Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 661
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Здравейте.Благодаря ви за подкрепата!За мен е важно  Hug  Опитвам се да се отърся от страха си.
Просто имам лош опит с пневмония при малкия, която дойде след градинско боледуване на каката, а тогава той беше много мъничък и ужасно се уплаших.
  Благодаря ви отново.

# 406
искам да попитам дали знаете някаква рецепта за брадикардия-за увеличение на пулса на сърцето.Май ще търся тази книга,защото видях,че има лекове и за сърце.
Ще се радвам ако вие знаете и споделите.Става въпрос за 3г. дете  

Ние пихме 6м. белергамин,но и той не успя да помогне
6 месеца?!!!...горкото дете, дано е добре черния му дроб! Прочетохте ли листовката? Ще Ви я припомня: ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага Белергамин?

- Не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите на лекарствения продукт;

- тиреотоксикоза (забоваляване на щитовидната жлеза);

- повишено кръвно налягане; стенокардия (нестабилна и вазоспастична тип Prinzmetal);

- инфаркт на миокарда; при ускоряване или нарушаване на ритмичната дейност на сърцето;

- периферно-съдови еластични заболявания;

- бременност и кърмене;

- тежки чернодробни и бъбречни заболявания;

- тясноъгълна глаукома;

- при увеличение на простатата или други препятствия на пикочните пътища;

- сепсис ("отравяне на кръвта"- инфекция на кръвта с микроорганизми).

Белергамин се прилага с повишено внимание при пациенти със сърдечносъдови заболявания особено сърдечни аритмии, ИБС (исхемична болест на сърцето), застойна сърдечна недостатъчност, митрална стеноза.

"Брадикардия: намаляване и забавяне на пулса до по-малко от 60 удара в минута."

При спортистите нормалния пулс в покой е около 50/мин, колко е при вас?

Това е пулсът на синът ми,който е на 3г.След оперативен проблем,който опитваме да лекуваме със спорт в момента.Миналата година му изписаха Белергамина през зимата,тъй като пулса пада до 48 удара в минута ,а при сън и до 35  Tired

# 407
Аз повече няма да питам. Направо ще си избухвам Simple Smile

# 408
tuttifrutti , сега ще си позволя отговор не на хомеопат, а на майка, все пак и аз съм майка.  И ще съм в един хор с всички дали вече мнението си. Simple Smile Вземете си детето, нагушкайте го хубаво, а как ще го лекувате, решете сама Simple Smile

# 409
`Деси` , след всички общи приказки за брадикардията, прочетете пак какво е казала Мечка Малинарка.  Хомеопатичното предписание е индивидуално и е важно как се чуства пациентът, а не какво пише за брадикардията. В хомеопатията общите приказки не са от особено значение.

# 410
Мече, благодаря!

Аз точно защото информацията е огромно количество и не ми се иска да чета нещо, което не е вярно. Ще видя линка, който си посочила.
Мечка Малинарка ви е упътила добре. Но имайте предвид, че миазмичната теория се учи цяла година и се затвърждава още 2, така че, ако искате качествена обща представа е добре, но не се самообразовайте.
По въпроса за конституционалното лекарство се изкушавам да се изкажа с повече от 2 изречения.
Това е обяснявано, но нищо. Конституционалното лекарство не е лекарство, което човек пие цял живот. То е лекарство, което отговаря на неговото състояние за един по-продължителен период от време. Не може всяко състояние да бъде третирано с конституциално лекарство. Случаите, в които това е възможно, са от компетентността на хомеопат.

# 411
  • Пловдив
tuttifrutti , сега ще си позволя отговор не на хомеопат, а на майка, все пак и аз съм майка.  И ще съм в един хор с всички дали вече мнението си. Simple Smile Вземете си детето, нагушкайте го хубаво, а как ще го лекувате, решете сама Simple Smile

Направено е вече  Simple Smile .. . Момент на слабост беше.

Доверих се на хомеопата и дано да не съм сгрешила. Лека вечер на всички!

# 412

От все сърце ви желая да сте здрави Simple Smile

# 413
Пак имам питанка - дано само да се изразя правилно :
 Детето ми е определено като КАЛКАРЕЯ КАРБОНИКА  - това за цял живот ли е или се мени  ? Ако се мени хомеопатът провежда ли ново интервю ?
 Знам , че хомеопатията е строго индивидуална , но има ли цикличност напр. : сега детето ми е К . КАРБОНИКА  към пубертета ще стане напр. ЛИКОПОДИУМ ,  след още години пак се променя.....
Извинете ме ако ми е тъп въпросът , но ми е невъзможно да прочета цялата материя ...

