз мога с тубфер да го взема и занеса, знам ли Thinking

По-добре го закарай ти мила, защото не съм сигурно от колко навътре се взима и дали правилно ще го вземеш, а е важно за изследването. И въобще не се замисляй, вие се влачите сигурно с тази хрема вече поне месец може би  newsm78 Дано нищо да няма, но поне пък ще знаеш как и дали правилно си лекуваш детето  Hug

# 241
Здравейте и от нас в дъждовната неделя  Hug
Вили79 - не разбрах дали кърмиш Thinking ако е така пробвай да изпиеш една - две чаши сок от сини сливи, при нас действа, изхожда се по няколко пъти на ден от него.
Пепина_79 - аз за нослето използвам Олинт - солена водичка за кърмачета, но и при нас не се налага често, поне засега.
Лек и успешен ден мамита  smile3522

# 242
  • Варна
 cotton4e и Яни беше с много упорита хрема и педиатърката ни прати за изследване на секрет, точно както Пепи ти е обяснила. Отидохме в лабораторията сутринта рано, детето не трябва да е яло или пило вода 2 часа някъде. Взима се секрет с тампонче.

# 243
  • София
Здравейте и от нас
Бебчо Наско е здрав да чукна на дърво, но пък баткото довлачи от градината конюнктивит и сега е изпратен "отпуска" при баба си докато отшуми, че няма как да промивам очи и да капя капки и да опазя бебчо.
Да ви се оплача - за спането - е от няколко дни хич не спим - ето днес е станал към 7:30 и до сега има един сън за 1 час от 13:30 до 14:30 и 2 дрямки от по 30 минути. Много малко ми се струва - иначе спи на по 3 часа за по 30-40 минутки и да чукна на дърво като заспи към 10 ч вечер, буди се да яде към 3 - но не всеки път и ставаме в 7. Заспиването е кошмар - толкова му се спи вечер, но не се предава - не заспива:) Явно му е любопитна всичко, иска само да го носим и то с лицето напред. Не знам за къде бързат толкова да пораснат тези деца:)
За постелките на земята - аз да споделя - понеже килими изрично не исках - като взе баткото да ходи/пълзи - сутрин мопа ми беше вместо кафе - само с ламинат сме и много бързо става чистенето. Сложили сме на земята едни детски пъзели с цифри и на тях постилам оделаце за бебе а и това си е на батко място за игра - доста добре изолират, не са скъпи, чистят се лесно и са им забавни на децата
Ето - дрямката окончателно свърши - ставам Simple Smile

# 244
Здравейте и от мен, маминки  Hug
И бебе Бо е добре, пу пу  Praynig Храни се през 4 часа- около 8, 12, 16, 20ч., ляга си и спи до сутринта  Sunglasses Душичка мамина... А през деня дремва 2-3 пъти по половин час, не повече, и така от доста време вече. Чудесен режим си направи детето, наспиваме се всички вкъщи. Използваме последните хубави дни и сме по цял ден навън, прибиваме се направо за къпането вечер.
Мисля, че и нея почнаха да я мъчат зъбки, вчера пищеше много и ужасно неспокойна беше. Взех й и аз гелче, само веднъж я намазах и знам ли, сякаш помогна  Rolling Eyes Вчера за пръв път захапа биба, иначе я плюе откакто се е родила.. дано поне в нея намери облекчение душичката. Накупила съм й гризалки и чесали всякакви, всчико й е в устата  Simple Smile
Аз не я слагам на пода, че е доста студено у нас, на първи етаж сме над тунел, и й приспособих един широк фотьойл на кошарка, да си се врътка там. И активната гимнастика й слагам на него, по 3 часа ми е изкарвала като се заиграе.
Вчера следобяд ни дойде на гости един две- годишен батко с родителите си. Хем не я закачаха много, аз си я гушках, хем се съдра от рев... Никога не го е правила, обикновено се радва на всеки, който я закачи, та или не й е било ден, или е започнала да развива симпатия и антипатия, възможно ли е според вас  Thinking
Днес ми е миличко и специално, защото на днешната дата миналата година видях двете чертички, никога няма да забравя вълнението...еееех  Blush
Ставам да правя вечерята, поздрави от нас двечките и здрави и спокойни бебчета желая на всчики bouquet

# 245
tsveke beke, нашата също изпитва антипатия и симпатия вече. На някои хора се радва, а от други плаче... според гласа и начина по който говорят.
За спането.. още отдавна исках да пиша, че четох, че по това време си спят по малко, така че, това си е съвсем нормално.
аквариума - това е първоно нещо, на което тя се зарадва и все още много му се радва.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 18:49 от celika

# 246
Маминки, здравейте  Hug
Бебе Алекс ми разказва играта. Голямо мрънкало е станал, мълчи само когато е в мен, дори и от баща си реве. Все още имаме проблем с акането, доста често ми се налага на 3-4 ден да слагам свещичка глицерин и да му давам лактулоза, защото започва да мрънка че го боли коремчето. Не може така, трябва да взема някакви мерки да му регулирам изхожданията. Педи още не съм питала за съвет, защото знам, че първият й въпрос ще бъде " по колко вода пие?"... пък аз не му давам (а я лъжа ,ч е му давам). Бихте ли ми дали съвет вие?
  Както писах и във фейса, свекър ми е болен, бебче днес Кихна 15-тина пъти, а ето, че и на мен ми залютя на носа. Ще взема осцилококцинум и на него ще дам. Та ви питам и тук по колко да му дам и колко време?
   Вчера бяхме на РД на "гаджето". Тя става на 1 годинка и много му се радва, той плаче от нея  Mr. Green Беше пълна лудница, защото имаше и 2 момченца на по 6г и те вдигнаха къщата на главата си. Те крещят и се бият, бебета пищят Shocked, абе заболя ме главата. Замислих се, обаче, дали и моето момченце ще е такова невъзможно... какво да направя да не е такова?
tsveke beke- имаш златна дъщеря, аз мога само да си мечтая Алекс да се заиграе сам за повече  от 10-15 мин. Трябва все да съм му пред погледа, дори и да не го държа.
Пепи- страхотно семейство сте! Винаги като ви гледам снимките, много ви се радвам  Heart Eyes Отстрани изглежда,ч е идилията е пълна- мама, тати, 2 прекрасни деца и всички се обичат. Дано и в действителност да сте толкова щастливи, колкото на снимките...
 Поолях се... май е време да спра... Лека Вечер, Милички  newsm03

# 247
Здравайте и от нас, майчета!
Ние днес използвахме новото си кенгуро и Сияна се държа повече от чудесно Heart Eyes Цял ден бяхме навън и се прибрахме към 5ч. Всичко бе наред, но както повечето споделят и ние спим по много малко. За целия ден нямаме и 2ч. сън. Колкото и да я уморявам във всевъзможни игри и куп други щуротии, моята Бебси ми се хили и говори. Доста ме притеснява, че не си взима съня. Вие ще ме посъветвате ли нещо?  newsm78 Виждам се в чудо, не мога да я оставя за 5 мин, сама иначе се почва едно мрънкане, прави се,че реве а като я взема ми се смее. hahaha Знае как да ме разиграва. Преди да си легне доста си поплака. Явно доста енергия е поела днес, защото къде ли не ходихме, доста хора я видяха. Та за капак се приспивахме на ръце, а вечер това Никога не ми го е правила. Душичката ми мъничка. Heart Eyes
Сияна също вече разпознава повечето ни приятели, но някой чужд за нас й се радва или говори и нашата почва да си проявява недоволството- мрънка или сбръчква вежди и джучки. Доста умело показва, кога й е кеф и кога не. Такъв хубав глас имаме,че всички съседи и комшии ни знаят вече  Joy
Благодаря Ви момичета, че споделяте за захранването. Аз до момента имам успех само със сокчето от ябълка. На моркова се мръщи и го плюва. Не мисля да я тормозя повече с него. Гледах на Хип,че има от БИО круши, сливи, банан. Давали ли сте им ? От другия месец започваме и ние с пюренцата. Нямам търпение да започнем да се мацаме Joy
Пожелавам Ви хубава и спокойна вечер  Hug

# 248
  • Някъде по Дунава
Добро утро! Следя ви редовно, но не пиша често, ами просто едно и също при нас. И моят юнак не е от поспаливите и като споделям с други майки в парка май вече повечето бебоци са така - все искат внимание, на ръце, спят по малко или ако спят повече то е навън в количката, но вече все по малко време прекарваме навън. Когато се прибрахме от гостуването при майка ми ви споделих че Коси започна да се буди само веднъж през нощта и ето че малко след това започна пак да се буди често, почти на всеки час. Заспива между 21 и 22ч и като по часовник се буди в 01ч,2,3,4,6. реших в 1 като се събуди да му давам водичка, тоест да го кърмя само в 3 и после в 6, но сякаш това не го задоволява и се чудя дали да го кърмя пак всеки път когато се събуди  newsm78 Когато хапне към 6 спи до към 7.30, после между 9-9.30, ако излизаме в количката спи и повече, по обед понякога има и по голям сън някъде между 14.30-16.00, но трябва да съм при него в стаята и да го полюшна когато се събуди или да му дам бибата, защото се буди поне 2 пъти за този час и половина. Вечер е големия проблем и големия рев  Grinning След като хапне към 19 така му се доспива и така му е трудно да заспи, че е все на ръце докато се кротне. Ако имаме късмет заспива докато стане време за банята и спокойно можем да вечеряме и поиграем с каката, но понякога спи само 20 мин. Така ми е гузно заради нея, че нямам почти никакво време да сме само двечките. Надявам се малчо като поотрасне и започне да се заиграва да играем тримата или те двамата.
antonia02 аз давах на Коси осцилококциум по мполовин доза 1 път на ден за 3 дни, така ме посъветваха, но  и той има все още лека хрема. Сополките му са по изявени през нощта. За момента не му пречат да спи, но виждам че на моменти не му е комфортно и от 1 седмица не му минава. Миналия месец пак беше така и му давах 3 дни по половин ампула вит. ц от 2мл сутрин и вечер и по една кафена лъжица Калциев глюконат, пръсках и спрей Низита. Това му помогна, но сега всички сме леко сополиви заради това променливо време.
Лек ден на всички и бързо оздравяване на бебчетата и техните майки   bouquet

# 249
  • Варна
Антония, със захранването проблема ще изчезне. Вече няколко пъти подсещам, че масажът върши чудеса. Една мама по-горе сподели, че сините сливи при нея се отразяват добре на детето.

