Въпроси към Класически хомеопати 23

• 39 803
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Не е ясно от това, което сте написали какво точно се случва. Сигурно е, че е по-добре да не давате хомеопатични лекарства, отколкото да давате на своя глава, без предписание от хомеопат.
А що се отнася до астмата, лекува се с хомеопатия, а с медикаменти само се потискам симптомите й. Под "медикаменти" разбирам алопатични таблетки.

# 271
  • Пловдив
Тук единствено мога да коментирам, че е напълно възможно антибиотикът да не е повлиял. Това едно. Второ - аз лично не бих предписала хом. л-во по време на прием на антибиотик, но това си е мое лично мнение и то не за друго, ами хем са противоположни, хем ако има подобрение изобщо няма да се разбере откъде идва то и така се замазва картината. Антибиотикът действа поне седмица след окончателното му спиране.
Хомеопатичното лекарство е възможно да предизвика първоначално влошаване на симптомите, но това е по принцип, не визирам вашия случай.
Обадете се и споделете притесненията си в крайна сметка.
Настинка и отит са като ударих си ръката и счупих си ръката....

Мечка Малинарка, благодаря за отговора и най-вече за личното мнение.  Simple Smile Пропуснах да спомена, че днес, след вдигането на температурата се свързахме отново с новия ни хомеопат и тя предписа  лекарство, което да се даде 4 пъти през половин час.Дадох го и сега пак е с температура.Предполагам, че просто трябва да изчакам сутринта и отново да се свържа с нея.
 Колкото до настинка и отит- при нас са вече синоними- не помня детето да е имало обикновена настинка, която да не прерасне в нещо. в общия случай- отит. тръгваме винаги от едни обикновени сополки и при всичките ми усилия да пресека болестта още в началото.. все се докарваме до тук.Затова и се питам нормално ли е? Как другите деца изкарват 4 години детска градина, влачейки едни сополи, без въобще да ги лекуват, а моето кърмено и здравословно хранено и напоследък уж хомеопатично лекувано не може да изкара 2 пълни седмици и да хване прости сополи без да ги докара до нещо сериозно....

# 272
  • Пловдив
tuttifrutti,а хомеопата знаеше ли че даваш паралелно с ХЛ и АБ Rolling Eyes

По принцип трябва време...Но при остри с-ния би трябвало да се повлияете добре.Не бързай де се отказваш. Peace

# 273
  • София
Само за малко, съгласна съм с теб - на своя глава хом лекарства не бива да се дават. Видях как детето се влоши от хом лекарство (предписано от хомеопата), но бях отчаяна - не мога да се свържа с хомеопата  и действах както ми беше казала последния път след, когато детето се влоши. Не знач вече какво да правя, може би ще започна да изучавам хомеопатия Simple Smile То ако хомеопата е добър се оказва мисията невъзможна да се свързваш с него/нея, когато се наложи. добрите хомеопати имат много ангажименти, много пътуват и пр.
Днес ще съм дежурна на тел, за да се свържа с хомеопата, ако се наложи и пред кабинета ще стоя, но вече много ме е страх, ако и този път след поредното хом лекарство се влоши...
Яд ме е, че изпуснах един индиец хомеопат (разбрах за него ден преди да си замине), който идва в БГ два пъти в годината и отзивите за него са много добри, но на пролет и при него ще я заведа, ако до тогава не намеря подходящ хомеопат.

# 274
Изучаването на хомеопатия не означава, че ще успяваш да лекуваш децата си. Мисля, че пишещите тук могат и да ти отговорят защо. (Я да ви изпитам Grinning)

Има деца, които от сополи правят директно пневмонии. Причини колкото искаме...

# 275
Здравейте на всички!
Първо се извинявам, ако не това е вярната тема! Но силно се надявам да успеем и с малкия ми син да преборим вируса без класическите лекарства, обаче съм ... леко уплашена, понеже наистина е доста малък.
Да разкажа нашата болка (казвам нашата, защото след като е върху децата ми, значи е и моя). Миналата седмица големия ми син беше болен - 2 дни висока Т, запушен нос, кашлица. Възстанови се с "бабешки" лекарства - клеева тинктура през устата, среб. вода с клеева тинктура в носа, морска сол в носа, морска сол в кърпа на челото, чайове с мед, чай от лук, плодове и, разбира се, пилешка супа.
Не съм сигурна дали оправихме носа носа напълно, понеже от много време насам му е запушен и се страхувам да не се хронифицира, затова продължавам да го наблюдавам.

От събота малкия ми син е с висока Т -
събота 37,9 - вани с по-хладка от неговата телесна Т и много оводняване помогнаха;
снощи - 39,2 - ваните не помогнаха, едва изтърпя по една кърпичка с оцет на китките, много плака, дадох 7 мл. панадол.
През нощта вдигаше и сваляше Т, пиеше вода, сутринта се събуди пак с Т. Дадох 4 мл. панадол, заведох го на лекар. Гърдите са чисти, гърлото е силно зачервено, сливиците подути (както и очаквах).
Неговата лекарка, която специализира и хомеопатия, но не е класически хомеопат (често изписва смесени хом. препарати), ме попита да изписва ли Суметролим. Казах, че имам неотворен от предишно негово боледуване, и смятам да не давам засега.
Изписа Беладона 9СН 3 пъти по 5 гранулки и Mercurius solubilis 9СН 2 пъти по 5 гранулки.
Разбирам, че не е правилно да питам това верните лекарства ли са, но се страхувам да започна да ги давам ... въобще объркана съм и не знам какво да правя.
С големия ми син имам опит от 3-дневно поддържане на висока Т, но този е малък и да не влоша нещата.
Забравих да кажа, че "лечението" на малкия включва 2 капки клеева тинктура сутрин, една ампулка вит. Ц на ден, капки от 10 мл. сребърна вода с капка клеева тинктура - в нослето и много вода. Апетитът му е намален.
Ще се радвам на вашата помощ и съвети.

# 276
Здравейте.Малко ми е трудно да си формулирам въпроса, но ще опитам. Наскоро ви писах  с молба да ме насочите към класически хомеопат в Пловдив за дъщеря ми, която прави много тежки отити (които може да се каже, че вече вървят към хронифициране)  Получих координати на две лекарки и тъй като се оказа, че свекърва ми е ходила при едната ( не зная дали е уместно да споменавам имена, затова не го правя, а и не го намирам за най-важното), се обърнахме пак към нея. Проведохме интервю, даде на детето да изпие едно лекарство и ме предупреди, че е възможно да се появи хрема и да се обадим, когато това стане.Хрема не се появи, така че не съм се обаждала.
   Днес , около седмица след интервюто и около 4-5 дни след последната доза Панцеф, (който бяхме започнали преди да отидем на хомеопат ) детето отново вдигна температура и ми се струва, че пак отива към отит, без да е имала контакти с болни деца и без да има каквито и да е предупредителни симптоми като хрема или подобно...Възможно е просто антибиотикът да не си е свършил работата..дори и след 10 приема..
   Мисълта ми е, че от 1 месец се влачим от хрема на отит без пълно възстановяване.. , катоо минахме през "хомеопатично" лечение по схема, през виброцили и фенистили,.. през антибиотик и след това през новата ни хомеопат..(как казвате в женски род?) и нейното единствено хомеопатично лекарство... и пак сме в изходна позиция. Искам да кажа.. каква е причината за това? Аз ли нещо не правя както трябва?съзнавам, че от раз не може да ни се решат проблемите, но не трябваше ли поне да се пресече серията, ако е правилно подбрано лекарството?Трябваше ли да се обадя на докторката и да й кажа, че не се е появила хрема?Аз ли не давам правилна обратна връзка?И нормално ли е това- повече от месец борба с една настинка?

Съжалявам ако е твърде дълго, но ще се радвам , ако някой успее да ми отговори защо не ни се получава и къде да търся грешката.
Много добре те разбирам,отчаяна си,чудиш се какво става,какво да правиш,на къде да поемеш....и ние сме минали по този път,сменихме трима хомеопати,сега сме при четвърти.И аз преди все четях,все пишех и питах това и онова,а е ясно че тук във форума няма как да знаят всичко за детето ти,както хомеопатът ви,та така само се объркваш още повече.Аз вече спрях да питам.Каквото имам да питам,каквото ме притеснява питам хомеопата ни защото тя знае най-добре какво защо и как...ВСичко това което си писала трябва да го кажеш на хомеопата ви и да питаш него,защо така се случва и т.н Ако той не може да отговори или не се справя помисли за смяна с друг.Не се отказвай от хомеопатията само защото не сте случили от първият път.Просто казвай всичко на хомеопата,питай него за всичко което те тервожи,това е моят съвет.Наистина е много трудно в началото...докато намериш ''вашият''хомеопат.С предните или не вдигаха или не обръщаха внимание на притесненията ми и...нещата не се получаваха.Трябва да имаш доверие на хомеопата си.Сега обаче не е така-всичко си питам хомеопата и на всичко ми се отговаря и обяснява най-подробно и така съм много по-спокойна.А това вече разбрах че е много важно за излекуването на детето-мама да е спокойна Grinning макар че е много трудно..

# 277
Биренка, предписанието е боаронско, темата е за класическа хомеопатия. Никой тук няма да приветства подобно лечение. Виж първия пост в тази тема - има препратка към Информативно за хомеопатията.

Иначе чисто човешки - насилственото сваляне на температурата може да изиграе лоша шега. Ако мен например ме втриса и съм с температура, бих обелила кожата на всеки, който добре нещо студено до мен, което на всичкото отгоре мирише ужасно, камо ли да ме къпе. Но това съм аз.
Тялото е имало нужда да вдигне висока температура, за да се справи с болестотворните агенти. Как според теб иначе човекът се справя с микробите без лекарства? Имаме си перфектен защитен механизъм, който родителите мачкат още в зародиш. После децата стават хронични.

# 278
Биренка, предписанието е боаронско, темата е за класическа хомеопатия. Никой тук няма да приветства подобно лечение. Виж първия пост в тази тема - има препратка към Информативно за хомеопатията.
Благодаря за препратката, но именно в темата Информативно на хомеопатията прочетох това:

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ
Скрит текст:
По-долу са изброени лекарствата, които са най-често показани при децата с посочените болести. Тези лекарства могат да се използват и при възрастни пациенти, ако симптомите им са подобни на тези на детските болести.

Belladonna. Болестта започва внезапно и може да се съпътства от нощно напикаване; носът тече обилно; кашлица; възпалено гърло; пулсиращо главоболие и/или парещи, сухи, зачервени очи. Главата е гореща, лицето е зачервено, а крайниците са студени. Зениците са разширени, а езикът е червен, с бели петна (като ягодов). Обривът е червен, горещ, сух, парещ и сърби силно. Децата са неспокойни и раздразнителни, може да станат делириозни, когато вдигнат много висока температура и не се потят. При заушки възпалените жлези са горещи, подути и силно чувствителни към допир. Общо взето, децата са без жажда (но може и да ви поискат лимонада). Чувстват се по-зле следобед и не понасят светлина, шум или натиск. Обичат да бъдат в покой и на топло.

Mercurius solubilis. Лимфните възли и жлезите са подути и болезнени, особено от дясната страна. Болките стрелкат към ушите и/или врата. Заболяването може да се придружава от обилна хрема, болки в ушите, лепкав секрет от очите и възпалено гърло. Обилна, миризлива пот и обилно слюноотделяне. Металичен вкус в устата (може да има и афти) и зловонен дъх. Езикът е подут и обложен и по него личат отпечатъци от зъбите. Общо влошаване през нощта, от много топло и много студено и от изпотяване; подобряване от покой.

Явно съм се заблудила, извинявам се!

Относно свалянето на Т - аз пък съм точно обратно - обожавам да си направя топъл душ - помага ми цялостно да се почувствам по-добре, отпушва ми носа и т.н. Мъжът ми също се чувства така, когато е болен и вземе душ. За това някак си по подразбиране обливам с душ и децата, когато са болни.
За разлика от баба им, например, която ме гледаше учудено първите пъти, когато къпех големия ми син, докато е болен.

# 279
  • Пловдив
Ами затова говорим за индивидуалност...на теб ти става добре от душ,а при друг не.Също при сина ми,напр. като го боли гърлото иска студеничко чайче  Laughing Crazy и така...

Тук сме писали за едно т.нар. "правило"  Wink когато краката са топли можем да сложим мокри чорапи,а ако са студени загряваме в топла вода  Wink При нас обикновенно е второто...А ако целия гори и е топъл обливам с хладен/но не студен/ душ и на детето му става ок Peace
Всъщност както Мече каза в това,че "вдигаме" Т няма нищо лошо..

п.п. Искам да питам тези които се лекувате дистанционно...напр. по скайп,по телефона-как обяснявате напр. колко е червено гърлото?Обложен ли е езекът...щото разбрах,че има знамение дали обложеното е млечно бяло или белезникаво бяло или...нещо друго Rolling Eyes
Защото при посещение хом. знае какво и как да си огледа пациента,а така...не се ли изпуска нещо?

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 11:18 от tandonova

# 280
  • Пловдив
mimitu82, благодаря за подкрепата.Не мисля да се отказвам.. затова и се реших да пиша тук- обикновено само чета и отсявам каквото ме интересува.Всъщност това ни е третият хоеопат.. след два"боаронски"Силно се надявам да съм на прав път, но в моменти, в които детето пищи от болка,а не мога да съм до него заради по-малкото (което е кърмаче и не мога да го оставя за гледане на друг) .. някак ми се иска и някой страничен човек да ми  потвърди, че случващото се не е извън рамките на нормалното , и че хомеопатичното лечение е в състояние да ни изкара от зациклянето...доколко сегашният ми избор е правилен, ще се разбере..Днес имаме среща с новата ни лекарка.

# 281
Здравейте! Имам въпрос към пишещите тук хомеопати.
При температура над 39 градуса, почти 40  на 3 годишно дете, след даване на хомепатично лекарство, след час температурата падна на 35,3, което според мен е ужасен шок за организма. Как ще коментирате тази реакция?

# 282
При температура над 39 градуса, почти 40  на 3 годишно дете, след даване на хомепатично лекарство, след час температурата падна на 35,3, което според мен е ужасен шок за организма. Как ще коментирате тази реакция?

Не съм хомеопат , но обади ли се на хомеопата си - какво каза той/ тя ?

# 283
  • Бургас
Здравейте!Предварително се извинявам,ако е коментирано.
Моя проблем е следният:дъщеричката ми е на 4г.и 10 месеца.Когато беше на 1 г.и 1 месец и откриха тумор на Вилмс,с последваща предоперативна и следоперативна химиотерапия, операция за отстраняването му,както и отстраняването на единия бъбрек.Бързо след последния химиотерапевтичен курс се възстанови напълно,сега е добре,посещава детска градина от лятото и за първи път ще е зимата.Искам да попитам вас дали може да се лекува с хомеопатия,тъй като лекуващата доцентка не е запозната с хомеопатията и не може да даде мнението си.
Благодаря предварително!

# 284
И какво? Нещо стана ли му на детето? Какво има за коментиране.

Общи условия

Активация на акаунт