Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 583
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Имам Гугъл, Алекс, разбира се.  Grinning Ти пък трябва да го знаеш това, щото си го учил, а е тоооолкова важно!!!

# 601
  • Пловдив
Мече, и аз като теб не давам и чакам...
То и моите се оправят "от само себе си" и без хомеопатия, за кво да давам?!

И може би затова и е успешно всяко "побутване" с хомеопатия, ако се стигне до там...и нямаме такова положение: не помогна този път, почваме АБ, примерно...
Или просто вече са големи, с укрепнала имунна система, или прости защото не са ползвали нищо друго от малки...
Не знам. Но е факт: не боледуват често, като се разболеят се оправят сами /ама и аз не им се впечатлявам много - кашляло, хрема имало, темп. вдигнало....еее, голяма работа - ще му мине... Mr. Green/

Но още помня, че до 2-3г, възраст не беше така - то не бяха темп, ангини, уши...АБ всеки месец...и кво ли не...
А и аз се шашках много, де... Blush

# 602
Лелееее , съвсем се замотах . Тогава при една астма на  дете , дето от сопол прави бронхиолит  кога мага да отчета подобрение и в какво ще се изрази то ? Във спиране на кашлица - може да е подтискане , ако продължи да кашля - може да си помисля че на практика не се получава лечението , при сегашното положение кашляме по - влажно и се появяват стари забравени болести за по един ден и отшумяват.  newsm78
 Май е много сложно за моята преуморена и задръстена глава ....
 Следващият преглед на детето ни е другият вторник . Хомеопатичката ни каза да спрем шоколадът и пастата за зъби , ама ние не бяхме ги спрели напълно , защото при предни лечения нямаше проблем с това. Купих хомеопатична детска паста за зъби , ама шоколадът как ще го преживеем - незнам . за едно дете това е трагедия - чувала съм че може бял шоколад . За нещастие се сетих три часа след прегледа да питам за този въпрос.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 12:56 от klem4e

# 603
Бенджи, с боледуванията ви сякаш мен си чета Grinning
А и смея да твърдя, че децата ми спряха толкова с боледувания и емоционални проблеми когато и аз, и мъжът ми започнахме лечение.

Ох, никога няма да забравя как преди две години влетях в темата изведнъж и се изцепих какво препоръчва д-р Михайлов за конюнктивит. (една майка питаше тук и аз смела-смела, пиша: Пий еуфразия...) hahaha

Клемче, бял шоколад може , и аз така знам. Непрофесионално е да се даде мнение при условие, че не се познава случая, нито хода на лечението. Подобрението няма да го объркаш, нито потискането. Ако изчезне кашлицата, а се появат дълготрайни ясни кошмари например, при условие, че хлапето никога не е имало такива страшни сънища, работата с потискането е ясна. Потискането най-общо казано е вкарването на болест на по-дълбоко ниво - знаете вече йерархията - Ум, емоции, физика. Или от по-маловажни органи и системи към по-важни. Ниво ум е най-важното. То от там тръгва всичко. Който иска по-задълбочено, да търси инфо за принципа на Херинг за посоката на излекуването

# 604
  • Пловдив
Бенджи, и аз много се радвам за вас  Hug
Това все пак показва, че каквото и да се пише тук, важното е всеки да си намери неговия си хомеопат.
Между другото и ние като Бенджи и Мечка ползваме хомеопатия, само след като стане ясно, че няма да може без.
А на мен ми е странно откъде идва това очакване болестта да мине за 2 дни, за 5 дни и т.н (т.е. за конкретен брой дни)?Не е ли всеки случай много индивидуален? newsm78
Очевидно има "бързи"  лекарства, но все пак не е ли възможно да има специфична реакция на ЖС (например бързото лекарство да предизвика бързо подобрение, но за истинско оздравяване да се говори чак след 7 дни). Дискусията ме хвърли в размисъл.  Mr. Green Мече?
Освен това какво точно означава "оздравял"?! За мен лично, когато децата са бодри, имат желание да играят и творят, вече са здрави. Независимо че може да има остатъчни симптоми (лека кашлица, лека хрема и т.н.).

# 605
  • Пловдив
Чета си вашите дискусии и възникват разни въпроси в мен. Само не ме пращайте да питам хомеопата си Simple Smile.
Защо в случай на разстройство , грип и др подобни е необходимо даването на хл, след като има много деца, при които тези състояния минават без прием на никакви лекарства? При разстройство и повръщане никога не съм давала каквото и да е и всичко е отшумявала в рамките на 24 -48 часа.
За 7 дена всеки вирус, който протича без усложнения ще премине и без да се дава каквото и да е лекарство.
Защо тогава е необходимо даването на хл и рискуваме да се засилят симптомите или да се докаже хл и да стане една пълна каша?

Ей затова говоря де... Peace щото тогава сменихме 2ХЛ и полза 0,все едно без лекарството.

Аз също не бързам да звъня на хомеопата за хрема,напр. Но...в конкретния случай беше различно.Казвам различно щото си познавам детето/като всяка майка/ и ако е жизнен и си играе,весел ли е не се тренвожа дори и да е с 38,5-а сега направо легна,а случи ли се това значи вървим зле.И аз тъкмо мин.седмица се похвалих,че сме разредили боледуванията,а дори и да има-напр. ангината,която се мъчеше да пробие-я спряхме за 2 дни.

Мече,благодаря за разяснението Hug Много ми беше полезно и при нас май е случката с потенцията...Но ще видим.Не бързам да се отказвам.

Да ви питам друго...чай от джоджен може ли да антидотира или пак е индивидуално?

