Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 573
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  Благодаря за отговора! Антибиотикът беше започнат преди деня на интервюто, така че хомеопатът наистина нямаше избор, освен да каже да го продължим поне 5 дена, защото рискуваме създаване на резистентност.
Точно поради комбинацията от двете не мога да съм обективна от кое точно се повлия детето. Склонна съм да мисля, че е от хл, защото и до сега е правила много бързи реакции ( за съжаление негативни, за първи път има видимо подобрение след хл). Още повече АБ и хл касаеха различни елементи на състоянието. ХЛ беше дадено за бронхоспазъм, който се повлия за часове, а бронхитът , поради който започна АБ все още не е напълно излекуван, но има още два дена с АБ, така че се надявам, че всичко ще отшуми.
За тази ситуация не съм имала някакви свръхочаквания от хомеопата, защото отидохме на силно влошен терен( буквално преди постъпване в болница), с вече започнато лечение.
Притеснява ме това, че някак си не останах наясно какво правя с терапията на детето. Спирам от веднъж всички лекарства ( да не говорим, че те се спират по схема, в рамките поне на няколко седмици) и чакам детето да се влоши. Не ми звучи много логично, но може и така да се процедира с хомеопатично лечение.
От друга страна- хомеопатите трябва ли да познават фармакологичните препарати? Не в подробности, естествено, но поне в общи линии?

Съжалявам , че съм толкова мнителна , но след като детето ми два пъти стига до болница след неправилни хл , съм длъжна да бъда особено внимателна за всяко нещо. Сляпото доверие до тук не ми помогна с нищо, а само навреди на детето ми.
Поне получих съвсем точно и логично обяснение защо сме стигнали до болница и двата пъти.

Алексче, мнението й е , че трябва да спрем абсолютно всички лекарства, които приема детето. Точно за това очаквах, че ще се видим и след оздравяването на детето, за да ги заместим с нещо.
Точно това питам дали при хронични заболявания е редно да има някакво проследяване или се ходи, само, когато детето е болно?

# 541
  • Пловдив
Шайн, решението за спиране на алопатични лекарства при хронични заболявания е много индивидуално (както всичко в хомеопатията). Само хомеопатът може да реши дали, кога и как. Дали е направил правилна преценка, не може да се каже във форума, понеже който ще даде мнение, трябва да е много добре запознат с историята на детето, за да може да отсъди правилно. В един случай, предполагам, може да  няма проблем да се спрат от раз. В друг случай може да се иска постепенно намаляване до пълното им спиране.
Ако не си доразбрала как да процедираш, мисля, че е редно да звъннеш по телефона да попиташ, като споделиш открито опасенията и страховете си. Hug
И да, аз мисля, че ако е читав, хомеопатът трябва да знае по каква схема и при какви случаи може да спре поддържащите алопатични лекарства.
Мисля, че винаги е редно да има някакво проследяване, в смисъл поне обратна връзка, за да може хомеопатът да прецени дали има нужда от нова намеса в някакъв момент.

# 542
Много ти благодаря  bouquet!
Всъщност както написах, за спирането на лекарствата беше категорична, но аз очаквах, че ще се включи нещо хомеопатично като замяна. Не знам дали се процедира така.

Дано се включи и някой хомеопат относно това до колко трябва да се познават фармакологичните препарати, защото съм много раздвоена. От една страна за първи път виждам явно подобрение в детето си, т.е. дадено му е правилно хл, от друга страна моето впечатление беше, че хомеопатът изобщо не беше наясно кое лекарство за какво се пие. При положение, че аз разяснявах това достатъчно подробно не само с имената на лекарствата, а и с групите им.

# 543
Шайн, току що се върнах няколко години назад, когато на мен ми се наложи заради много обострен бронхит да посетя хомеопат. Така и не се стигна до това имам доверие в човека срещу мен и не продължих контактите си. Но по спомен с два или три приема на ХЛ (изобщо не помня какво!) бронхита отшума след няколко дни и повече не се е появявал (преди да отшуми си спомням, че имаше влошаване и няколко пъти звънях по телефона и отговора беше - продължете). А аз бях стигнала до почти хронично състояние. В момента чак осъзнавам за случилото се. И то толкова е отшумял, че даже съм забравила на сегашния хомеопат да го кажа ....

Те хомеопатите в темата ще ти отговорят, но мисля ако е правилното лекарство, че просто повече няма да са необходими алопатичните.

Успех с лечението!

# 544
  • Пловдив
Шайн, щом самата ти знаеш, че тези лекарства не се спират току-така изведнъж, трябва да си имаш едно наум за този хомеопат може би. А и как ще те кара да спреш някакви лекарства, без да знае какви са? Нещата взеха на мен лично да ми изглеждат все по-съмнителни.
Хомеопатът трябва да познава лекарствата, за да може да прецени кое е наистина болестно в състоянието на детето и кое е страничен ефект от лекарствата.
А и няма ли опасност детето силно и внезапно да се влоши, ако бъдат спрени всички лекарства изведнъж. Май у Витулкас бях чела, че при пациенти с хронични заболявания и продължително лечение с алопатични лекарства спирането трябва да бъде много добре обмислено и ако се прецени, че е разумно, то по-често става постепенно.
Пък и доводът да не се създаде резистентност към антибиотика, ако бъде спрян, някак в случая ми се вижда неубедителен.  newsm78 По принцип не е правилно да се приема антибиотик и ХЛ едновременно, понеже действат противоположно.
И пак да кажа, трябва да има обратна връзка, не може да се чака следващо разболяване/влошаване. Още повече че вие сега тръгвате при този хомеопат и той не познава детето (т.е. не знае как обичайно протичат острите състояния/обострянето на хроничната болест, как реагира на ХЛ, за да може да предположи как ще се развият нещата. А и да знае, пак е добре да има обратна връзка Peace).
Без да се правя на многознайка, от личен опит и от всичко прочетено тук  Hug

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 22:46 от yulinga

# 545
Здравейте,

Преди месец и половина приятелят ми настъпи трънче от морски таралеж, което не успяхме да извадим. Предположихме, че с времето организмът му сам ще изхвърли чуждото тяло, но той не може да го търпи вече.
 Въпросът ми е в спешната хомеопатия има ли нещо, което ще му помогне или трябва задължително да мине първо през интервю?  Той не се е лекувал с хомеопатия и вероятно ще му отнеме време да открие подходящия за него хомеопат.

Благодаря!

# 546
Здравейте. Няма кой да предпише във форум. Единственият ми съвет е ако реши да го изважда чрез хомеопатия, а не хирургия, да съобщи на хомеопата си дали има чужди тела в себе си - изкуствени стави, пирони, силикон (простете, но е важно), клапи и т.н. Защото от горчив опит знам, че има хомеопати, които забравят да питат и за това. И когато се даде лекарството, заедно с "нарушителя", от тялото излизат и неща, които не трябва. (пломбите не се броят)
 Аз лично смятам, че щом е настъпено, въпреки че гравитацията му помага, все пак той вероятно непрекъснато стъпва на този крак, така че се забавя естествения процес на изхвърляне.

# 547
Шайн, здравейте! Мамите са ви отговили прекрасно, поздравявам ги Simple Smile
Наистина няма смисъл от пиенето на хомеопатично лекарство и антибиотик едновременно. Не защото хомеопатите не разрешават, а защото те вършат противоположни неща и няма смисъл. Ако хомеопатът се притеснява, че няма да се справи, по-добре да ви насочи към свой колега или да изчака да довършите алопатичното пиене и след това да предписва. Редно е след преминаването на сегашното състояние да прегледа детето, а не да изчаква разболяване.
По отношение на спирането на алопатичните медикаменти, трябва да се подходи индивидуално. Да се прецени кой медикамент може да бъде спрян и как. Това е и във връзка със самите медикаменти, хомеопатът ви трябва да прецени кои ефекти са странични на медикамента и кои са от картината на пациента.

# 548
Айде и аз да ви питам - пулмологът ни изписа  Рибчо - хранителна добавка - влияела добре на астматиците . Утре сме на преглед при хомеопат и за да не звъня сега напразно и за неважни неща дали ще попречи тази хранително добавка на лечението - как мислите ?

# 549
От днес до утре времето е малко. Попитайте го утре просто, преди да я купувате. Става въпрос за един ден, доколкото разбирам.
Хомеопатията, правилно прилагана, няма нужда от хранителни добавки, при условие, че човек се храни пълноценно, разбира се, защото все пак тялото не образува хранителните вещества най-общо казано. Много от хомеопатите отричат необходимостта от допълнителен прием на хранителни добавки. Други дистрибуторстват с успех. Grinning

# 550
Много ви благодаря за отговорите!

# 551
От доста време ви чета, но чак сега се "престрашавам" да пиша.

Искам да попитам възможно ли е цялостно изчистване на ваксините (включително с всичките им съпътстващи съставки) от организма посредством хомеопатия.

И много ще съм благодарна, да ми препоръчате на ЛС добър класически хомеопат за гр. Пловдив, става въпрос за детенце.

# 552
  • Пловдив
Изчистване от ваксините не може да има по никакъв начин, даже и с ХЛ. Но посещението при хомеопат може евентуално да върне баланса в организма, ако той е бил нарушен вследствие на поставянето на ваксини или поради някаква друга болестотворна причина (доколкото няма необратими физиологични изменения).

# 553
Ylinga благодаря много за отговора.
Няма необратими физ. изменения, но последваха доста "екстри", които ми се иска да елиминираме по някакъв начин. Ще продължавам да търся добър хомеопат. За съжаление към момента имам препоръки за двама лекари хомеопати. Интересувайки се по-подробно разбрах, че единия не практикува класическа хомеопатия, а другия отказва прием на нови пациенти. Така че пак съм в задънена улица.

От доста време чета темата и знам, че има мами от Пловдив, които са доволни от техните лекари-хомеопати.Много ще съм им благодарна ако се включат с предложения.

# 554
  • Пловдив
Ylinga благодаря много за отговора.
Няма необратими физ. изменения, но последваха доста "екстри", които ми се иска да елиминираме по някакъв начин. Ще продължавам да търся добър хомеопат. За съжаление към момента имам препоръки за двама лекари хомеопати. Интересувайки се по-подробно разбрах, че единия не практикува класическа хомеопатия, а другия отказва прием на нови пациенти. Така че пак съм в задънена улица.

От доста време чета темата и знам, че има мами от Пловдив, които са доволни от техните лекари-хомеопати.Много ще съм им благодарна ако се включат с предложения.

Аз в момента се въздържам от препоръка Peace

Общи условия

Активация на акаунт