# 414
  • София - Варна - Бургас
 Детето ми е определено като КАЛКАРЕЯ КАРБОНИКА  - това за цял живот ли е или се мени  ? Ако се мени хомеопатът провежда ли ново интервю ?
 Знам , че хомеопатията е строго индивидуална , но има ли цикличност напр. : сега детето ми е К . КАРБОНИКА  към пубертета ще стане напр. ЛИКОПОДИУМ ,  след още години пак се променя.....
Извинете ме ако ми е тъп въпросът , но ми е невъзможно да прочета цялата материя ...

Може да се промени, но ако си остане Калкареа, е по-добрият вариант.

# 415
  • София - Варна - Бургас
`Деси`

Цитат
Това е пулсът на синът ми,който е на 3г.След оперативен проблем,който опитваме да лекуваме със спорт в момента.Миналата година му изписаха Белергамина през зимата,тъй като пулса пада до 48 удара в минута ,а при сън и до 35  Tired

От друга страна, колкото по-бавен е пулса, толкова по-дълги са паузите в които си почива Миокарда. 45- 50 ми беше пулса в покой, когато бях ски учител.

# 416
 Детето ми е определено като КАЛКАРЕЯ КАРБОНИКА  - това за цял живот ли е или се мени  ? Ако се мени хомеопатът провежда ли ново интервю ?
 Знам , че хомеопатията е строго индивидуална , но има ли цикличност напр. : сега детето ми е К . КАРБОНИКА  към пубертета ще стане напр. ЛИКОПОДИУМ ,  след още години пак се променя.....
Ако калкарея карбоника не е предписана на детето ви в остро състояние, означава че лекарството покрива картината в сравнително дълъг период от време или тъй нареченото конституционално лекарство. Това не е за цял живот, а за сравнително продължителен пероид. Всяко събитие може да промени картината. Разбира се, има връзки м/у лекарствата, според които е по-вероятно да направи картина на едни лекарства, отколкото на други, но това важи при липса на сътресения. Иначе са възможни всякакви варианти.
Да остане калкарея завинаги според мен не е най-доброто, защото означава, че няма развитие, а има застой. Застой е болест. Или живот, в който не се случва нищо. Динамиката и движението са здраве.

# 417
  • София - Варна - Бургас
Здравейте.Дано да не ви досадя отново с нашия отит, но тъй като положението не върви на добре и ми се налага да взема решение, трябва да си отговоря на един въпрос (с уговорката,че четох информативната тема..или поне голяма част от нея) Днес свекърва ми води отново детето на УНГ, който изразил мнение,че може да се наложи пукане на тъпанчето (което вече два пъти е правено преди две години) и смяна на антибиотика (защото първият не свърши никаква работа).Чухме се с новия ни хомеопат и тя ни каза да спрем всякакъв вид друга терапия (защото УНГ-то  мажеше сливиците гранофорин) и да започнем едно ХЛ.
Та въпросът ми е следният- чисто хипотетично ( наясно съм, че всеки случай си е индивидуален и т.н.) възможно ли е ХЛ,подбрано правилно, да повлияе на гноен отит с болки и силно увеличени сливици и евентуално колко врмее е нужно да се почувства някакъв ефект в общия случай. питам така, защото не ми се прибягва до пукане и до втори антибиотик, който още повече ще навреди... а нямам кой знае колко време за да взема решение. Ще ходим и при друг УНГ за второ мнение, но веднъж минах през това пукане и не ми се иска детето пак да изтърпи всичко това.
Благодаря предварително и не ми се карайте много.

По-принцип, когато трябва да се евакуира гной от вътрешното ухо, жизнената сила сама си прави спонтанна перфорация,гнойта изтича и след това тъпанчето си зараства. И това е без стреса от насилието и при вида на големите игли.
 Колкото за антибиотиците, само напишете в Гугъл: "СЗО Антибиотици" и гледайте какво излиза!

# 418

Може да се промени, но ако си остане Калкареа, е по-добрият вариант.
Не е вярно!!!
 ЖИВОТЪТ Е ДИНАМИКА. Остане ли калкарея до пубертета, дотогава ще е втасало отвсякъде - на всички нива, умствено, емоционално, физическо.
Освен това, Александър, имаме една много важна триада в хомеопатията - калкареа-ликоподиум- сулфур, не знам дали ти е позната, би трябвало. Която е триадата на несигурността. Та тръгвайки например от ляво на дясно, това е един добър начин за растеж всякакъв - от най-несигурния тип към най-сигурния.

Индивидуална е т.нар. трайна конституция - може човек да е 5 месеца в нея, може години. Колкото по-дълго си "в едно лекарство", значи толкова по-малко се развиваш, а най-важното нещо в живота е динамиката. Няма ли движение, има смърт. Елементарни постулати.

# 419

От все сърце ви желая да сте здрави Simple Smile
И аз тъй Grinning Гушкайте се и ще видите как нещата ще влязат в норма

Общи условия

Активация на акаунт