# 250
  • Някъде там край морето
Привет момичета. Следя ви редовно и тук и във фейса, но не съм се включвала отдавна, че ми се налага да пиша с една ръка Simple Smile - много обича гушкането моят мишок.
Тези дни гледаме да сме повече навън , че да се възползваме максимално от последните топли дни.
Гледам за захранване си говорите. Аз вече давам сокчета - ябълка, круша (ако е запечен много помага) и морков (не го долюбва много и му го смесвам с ябълка). От другия месец мисля да почна с картофено пюре да го пробвам.
Пепи, другата седмица сме в Бургас. Нямам търпение да си дойдем и ще ми е много приятно да се видим  Hug
Ще летим със самолет до Бургас и ми е притеснено как ще мине полета, въпреки, че ще е само час. Ще излетим в 19:30, а Реан точно тогава яде и заспива и винаги е много крив.

# 251
  • Сливен
Днес май не сме много активни  Grinning, ама няма как с тези деца дето не искат да спят. От 10.30 Ивка заспа чак в 2 следобед, но само за 30 мин., обаче я оставих да си помрънка и поплаче и заспа отново към 3ч. Направо трагедия - какво е това нещо не знам, Алекс така си спинкаше като бебе, сам си изгради железен режим, а сега като видя че става светло навън ( т.е. настъпва денят) ми се изправя косата, въобще не знам какво ме очаква през новия ден, единственото, което знам, че няма да е спокойствие  Laughing. Това, което ме успокоява и ме кара да съм по-умерена и не нервна е това, че ми е второ, а не първо дете, защото винаги съм искала поне две ( нямаме засега възможност за повече) и ще си изтърпя всичко.
Ивка в момента е в т.нар. криза на растежа - втора дотук. Усещам ги с това, че обикновено като я изкъпя вечер спи поне до 4ч. сутринта, а от две вечери се събужда към 1ч.. И предната криза беше пак така, продължи около 3-4 дни. Иначе сме само на кърма и мисля, че и стига , защото си ака поне по веднъж на ден и то доста задоволително  Grinning, даже по време на едното хранене, което пропуска се изцеждам и замразявам, че нали съм студентка и се налага да отстъствам, та да има за тогава кърма.
Това е засега от мен, хубав следобед ви пожелавам  Hug

# 252
Запис и от нас Hug Hug Hug
Много хубаво заглавие  smile3501 newsm10
Момичета да си призная прочетох ви по диагонал,напоследък не ми остава време почити за нищо.
Даниел расте и си иска своето,за сега се успокои не е както беше в началото.вече си има изграден режим,спокоен е и спи непробудно нощно време.Но денем бързач да си свърша задачите до към 10 сутринта за да го изведа на разходка...пропускаме единствено когато вали проливен дъжд.След това се прибираме и аз продължавам с къшната работа или се занимавам с него,докъто се обърна станало време да вземем баткото а ето и таткото се прибира и се почва от начало слагане на маса,къпане,хранене и така.За жалост от две седмици съм с двамата защото големия настина на градината,беше студено и нямаха до скоро парно,та за сега сме вече здрави но ще видя кога и за колко ще го пусна.Страх ме е да не ми довлече някой вирус в къщи.Преди около 3 седмици на консултацията бяхме 7.600кг. и 64см.
Ваксините ги понасяме тежко,задължително си вдига леко температура.Това е набързо от нас,надявам се да ми остане малко време за да ви прочета,и да си сверя часовника по вас Hug

# 253
Здравейте маминки!
Днес бях на преглед за Гестационния Диабет - засега съм на ръба, доктора каза, че с подходяща диета, повече спорт и малко късмет може да изкарам без медикаменти 4-5 г. Но ако забременея за 2-ро веднага пак започваме инсулина  Confused
Наближава и втората ни ваксина, на 8-ми, от сега се притеснявам как ще я изкараме пак  Praynig
Днес почти не е спал, само 30 мин. навън, сега съм го кротнала дано да поспи поне час.

# 254
Здравейте и от мен маминки!
От мен нищо ново, освен че Илиан напълно овладя обръщането от гръб по корем и от корем по гръб и днес направи своята първа "каскада" - лек скок от спалнята  Shocked, добре че не е висока, но и той дори не проплака.
Тони02 идилията е пълна  Hug, да, след един неуспешен брак намерих пътя към щастието и любовта, разбирателството, търпението и компромисите.  Heart Eyes
Розалинда надявам се с този гестационен диабет всичко да мине от леко по-леко и да не се налага дори и с второ да взимаш инсулин  Hug
Момичета и ние утре сме на последната двойна ваксина. Някой беше споменал за едни лепенки, които охлаждат мястото на имунизацията, ако може да ми припомните  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт