Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 618
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Зачетох се в имунизационния календар (не ме пращайте в темата за ваксините, въпросът ми е друг).

Без да съм напълно наясно с описаните там заболявания имам вътрешното усещане, че на здрав човек не биха му се случили и че дори и да се случат на някого, при правилно проведено хомеопатично лечение то човека би могло да бъде излекуван. За да не ровите да ги търсите описаните болести са: хепатит тип В, туберколоза, дифтерия,тетанус,коклюш,полиомиелит, хемофилус инфлуенце, Стрептококкус пневмоние , морбили, паротит и рубеола.

Та питам - правилни ли са ми расъжденията?
Съвършено правилни са ви разсъжденията Simple Smile

# 496
  • Пловдив
Зачетох се в имунизационния календар (не ме пращайте в темата за ваксините, въпросът ми е друг).

Без да съм напълно наясно с описаните там заболявания имам вътрешното усещане, че на здрав човек не биха му се случили и че дори и да се случат на някого, при правилно проведено хомеопатично лечение то човека би могло да бъде излекуван. За да не ровите да ги търсите описаните болести са: хепатит тип В, туберколоза, дифтерия,тетанус,коклюш,полиомиелит, хемофилус инфлуенце, Стрептококкус пневмоние , морбили, паротит и рубеола.

Та питам - правилни ли са ми расъжденията?
Съвършено правилни са ви разсъжденията Simple Smile

Така де...ама ако можеш по-добре ги избегни Peace

# 497
Александър, не се изказвайте от мое име. Доста отдавна съм се изучила и за разлика от вас съм се постарала и да е качествено, и да е и в чужбина, и да не е само 2 години. Мечка и Лавандер, макар и още учещи, държат на компетентността си и отдавна са по-компетентни от вас А Assamas не учи хомеопатия, което е видно от това, което пише. Но вие пък не сте длъжен на се интересувате истински от темата си.

# 498
tandonova ние ползваме хом.паста и вода за уста. Във водата има обаче смрадлика и от разговора с хомеопата останах с впечатление, че има вероятност при приема на някои ХЛ да оказва влияние. На нас обаче си ни харесват и си ги ползваме и когато нямаме прием на ХЛ.

Не седи на дневен ред прилагането на каквато и да е ваксина на когото и да е в къщи. А за тия противогрипни и дъра бъра дето се слагат на възрастни, никога даже не ми е хрумвало да си сложа.

Но пък за някои пътувания в чужбина знам, че не се издават съответните документи при липса на определени въксини. Предполагам, че вече конкретно по въпроса трябва да се разговаря с лекуващия хомеопат и заради това няма да поставям тук въпрос за това.

само за малко, благодаря!   bouquet

# 499
  • Пловдив
А клеева тинктура ползвана при кървене на венците дали може да антидотира newsm78

# 500
Ааа не знам, не сме питали. Ама виж сега - специално за лекарството на мъжа ми (при определения прием и хом.вода за уста със смрадлика) хомеопата каза - ОК, няма проблем, но е силна. смрадликата От там оставам с впечатление, че зависи от ХЛ, а не под общ знаменател за всички. Освен това сигурно, ако има разлика във времето между приема на ХЛ и клеевата тинктура и/или смрадликата не би трябвало да е проблем. По-добре обаче да питаш.

# 501
Не съм стоматолог, но аз лично съм против водите за уста. Предпочитам просто паста - хомеопатична ползвам, когато съм на лекарство, въпреки че знам, че тази за пушачи, която ползвам принципно, не ме антидотира. Честно казано, хомеопатичната паста хич нищо не ми измива Crazy, от което смятам, че няма агресивни съставки пък Grinning.

Тандонова, защо тази клеева тинктура. Хомеопатично не става ли? Rolling Eyes
Имаме си стоматолог в темата, може да се включи и той с мнение.
Впрочем хомеопатичната паста, която аз ползвам, е детска Grinning - и съдържа календула (невен), което също би трябвало да има ефект за поне временното заздравяване на венците.

# 502
  • Пловдив
Мече,ами сигурно и хомеопатично ще стане...ама нали иска време Wink А и тая паста на Билка,която ползвам...нещо не ми харесва Rolling Eyes Като се мия и не усещам стягащ или ментов вкус/както от др.пасти/ и сякаш ...нещо не ми е наред в устата Laughing

А клеевата тинктура ми стяга венците...но нали има спирт?

# 503
Като има, та...? Зависи за кого става въпрос, мен алкохолът не ме антидотира Laughing
Проблемът е друг - ако спре кървенето хомеопатът ще го объркаш, не се знае какво действа, тинктурата или лекарството. Е, то надали е изписано лекарството за кървенето, ама... все пак.

# 504
  • София
И на мен Билката не ми харесва. Има една с алое, ALOE FRESH пише с големи букви.
А по повод пастите за зъби да ви разкажа. Братовчеда на мъжа ми поиска да пробва хомеопатичната паста за зъби (той не се лекува с хомеопатия), започна да я използва и след по-малко от седмица започнал да го боли зъб, отишъл на зъболекар и се оказало, че е толкова зле, че трябва да му го умъртвяват. Преди това е използвал от тези пасти от рекламите, където пият ледени води и като се измият с пастата и спират болката...  Rolling Eyes

# 505
  • Пловдив
Като има, та...? Зависи за кого става въпрос, мен алкохолът не ме антидотира Laughing
Проблемът е друг - ако спре кървенето хомеопатът ще го объркаш, не се знае какво действа, тинктурата или лекарството. Е, то надали е изписано лекарството за кървенето, ама... все пак.

Ей т`ва не го разбрах...

# 506
Като има спирт, та...  bouquet

# 507
Такааааа , хомеопатът определи да пием Ликоподиум 30 СН . Би трябвало да започнем да отхрачваме . Този път имам хубаво чувство  Peace

# 508
Здравейте, може ли някой от учещите хомеопатия, да ми изпрати на лични инфо  къде и как се учи хомеопатия , при кои преподаватели,колко струва и т.н

Отдавна не съм учащ, но Ви препоръчвам сдружение "Хомеопатично общество", където този месец стартира XIII - ти курс, и в който от 1992г. преподават едни от най-добрите Английски и Български хомеопати. http://bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

Но нека и учащите в момента:
"Мечка малинарка", "само за малко", "Лавандер", Assamas да  си кажат мнението.  Peace
 Aз съм доволен от курса, много  е интересно,  преподаването е на високо ниво. Разбира се, на други места, нивото може също да е голямо, нямам информация.

# 509
С какво хомеопатично лекарство може да се повлияе хроничен фарингит /след операция за отстраняване на сливиците/ и колко дълго се пие?

Общи условия

Активация на акаунт