Отговори
# 555
Да де, ама не смеем да се заиграем.

# 556
Честит празник и от мен...малко късно, но пък пак навреме  Grinning.
За неспането нощем - ами от както се е родил сме нямали нощ в която да не се е будил. Буди се по 2-пъти да си цоцка и веднага заспива, ами ще му давам докато има нужда. Щом се буди, значи има защо, така поне си мисля.
За крустите - и на нас ни се появиха малко, след като излезна новата косичка  newsm78. Засега нищо не съм предприела, защото са малко.
За отчета - вече сме 9,500 кг. и 64 см. На мама голямото момче  Party.Педи се шегува с малчо и вика "Ще спираме на мама млякото  Joy". Споделих, че не съм захранвала още и според ситуацията ще карам. Тя каза, че да не бързам, щом наддава така добре на кърмичка ..... Crazy. На едната ваксинка гък не издаде, ама на другата си поплака  Cry, а мама си го гушка  Heart Eyes.

# 557
  • на брега на морето
Добър вечер!  GrinningПак съм тук.
Каква активност днес, май и при вас е застудяло. Simple Smile
Писах писах сутринта и забравих да честитя празника. Честит ви празник и от мен! Да има много любов и щастие в семействата ви! Hug
Диди, благодаря! Hug
Вили, ама твоят юнак тежи най-много май. Simple Smile Как го носиш? Мен Кирчо ми натежава с неговите 8385гр като гюле(аз съм 164 см и 56 кг в момента)... Да ти е жив и здрав! Hug
Поздравления и от мен на всички мами за чудесните мерки на бебоците! Hug Както и честити месечинки!  bouquet
Лека вечер!

# 558
SRCS изяжда си по около 100-120 грама, педи ми каза, като достигнем, това количчество, че не би следвало да го кърмя след това, а на него явно му се ослажда и си го хапва много бързичко! Иначе достигнахме до това количество за около 20 дни!

# 559
Gibana, мерси за отзива за Нахтхерцен. Ще заложа и аз на него Simple Smile

# 560
Добро утро! Да почерпя по едно капочино.

Да се отчета и аз, във вторник бяхме на консултация станали сме 5,300кг. и 58см.
pepina_79, благодаря за пожеланията.
celika, на Бети и се случва да хълца след хранене и като започне веднага я вдигам иначе започва да й се връща от млякото.И така се държим  докато не престане /по 15-20 да и до 30 минути/ и вода да давам и чай, не помога, чакам да мине от само себе си.Иначе не се е случвало от смях.

# 561
  • Варна
Добро утро, мами!

sexy_gab, благодаря за капучиното Simple Smile

Относно захранването ние започнахме преди 3 дни с картофено пюре. Първите два дни хич не беше доволен, дори бях решила, че и ако вчера така се мръщи да спра и да изчакам още малко. Но малчо вчера с такава охота си излапа 10-на лъжички  Grinning

Исках да ви питам за готовите пюрета освен от HIPP, имате ли впечатления от други?

celika, всеки път след като се смее със глас започва да хълца. Не мисля, че е притеснително. Давам му вода и спира, когато изобщо я преглътне, защото не й е голям фен, ако не просто го оставям легнал и след 15-тина минути спира.

Mrs Dimitrova, може ли да споделиш ти с какво започна захранването, с какво, кога ...? Може и да си споделила, но съм пропуснала  Embarassed

pepina_79, мисля че когато въвеждаш нов зеленчук или плод трябва да започнеш пак с няколко лъжички  Hug

Момичета, моето бебче май е от мързеливите. Вече е на 4,5 м. и няма никакво желание нито да сяда, нито да се преобръща ... иначе много рита с крачета, маха с ръчички, не е пасивен. Като чета вашите какво правят започвам да се притеснявам. За сядането знам, че е рано, но се чудя дали да не го стимулирам по някакъв начин за обръщането. Някакви съвети?

Хубав ден от нас  Simple Smile

# 562
Hope♥, тя и моята нямаше желание да се преобръща, докато не и показах, че може и сега започна...

# 563
Добро утро! Hug
sexy_gab , страхотно кафенце! Heart Eyes Мерси! И аз пия моето та съм в пълен синхрон! Много финничка твоята мома. И с дълги крака- абе направо модел! Heart Eyes
Калоян последно беше 7300 гр и 65 см. Аз му викам Бамзе, защото реве като мечок и е сладък като него. Незнам какво му става, но от два дни яде по- начесто - 2-2,5 ч., а през нощта 2-3 пъти. newsm78
Hope♥, според мен няма място за притеснение! Всяко детенце е различно. Знам, че много често го повтаряме, но мисля, че го осъзнаваме едва,  когато ние самите се сбъскаме с това. Ще ти дам пример с моята дъщеря. Тя проходи на година и три месеца, първото й зъбче излезе на година и два месеца и аз много се притеснявах за тези "закъснения", но всичко е ок. Сега е на шест години и още не е сменила нито едно зъбче. А, що се отнася до стимулирането аз оставям на широко място Коко има играчки около него и в опита си да ги достигне той се върти насам натам. Успя даже да падне. Слава Богу не е високо и се размина само с цицина.

Хубав ден ви пожелавам! И приятни разходки! Heart Eyes

# 564
  • на брега на морето
Добро утро! Grinning
Хоуп, както са ти казали и момичетата, няма за какво да се притесняваш. На мен акушерката ми каза, че тук повечето бебчета се обръщали в 6 месец и че Кирил рано почнал да се обръща. Наистина може да помогнеш на бебчето си да се преобръща и то ще види колко е забавно. Направи го като игра. Също можеш да го оставяш повече по корем(ако обича), така ще заякне. Peace

# 565
Hope♥, Бети миналата седмица на 15.11 се обърна за пръв път, бях я оставила по корем и тя се обърна по гръб, но беше само веднъж.Но иначе се обръща с помощ.А пък и по принцип знам, че трябва да започнат в петия, така че не се притеснявай.Ако искаш опитай да и покажеш с помощ и постепенно ще се научи.
miki m, да тя е финна мадама/нали се роди един месец по-рано/, но все пак е на долната граница на нормата за петия месец, така че мога да съм спокойна, че върви добре.

# 566
  • Варна
Норе, ето един файл с гимнастика и как да помогнеш на бебо да се обръща. Наистина трябва по-често да го оставяш по корем. Децата са сташно интелигентни само трябва да им покажете какво да правят и те го правят, ако им харесва и им и във възможностите.
http://dox.bg/files/dw?a=5490c5382f
 Hug на всички!

# 567
  • Сливен
Здравейте, момичета  Hug
Като гледам какви са ви големи момчетата, направо гледам ей така  Shocked и май повечето от по-едричките са все на кърма, за което поздравления   bouquet
И Ивка не се преобръща - като беше на 11 дни се преобръщаше от корем на гръб, а сега не го прави, но пък като я взема на ръце и си подпре краката на моите, пада голямо поскачане и доста се напъва да сяда. Не съм захранвала още и ако си имам все така кърма , смятам да захраня при навършени поне 5 месеца. Продължавам да си хапвам орехи и жито за кърмата и засега има достатъчно, а и от време навреме и малко повече, защото продължавам да замразявам. Тя обаче прави стачка като ме няма и не иска да пие кърмата от шишето ( това и е номер от новородена - обича да суче от мен, не от шишето).
Хубав ден, момичета  Hug

# 568
Hope, аз започнах, когато Йоан стана на пълни 4 месеца!До тогава беше само на кърма не съм го дохранвала или давал вода, проявяваше интерес към храната, често премляскваше и така!
Та започнах с 2-3 л. пюренце от картоф, за 2-3 дни, после само моров пак за 2-3 дни после му ги смесих и постепенно той започна да си увеличава количеството! Винаги му давах и да суче след това колкото иска! После включих и тиквата, тя му хареса най-много и сега всичко смесвам с тиква (предполагам, че защото е сладичка!
Един ден той просто не пожела да суче след пюрето и така, сега си хапва по 120гр., ако е нервен му давам да посуче малко, ако не само водичка!
От няколо дни запонах дас картофчето и тиквата да му слагам по нещо ново - зелена тиквича, спанак, приготвила съм си броколи, пъщърнак и мисля, така на 2-3 дни да му разнообразявам! Ката правя всичко с картофче и тиква, базата ми не е само от картоф, а и тиква и въвеждам по 1 нов зеленчук, за няолко дни и следя има ли промяна в акането, обриви и т.н., но да укна на дърво нямаме такива, а и уж гледам да упувам качествени зеленчуци и от село няой да ми докарва!
Дано съм била полезна! Simple Smile
Сега обаче съм в чуденка, как да продължа, захранването от следващият месец??? Който има опит с кашите, нека сподели!

# 569
Mrs Dimitrova, сама ли си приготвяш пюретата или ползваш готови?

Общи условия

Активация на акаунт