Въпроси към Класически хомеопати 23

• 39 803
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • у дома
Защо да не може да са 3хл?
нали са по схема и за напред.
И на нас ни изписаха по 2

# 256
  • Пловдив

Ученичка ли е или вече е завършила?

# 257
Защо да не може да са 3хл?
Хомеопатията лекува на принципа подобното се лекува с подобно. Задачата на хомеопата е да намери субстанция, която има картина подобна на картината на пациента, според тоталността от симптоми. Няма начин субстанцията да е повече от една! Ако хомеопатът изпише няколко ХЛ, които да се приемат в един и същи период е напълно грешно. Дори и едно от ХЛ да е подобно, то останалите стават излишни и настъпва хаос в ЖС. Този начин на лечение няма как да допринесе до положителна реакция на организма. Това означава, че това което практикува „хомеопатът” не е хомеопатия - той не търси излекуване на пациента, а търси изчезване на симптомите

# 258
  • у дома
не се приемат едновременно,казах напред във времето
Пример:1то,почиваш и другото при нужда.
пп оф,ама и аз как обесних ooooh!

# 259
Ако хомеопатът е врачка, може и да може. Но ако не е - как да знае, че напред във времето симптомите ще отговарят на картината точно на предписаното предварително ХЛ? От наученото до момента знам, че има някаква доза "предсказване", т.е. обикновено един тип ХЛ "преминава" в друг тип, ако обяснявам разбираемо (и ако въобще съм права де  Rolling Eyes). Но това никога не може и няма как да бъде сигурно. За сина ми например, хомеопатът ни предполагаше, че ще влезе в един конституционален тип, а това хич не се оказа така.. А при острите състояния мисля, че е още по-трудно да се прецени какво би могло да следва... Прочетете (пак, ако вече сте чела) "Информативно за хомеопатията" - линк има на първа страница  Peace.

# 260
Обаче се обзалагам, че хомеопатът ви е казал при промяна да звъните, защото схемата е ориентировъчна, но не се знае накъде могат да тръгнат нещата.
Има случаи на съпътстващо лекарство. По преценка на хомеопата Simple Smile

# 261
Мами, изразът "по схема" има негативен смисъл. Ако искате да зададете въпрос, обяснете разбираемо. Няма "схени" в хомеопатията. Има симилимум.

# 262
  • Добрич
Мече, а в кои случаи например се изписва съпътстващо лекарство  Thinking

# 263
В много случаи. И си е методика на хомеопата. Някои го правят, някои не.
Тандонова, ако ти кажа, че има диплома, това ще я направи ли добър хомеопат?

# 264
  • Добрич
При острите състояния често ли се прилага или не е от значение?

# 265
Не мога да кажа, не познавам методите на всички хомеопати.

# 266
  • Пловдив
В много случаи. И си е методика на хомеопата. Някои го правят, някои не.
Тандонова, ако ти кажа, че има диплома, това ще я направи ли добър хомеопат?

Не,ще ми отговориш на един въпрос...скоро ми говориха за нов хомеопат в града и затова исках да си върна лентата Laughing

# 267
  • Пловдив
Здравейте.Малко ми е трудно да си формулирам въпроса, но ще опитам. Наскоро ви писах  с молба да ме насочите към класически хомеопат в Пловдив за дъщеря ми, която прави много тежки отити (които може да се каже, че вече вървят към хронифициране)  Получих координати на две лекарки и тъй като се оказа, че свекърва ми е ходила при едната ( не зная дали е уместно да споменавам имена, затова не го правя, а и не го намирам за най-важното), се обърнахме пак към нея. Проведохме интервю, даде на детето да изпие едно лекарство и ме предупреди, че е възможно да се появи хрема и да се обадим, когато това стане.Хрема не се появи, така че не съм се обаждала.
   Днес , около седмица след интервюто и около 4-5 дни след последната доза Панцеф, (който бяхме започнали преди да отидем на хомеопат ) детето отново вдигна температура и ми се струва, че пак отива към отит, без да е имала контакти с болни деца и без да има каквито и да е предупредителни симптоми като хрема или подобно...Възможно е просто антибиотикът да не си е свършил работата..дори и след 10 приема..
   Мисълта ми е, че от 1 месец се влачим от хрема на отит без пълно възстановяване.. , катоо минахме през "хомеопатично" лечение по схема, през виброцили и фенистили,.. през антибиотик и след това през новата ни хомеопат..(как казвате в женски род?) и нейното единствено хомеопатично лекарство... и пак сме в изходна позиция. Искам да кажа.. каква е причината за това? Аз ли нещо не правя както трябва?съзнавам, че от раз не може да ни се решат проблемите, но не трябваше ли поне да се пресече серията, ако е правилно подбрано лекарството?Трябваше ли да се обадя на докторката и да й кажа, че не се е появила хрема?Аз ли не давам правилна обратна връзка?И нормално ли е това- повече от месец борба с една настинка?

Съжалявам ако е твърде дълго, но ще се радвам , ако някой успее да ми отговори защо не ни се получава и къде да търся грешката.

# 268
Тук единствено мога да коментирам, че е напълно възможно антибиотикът да не е повлиял. Това едно. Второ - аз лично не бих предписала хом. л-во по време на прием на антибиотик, но това си е мое лично мнение и то не за друго, ами хем са противоположни, хем ако има подобрение изобщо няма да се разбере откъде идва то и така се замазва картината. Антибиотикът действа поне седмица след окончателното му спиране.
Хомеопатичното лекарство е възможно да предизвика първоначално влошаване на симптомите, но това е по принцип, не визирам вашия случай.
Обадете се и споделете притесненията си в крайна сметка.
Настинка и отит са като ударих си ръката и счупих си ръката....

# 269
  • София
Здравейте!
Детето ми миналата година започна много да боледува и то тежко - изпи 10 АБ. В началото отидохме и при хомеопат, като резултата от "лечението" й беше пневмония и разбира се АБ. Пролетта вече от отчаяние реших пак да опитам и с хомеопатия - този път детето два пъти се оправя без АБ.
Началото на октомври се разболя и се наложи пак АБ. Поставиха й диагноза астма (то аз през цялото време имах такива подозрения, но "специалистите" само ни изписваха АБ, капки, ксизал и пр).
Бях се успокоила от лечението с хомеопатия, но... Към 20 октомври се разболя отново. Хомеопата (жена е ) и предписа едно лекарство, от което детето се влоши. Чухме се по телефона и й промени лечението - каза да й давам пулсатила (детето е определено като такъв тип) през два часа, на следващия ден 4, после 3 пъти, два и накрая един. Детето се подобри, остана само лека кашлица сутрин и вечер. Отидох пак на консултация за да говоря с нея може ли тази астма да се излекува и пр,  изписа натрум сулфурикум 9сн. Постепено детето пак се влоши - започна една кашлица и след третия ден спрях да й го давам, и започнах схемата с пулсатила ( не мога да се свържа с хом). Детето се подобри, но остана кашлицата, която е ужасна.
Ох много объркано пиша!
Въпросът ми е как да реагираме в ситуаций, в които не можем да се свържем с хом? Този натрум сулфурикум 9сн възможно ли е да е влошил толкова много положението? И как да му спра действието?

Общи условия

Активация на акаунт