Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
 Може да имате право. Тъй като ме вълнуват още много въпроси, ще отворя друга тема. Да не преча на интересуващите се да задават въпроси тук. Желая на всички крепко здраве . Сигурен съм, че всички хомеопати пишещи тук са много сериозни професионалисти.  Респектиран съм също от учещите хомеопатия тук ,личи си, че ще станат добри хомеопати. Извинявам се ако съм предизвикал негативни емоции у някои от Вас!

# 46
Дарина, аз лично мисля, че не се прави поради следните причини: Ако хомеопатът е и лекар, прокламирането на излишеството на повечето ваксини в най-лошия случай ще доведе до отнемане на правата му и отхвърляне от лекарската гилдия! Sad Ако не е лекар....и без друго е трън в очите и на законодателството, и на медиците като шарлатанин...та какво да се набива допълнително на очи. По тази причина и рядко ще видим хомеопат немедик из медиите. Поне аз така мисля. Иначе само отделният човек си знае своите причини.

# 47
Мече, не го написах с идея обсъждане, а като пример за въпрос, който не поставям Simple Smile

Аз пък си мисля, че това просто би довело да фалит на фармацефтичната продукция. А и не знам дали има достатъчно на брой подготвени добри хомеопати, за да поемат целокупното население, което би предпочело този вид лечение.

# 48
Така е. Просто гарван гарвану око не вади, тъй и фармата. Що пък да не го обсъдим. То си е част от философията. Laughing

# 49
Ами аз казах каквото мисля. Ако и останалите го виждат като важен - да го дообсъдим. Simple Smile

# 50
  • Sofia
Assamas всички разбрахме какво мислите по въпроса.
В предишната тема помолих, ще помоля и тук - нека темата остане като място за въпроси към класически хомеопати. За другите неща - да си четем и пишем по другите теми.

И аз имам разни размисли по разни въпроси - защо например един път не видях хомеопат по телевизията, който да говори за това, че ваксините не са необходими. А вместо това - се измислят нови и нови - остави противогрипните, ами и срещу папилома вирус (и сигурно поголовно се поставят на 12 годишни момичета). Ама не им е мястото тук на тези и други подобни от главата ми въпроси.

Извинявам се, че не е по темата, но имам линкове към предавания, в които хомеопати говорят за вредата от ваксините  - Атанас Гълъбов - многократно и Петър Найденов при Гала. Който иска мога да му пратя, или да си ги намери чрез Гугъл.
И да не е съвсем извън, ще кажа, че дискусиите ви са изключително полезни за начинаещите в лечението с хомеопатия и не разбирам защо някои се дразнят (от края на предишната тема). Рядко пиша, но както Мечка е казала по-горе, постовете ви за мен са своеобразна енциклопедия по хомеопатия, за което отново ви благодаря.

# 51
 Спам.  Laughing
Скрит текст:
Аз лично смятам, че предаванията и филмите си струва да се изгледат. Горе-долу година ми бе нужна да реша въпроса с ваксините за себе си и децата си. Имах безрезервна подкрепа и от съпруга си, и от другите роднини, така че при мен бе значително по-лесно. Филмите обаче носят риск да ви травмират, лично вас, като родители, така че всеки преценява за себе си; в някои от филмите има ужасяващи кадри, в други не, но това, което твърдят, е не по-малко ужасяващо и плашещо, особено с логичността си. В предаванията са вмъкнати доста хомеопатични мисли впрочем.

# 52
Включвам се директно по темата с въпрос.
Първо обаче малко факти. Лекувам се при кл. Хомеопат от СПКЯ, ИР, метаболитни синдром. Основно оплакване- нередовен МЦ. След започване на лечението МЦ се нормализира за два месеца. Имах обаче доста чести главоболия и настинки. Този месец отново дойдоха проблемите с цикъла. Посетих хомеопатия си и приех нови три дози от лекарството. Последваха нови пристъпи на главоболия, но пък най сетне получих менструация. Седмица след това - болки в гърлото, задна хрема и кашлица, които оставихме без терапия, за да не се обърква основното лечение. Но на седмия ден от грипоподобни симптоми, се появиха болки в корема, гадене с обилно повръщане и потене от лицето, температура- 37,5. Хомеопатът ми предписа три дози от предишното (същото) лекарство. Моментално се подобрих и свалих температурата. На следващия ден( днес) съм с главоболие.

Въпросът ми е възможно ли е "грипът" ми да е доказване на лекарството, което съм приела преди 10 дни? По подобие на главоболията, които хомеопатът определя като лечебна криза.

само да вметна, че не съм тома неверни и имам доверие е хомеопатията, но трябва ли по пътя на лечение да получавам мигрена, кашлица, повръщане и т. Н.
Благодаря !

# 53
  • в матрицата
kristi_vg, напълно е въжножно да получаваш такива "екстри" . Аз също минах през това, без  грип, но с адско главоболие и повръщане, беше само еднократно, след това бях като нова и повече не ме е боляла глава - от около 1 г Peace

# 54
Следете и Херинг - по-важни органи и системи към по-маловажни. Не само отгоре надолу. По-важното в случая е нередовният или липсващ цикъл, отколкото главоболието, поне според мен.

Както примерно ако лекуваме основно оплакване мигрена и мигренозните пристъпи изчезнат, но се появят някакви обриви. Също е в правилна посока.
Има още доста подробности, но това си знае само хомеопатът ви.

# 55
kristi_vg и аз имам разни дребни "екстри" - две настико-грипоподобни състояния, пъпчасване, изсъхване на участъци от кожата и екзема по пръстите (това последното за 2 часа). Не че съм много в час (всичко това ми е като за първи път), но от коментарите на хомеопата при споделяне на "екстрите" останах с впечатление, че нещата се случват в някакъв правилен ред.

Scarlett83, не се дразня. Просто припомних каква е идеята на темата. Кой какви комбинации иска да прави с лечението върху себе си е негово решение. И дали ще си следи здравословните показатели, и дали ще се консултира с личния си лекар, и дали ще ходи на медитации - всичко това просто няма общо с въпросите към класически хомеопати. А по въпроса с телевизията - може и аз да съм изтървала, тъй като рядко го включваме телевизора в къщи. И то по-често вечер, когато са основно информационни предавания и там новините са - пуснаха на пазара новата ваксина за еди какво си ...........

# 56
Ами аз вчера май-направих голяма глупост. Нарочно пих кафе за да неутрализирам ефекта от лекарството и да спра главоболието. Просто не можах да издържа. Предния ден ми биши много зле  и реших, че не мога още един ден да се мъча... Днес съм отново с лека хрема и болки в корема. Не съм се обадила на хомеопата си... Вероятно ще ме смъмри...

# 57
В предишната тема доста говорихме за антидотирането. На мен хомеопатът не ми е спрял кафето и др.работи - само трябва да има минимум 2 часа между тях и приема на хом.лекарство.
Аз например пия всяка сутрин кафе, а лекарството е вечер по схема.

# 58
След приема на ХЛ и аз получих главоболие. Слабо и съвсем търпимо, но и почувствах силно желание за любими за мен неща, които в последно време не ме радваха и правех малко по инерция. Не ме дразнят така и дребните недостатъци на мъжа ми, които бяха започнали доста да ми правят впечатление. Скоро ми се случиха някои неприятности и доста се притесних за бъдещето и все го мислех как ще е и ще намеря ли изход от положението. Сега доста смело гледам напред (дано не ми изиграе лоша шега) и съм почти уверена, че ще взема правилните решения и късметът ще ми се усмихне като му дойде времето.
Това трябва да е развитие в правилната посока, нали  newsm78 Питам, защото последното взето ХЛ ми е от 2009 г. и не съм сигурна, че през цялото време е съхранявано правилно и имах съмнение дали ще подейства.

За мен кафето не е антидот, но за всеки случай го пия 1-2 часа преди ХЛ. Чистих и с белина след приема, но май и това не е за мен антидот.

# 59
Мира, първото подобрение е точно там, във виталността, в начина, по който се чувстваме.

Кристи, голяма глупост си направила както казваш. Защо не му се обади на хомеопата? Щом имаш симптоми след прием, трябва да му дадеш обратна връзка, за да прецени и той накъде вървите заедно. Връщаш се назад, даваш си парите напразно, щом сама саботираш собственото си здраве.
Ако хомеопатът е забранил кафе, да, не се приема, има лекарства, които почти задължително се антидотират от кафе. Индивидуално е.

Общи условия

Активация на акаунт