И да ви разсмея ли малко Whistling Иска ми се да ви питам-при хомеопатите може ли да се направи рекламация hahaha

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 08:47 от tandonova

# 606
Зависи какво имаш предвид пред рекламация. Освен това си в правото си да направиш каквото поискаш, поне аз така мисля, друг е въпросът какво ще се постигне. Simple Smile

Цитат
За мен лично, когато децата са бодри, имат желание да играят и творят, вече са здрави.
Е, ми това си е своеобразен Херинг.

# 607
Мече, много полезно ми беше да прочета поста ти за влошаването и доказването   bouquet
То затова хомеопатът ми все ме пита дали съм имала и преди определен симптом, когато му звъня притеснена, ако съм се влошила след прием на лекарство.
Дали няма да е добре да се публикува и в информативната тема?

Ох, никога няма да забравя как преди две години влетях в темата изведнъж и се изцепих какво препоръчва д-р Михайлов за конюнктивит. (една майка питаше тук и аз смела-смела, пиша: Пий еуфразия...) hahaha

Случая не го помня, но пък си спомням, че задаваше много въпроси  Simple Smile - защо, кое, как и после сподели за успехите си с хомеопатията  Hug Горе-долу и аз от две години чета/пиша в темата.

# 608
Да се похваля, имам първите невероятни подобрения след посещение на хомеопат.
flair, може ли да напишете за кои градове става въпрос и имената на хомеопатите - може и на лични . Много ви моля  Praynig
опс , видях името вече

И къде е това име, че не го намерих?

# 609
yulinga, Мечка Малинарка, благодаря ви за отговорите! Наистина се бях притеснила, че след този АБ, с хомеопатията е свършено.
Става въпрос за класическа хомеопатия. Лечението е конституционално. Хомеопатичката каза да давам капките за Т са само, когато Т е над 39,7 и предполагам са беладона в някакво разреждане (на шишенцето има етикет Bel.) Жената се казва Маги Джокова. И друг път се е случвало да не я намирам, просто миналата седмица нещата не се оправиха за два дни и наистина имах нужда от съвет и проследяване на състоянието на сина ми.
И да, хомеопатите също са хора. Именно затова в "Кой хомеопат е добър хомеопат" пише:
9/ Добрият хомеопат е на разположение да ви консултира, когато имате нужда, или ако отсъства и няма възможност да изпълнява задълженията си за известно време, ви информира предварително и ви оставя телефон за връзка със свой колега, който може да бъде търсен в случай на такава нужда.
Стигам до извода, че просто не съм попаднала на добър...

Ето го името де . Peace
 За момент си помислих , че не съм го видяла нещо и съм преплела имената , щото на компа сме винаги с малкият заедно и разбрала , недобазбрала бързам да се включа докато не е натиснал някое и друго копче .....

# 610
Извинявам се за спама, но наистина стана някакво объркване.

flair, може ли да напишете за кои градове става въпрос и имената на хомеопатите - може и на лични . Много ви моля  Praynig
опс , видях името вече

Еко се е похвалил/а, а ти питаш flair Simple Smile така че надали става въпрос за Маги Джокова.

# 611
Извинявам се за спама, но наистина стана някакво объркване.

опс , видях името вече

Еко се е похвалил/а, а ти питаш flair Simple Smile така че надали става въпрос за Маги Джокова.

Виж , може и да съм се объркала , но нямам време да се връщам назад и да ровя , защото пак сме двамата на компа. А и честно казано не ме касае , щом НЕ става въпрос за Варненската околия , по - скоро да се предупредят майките от този край......

# 612

Да, точно за Маги Джокова става въпрос.

# 613
  • София - Варна - Бургас
 Re: Огорчена съм от хомеопата ни и се чудя сега накъде.
« #4 Четв., 24 Септ. 2009, 09:03 »

Мечка Малинарка
« #2 Вт., 22 Септ. 2009, 18:44 »   
Цитат
Миличка, неприятно е това, което се е случило. (но все пак мисля, че за една ангина сте избързали с АБ)
Ако си от София, препоръчвам ти горещо д-р Атанас Михайлов. Мога да ти дам много инфо за него. Освен това е цар и на билките, не ползва само класическата хомеопатия.
....
мечтица   
Цитат
Мечка Малинарка, прегледах линковете за д-р Михайлов, но ме смути това, че дава няколко хомеопатични препарата едновременно - доколкото знам, класическата хомеопатия, или поне тази, която предишната лекарка практикува, работи с един препарат.

Мечка Малинарка
« #5 Четв., 24 Септ. 2009, 09:58 »
Цитат
Няма такова нещо, не се притеснявай. Комбинацията от препарати подсилва ефекта, а и симптомите никога не са сами. Ето примерно и аз, и щерката пием ликоподиум - аз за бъбрека, тя за хремата. Прочети постове от доволни хора, това ще те ориентира. В темата тук - Искат да ми вадят бъбрека, са ми препоръчали два добри хомеопата в София също.

LOL!   Laughing                         източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430293.msg12530050#msg12530050

# 614
  • София - Варна - Бургас
Aleksander
« #7 Четв., 24 Септ. 2009, 12:27 »
Цитат
Мечка Малинарка В другата тема ми задавате въпроси, питате ме какво хо л-во да Ви препоръчам, а тук виждам, че горещо рекламирате "хомеопата" си - боаронец, представяйки истинската хомеопатия и не-истинската, търговската, изобретена в една фармацевтична фабрика и насочена към увеличаване на продажбите именно на тази фабрика, като равнопоставени!???...

Меко казано съм удивен от "двете Ви лица"... все пак го отдавам на необективната информация стигнала до вас

Много интересни и поучителни са тези архиви понякога...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт