Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 692
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Шайн, на добрия хомеопат не му трябват задълбочени познания по указаните от теб науки, защото добрия хомеопат не би "приложил ХЛ", което ще навреди на пациента, точно защото е "наясно какво прави".

Въпросът Ви (първият) не беше никак конкретен, едно много важно (може и съвсем кратко) допълнение му липсваше, за да бъде конкретен.

И според мен, Мече е права, за всичко, което отправи към Вас. Замислете се.

# 361
Само за малко, просто исках да дам пример, за съжаление май се получи смесване в темата. Така че с SinioNebe ще се ометем някъде другаде да ги обсъждаме тези неща   bouquet

# 362
Благодаря на всички ви за информацията и за съветите.
Напускам вашия форум, защото не приемам насериозно крайни изказвания. Надявах се да получа някакво тълкуване на избраното лечение или предположение към кои системи на организма насочва лечението или.... нещо подобно.
ashley777, хомеопатичното лечение не е насочено към определени системи и органи, а към човека като цяло. Няма как да се коментира предписаното ви лечение. Интервюто при хомеопат е минимум 30 минути. Едва ли някой ще се наеме да опише тук какво е споделил там и имам предвид не само обема на информацията, а и поверителния й характер  Peace
Затова често тук се споменава темата Информативно за хомеопатията, чийто линк е на първа страница и е добре да се прочете. Там още в началото има отговор на въпроса ви: В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми, модалности (от какво и кога се подобрява и влошава страданието), причини за проблема, съпътстващи симптоми и т.н.

И в крайна сметка не мога да разбера как се дели тази наука на класическа и боаронова. Все пак Боарон е най-голямата компания в света, производител на хомеопатични препарати. А вие отричате тяхното действие, въпреки че милиони хора се лекуват и са се излекували с тях.  newsm78  newsm78  newsm78
Благодаря още веднъж.
Успех в споровете! Peace
Имате отговор от само за малко още първия път като попитахте:
"Хомеопатията е само една. Боарон е фармацевтична фирма, която произвежда хомеопатични лекарства. Но боаронските предписания не са подчинени на хомеопатичните принципи, те са чисто симптоматични, което не е хомеопатия. Комбинираните хомеопатични препарати, които сте ползвали, е по-добре да ги изхвърлите."

Кое не е ясно?

Аз също съм приемала лекарства на Боарон. Проблемът е, че Боарон произвеждат и комбинирани препарати /инфлуцид, дормикинд .../, което е в разрез с принципа на класическата хомеопатия да се дава винаги само едно лекарство /за справка пак темата Информативно за хомеопатията/. Никой не отрича техните монопрепарати  Peace 

# 363
Благодаря на всички ви за информацията и за съветите.
Напускам вашия форум, защото не приемам насериозно крайни изказвания. Надявах се да получа някакво тълкуване на избраното лечение или предположение към кои системи на организма насочва лечението или.... нещо подобно. А не крайно мнение, присъщо на ограничени хора, които са убедени само в собствената си правота и не приемат друго тълкуване на нещата.

Аз крайни изказвания по Вашият случай не прочетох. И крайно време е да разберете, че човек не е отделни органи и системи, а едно цяло и се лекува като едно цяло.
Може и да сме ограничени за Вас, но друго тълкуване на хомеопатията (освен като класическа) просто не може да има, както и не може да има тълкуване на посока ляво и дясно и тълкуване на изгрева и залеза. Нещата просто са такива. Кой е крив, че на някой му се иска да печели на гърба на лековерни хора (визирам Боарон)
Като искате да се лекувате по боаронски начин, правете го, но ще си понесете последствията.

Palia отдавна разбрах, че някои хора просто не слушат като им се говори или по-точно чуват само това, което им отърва. Няма лошо, всеки докъдето е стигнал, до там, каквото трябва да знае на този етап, това. Може след време да прогледне, може и никога да него направи. Колкото и гениална, естествена и мека като действие да е хомеопатията НЕ е за всеки, просто чадърът пред погледа ни е разтворен отдавна и с всички сили ни натискат с него, който се измъкне, измъкне, който не успее сега ако има сили друг път.

# 364
Дарина, много не навреме се заговорихме за енергията. По средата на нападението срещу един 4овек, който по мои наблюдения винаги тук е бил отзив4ив и с коректно поведение. Мисля, 4е и двете опитахме да вкараме отново положителна енергия в тази като цяло уютна и добронамерена тема. Та извинете спама с енергиите, но така или ина4е вси4ко е свързано.

Само за малко, моля те, ако не ти е досадно да разкажеш още малко от гледна то4ка на хомеопатията и психодинамиката за ларингита със задушаване и астмата...имат ли нещо общо по между си?

Питам, защото ли4но ме интересува, какво от вси4ко, което се промени в мен, направи така,4е детето ми спря да прави ларингити! Това се слу4и последната 1 година. Не, 4е нямам мисли по въпроса,но след интересното обяснение за астмата и майката се за4удих още по сериозно.

# 365
.......... Не, 4е нямам мисли по въпроса,но след интересното обяснение за астмата и майката се за4удих още по сериозно.........

Къде е това обяснение , че нещо не мога да го намеря. newsm78 Може ли линк  Praynig

# 366
това е на 22/ра страница, на следващата има още за астмата. За ролята на майките пише много пак на тези страници  Grinning

Тук съм, но не зная дали е редно да коментираме оплакванията психодинамично тук.
Иначе, астматикът вдишва повече, отколкото издишва. Иска да изглежда по-силен, отколкото е. Иска да го обичат, нещата да стават както той смята за добре. И ако не полкучава нужното му внимание, "свири" с дишането си, за да го чуят.И това му позволява да не е толкова силен, дава му оправдание.. Не приема своите слабости, иска много, а не смята, че има да дава.
Сега ще възникнат въпроси защо децата страдат от астма. Затова смятам, че не е тук мястото за психодинамичниобяснения. Има причини и децата да страдат от астма Simple Smile

и все пак както се казва в нашата тема вси4ко е индивидуално, не мисля, че при4ините трябва да се търсят само на едно място. Сестра ми като дете имаше астма, аз не. Мисълта ми е, ролята на мама си е ролята на мама, но има и много други фактори. Просто си разсъждавам

# 367
Така е. Мисля, че за да се разбере коя или кои точно причини са спрели пристъпите точно при това детенце трябва да се изследват добре случаите и на родителите, и на тези, които прекарват най-много с детето, и на самото дете. Един много добър психолог или терапевт, познавайки случая, вероятно би могъл да каже. Аз нямам такава квалификация.
Да не забравяме, че може да се отключи и след ваксина. Но пък тогава възниква въпроса защо точно на това дете. Тоест пак опираме до индивида и начина, по който се отнася светът към него и той към света. Но няма смисъл да търсим. Важното е, че ги няма пристъпите. Явно провеждате паралелно лечение, което като вариант е оптимален. И лекарствата, или методите за духовно усъвършенстване (ако ползвате такива, а те са необятен свят), са свършили своята работа като са ви помогнали да промените това, което е пречило.

# 368
  • София
Аз ще вметна, че едната ми дъщеря винаги сваля температурата си след оздравяване - тя вдига много висока температура, поддържа между 12 часа и два дни и в един момент сваля на 35 - 35,5. Като видя, че термометъра показва толкова, знам, че се е оправила. Ако температурата й е над 35,9, винаги вдига отново вечерта. Това ако не се лекува с нищо. Ако се лекува с ХЛ, обикновено сваля на 35 - 35,3 до 24 часа от приема и приключва с боледуването. Така че и аз не бих се впечатлила от подобна промяна.
Другите ми деца обаче не се държат така. Това си е нейна особеност.

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 23:18 от esma

# 369
  • София

Добрият хомеопат не е неоткриваемият Simple Smile Може и да ви се струва респектиращо да не кожете да го откриете. Но добрият е хомеопат е добър хомеопат. Неоткриваемият е друго Simple Smile Добрият ще бнамери и време, и сили.
[/quote]
Само за малко, наистина ли има такива?
Бихте ли ми обяснили повече за астмата при деца (детето ми е с астма)? Проумявам, че при мен има проблем, който се отразява върху детето ми, но колкото и да мисля някак не мога да го видя.

# 370
Не може да се прави обобщение за всички случаи на астма. Хомеопатичното предписание е индивидуално и трябва да бъде изследван всеки случай. Важна е фамилната динамика, важни са много неща. Обобщения не бива да се правят. Вашето дете си боледува по специфичен начин, характерен за него. Друг човек има друга история, друг модел.  Лекарствата са повече от 330.

# 371
  • София
Само за малко, искаше ми се да има бобощени причините довели до астма -  най-общите, но може би не биха могли, както казвате да се обобщят, за съжаление. Просто се опитвам да намеря причината при нас.
Благодаря Ви за отделеното време!

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 23:30 от Angela Go

# 372
Аз разбрах, че не искате предписание. Фактът, че лекарствата са толкова много, говори и също толкова много модели, по които се развива болестта. Конкретните причини при всеки са различни. Имаче общото, което казах снощи за астмата, а не му е тук мястото, важи за всички възрасти Simple Smile

# 373
  • София
Аз разбрах, че не искате предписание. Фактът, че лекарствата са толкова много, говори и също толкова много модели, по които се развива болестта. Конкретните причини при всеки са различни. Имаче общото, което казах снощи за астмата, а не му е тук мястото, важи за всички възрасти Simple Smile
Чак след като публикувах, Ви проче отново и разбрах, какво искате да кажете, за това и редактирах поста си. Ех, все разбрала-недоразбрала бързам Embarassed

# 374
  • София
Бях на хомеопат - реших, че трябва не само детето, а най-вече себе си да лекувам Simple Smile Пия в момента staphysagria и получих обриви по лицето, ръцете, зад ушете. Лявата половина на лицето е повече, а обратно на дясната ръка е повече от лявата. Може ли да ми дадете обяснение на това и малко повече инфо за това лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт