Отговори
# 465
Да питам и аз за тази двойната ваксина, на нас ни я сложиха за пръв път оня, ден, по една или друга причина се ги отлагахме, но в крайна сметка и ние ги почнахме! Та вчера след ваксината не го къпах по съвет на бабите, днес пак щот били зачервени местенцата, а педи нищо не ме предупреди! При вас как беше, нормално ли е да са зачервени и кога си ги изкъпахте бебчовците след тея ваксини!
Иначе не знам от тях ли е от що ли, ама е много нервно моето момче, до сега сме се приспивали 1 час и вчера пак така и се с рве, но нямаме температура! ooooh!
Това е от мен за сега, едвам гледам и отивам и аз да спинкам!
Сладки сънища на всички и спокойна нощ!  Hug

# 466
  • Някъде по Дунава
Vili79 витамин C  се дава три дни, а по колко вече зависи какво те посъветват. На една приятелка личната лекарка и казала по половин ампула сутрин и вечер, а на мен моята лична ми каза по една ампула.

# 467
  • Варна
Добро утро!!!
Кафенце и закуска Simple Smile

Mrs Dimitrova, аз не го къпя само вечерта след ваксината. На другата сутрин си го измивам Simple Smile Нормално е да е зачервено малко и при нас беше така, но на третият ден след ваксината зачервеното изчезва.

мама Рая, може ли да споделиш рецепти за тези бисквитки. Предполагам има много варианти, но не съм се разтърсила още. Дори и да не прилагам метода на захранването воден от бебето, предпочитам когато дойде време да си гризка солети, бисквити и такива подобни да ги приготвям аз. Grinning

# 468
Добро утро!
Включвам се за малко, да споделя за подсичането!Сигурно почти два месеца беше подсечен и то точно под ластиците на памперса!Мажа, слагам памперса и вече кремчето го няма :/ това, което ни помогна беше бейби тан-а, вярно, евтин е много, но не мисля, че това има значение...Райче, ако искаш опитай, според мен няма да съжалявай, той прави добър. "Филм" с което помага подсеченото да се излекува...
Лек ден  Hug

# 469
  • Видин
Добро утро Mr. Green Тази нощ пак се буди много, изобщо не направи пауза повече от 3ч, но пък сега така блаженно спи, че ми се разтапя сърцето Heart Eyes Аз съм се захванала с учене, защото имам изпити февруари, а като гледам как хвърчи времето направо няма да ми стигне Thinking
Райче, и на мен ми стана интересно за бисквитите. Може ли рецепта Praynig Blush
Димитрова, аз не къпя само вечерта след ваксината. На следващата вечер си го къпя. Зачервено има 2-3 дни, а след първата му седеше твърдо мястото с ваксината около седмица Peace
Колкото до ваксините, 2м,3м, и 4м са еднакви, така че не би трябвало да има разлика Thinking

# 470
При вас как беше, нормално ли е да са зачервени и кога си ги изкъпахте бебчовците след тея ваксини!

При нас не се зачерви, но по принцип от Симфлорикса се зачервява, та дори понякога им става бучка на мястото на обождането.
Аз и сложих тънко резенче картоф, а сега съм й взела едни лепенки Куул пач да видим с тях как ще е.На нас ни остават още два приема от двете ваксини, защото започнахме 1 месец по-късно.
А относно къпането не я къпя в деня на ваксините, измивам само дупето и толкоз.

# 471
  • София
мама Рая Аз варя зеленчуците на пара в една метална кошничка от Икеа върху съд с вряща вода. За сега само за нас с таткото де. Но мисля и за бебето да купя такава. Много е удобна.

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=37153

Mrs Dimitrova на нас личната лекарка ни каза да не къпем само вечерта след ваксинация. При нас мястото се зачервява и след 2,3 дни изчезва. Остава само едно малко по твърдичко като топче. По съвет на мамите тук последният път залепих лепенки Куул пач и да чукам на дърво последния път нямахме истерични ревове. Дано и за напред да е така.

Аз мажа Габи със Судокрем, по съвсем мъничко. Като беше по-малка използвах кремчето на Себамед, но не съм много доволна от него. За сега веднъж ми се е подсичала и я оправих с една мостра на Bioderma ABCderm

# 472
Cotton4e, аз ще питам, но отложихме за сряда, за да се излекуваме изцяло и тогава. Иначе и ние почнахме ваксините с един месец и затова сега ще ни е втората двойна ваксина.
Иначе и аз се къпя само вечерта след самата ваксинация и последния път сложихме от лепенките куул пач.
nikolaeva благодаря за отговора. Аз му давам вече 7 дни и сутринта като се чух с педито тя ми каза, че можело и 10 дни....  Crazy. Но мисля повече да не давам. Само със стеримарчето ще останем.
Аз също смятам да взема от приставките за варене на пара .

# 473
Благодаря ви, милички, днес спокойно ще си го изкъпя значи и даже ще ходим да потърсим лепенките, които ми препоръчвате! Simple Smile

# 474
Да се включа и аз, досега никога не съм къпала в деня на ваксината, по съвет на педиатърката и не сме имали проблеми. Няма смисъл да къпете и да лепите лепенки, нищо няма да им стане ,ако не са къпани една вечер Grinning

# 475
  • София
Здравейте!

Момичета, внимавайте с тези лепенки Куул пач, защото съдържат парабени, които са много опасни за бебетата, че и за нас Peace

Рая, и аз ползвам такава кошнички за пара в къщи. Ако не ти се ходи до Икея, ги има във всеки магазин за дом. потреби. Моята е на Факелман.
Ще се радвам да споделиш рецептата за бисквитите Hug

Розалинда, защо да не се вписваш в колектива Hug Темата е за споделяне и всеки може да пише в нея, което го вълнува. Тук повечето сме с опит и ще даваме повече съвети на тези като теб, ако ги искат разбира се Mr. Green

За Коледа ще купувам и аз подарък разбира се. Но се чудя какво, защото от баткото имам всичко. Засега съм харесала това: http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.14227. Или някаква интересна играчка за баня. Препоръката ми за столчето за хранене е да е гумирана тапицерия и ограничител между краката. Дървените и на мен много ми харесват, но не стават за току що научили се да седят бебоци. Между другото в Икея има много хубави и евтини столчета, може да разгледате в сайта им.
Уокър имам от баткото такъв: http://www.bebobg.com/index.php?page=product_view&product_id=192.
Да ви кажа не го ползва въобще за бутане, главно за игра с топките. Той пълзеше много и нямаше желание въобще да ходи. Иначе е хубав - няма опасност да падне с него, защото като спре се застопорява, също така като се движи бебето издава звуци, които го стимулират да ходи. Може и да се заключи да не се движи.

Котонче, как е малкия? Четох, че има стафилококи. На нас ни бяха изписали точно тези капки, които си писала. Аз ги капех на баткото 10 дни без резултат.

# 476
диди, не му ги слагам, само като прочетох за какво става въпрос и се оказах, на вас какво ви помогна в крайна сметка Crazy

# 477
  • София
Ами с пулсатилата се оправи. Доктора ми даде и още едно ако тя не помогне, но слава богу е добре вече.

# 478
  • София
И аз четох, че имат парабени, ама за 2,3 часа веднъж в месеца мисля, че нищо няма да и стане. Първата двойна ваксинация я понесохме много тежко. Толкова я боляха крачетата, че рева сигурно едно 5 часа. С баща и се бяхме изплашили и се чудихме на какъв лекар да я водим. Сега с тези лепенки си беше същото щастливо и усмихнато детенце. Може този път така да се е случило, но лично мен ме беше страх да рискувам и при първия и рев лепнах лепенката.  Hug

# 479
не искам да спамя темата, но поръчахме 2 кутии от крема Пенатен бебе от Германия ,едната така си стои неотваряна, ако някой я иска да пише на лични.
Голяма 250гр

Общи условия

Активация на акаунт