Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 667
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София - Варна - Бургас
само за малко
Цитат
Стафизагрия има 7251 симптома...

В моята програма са дори 11308 симптома.
Защото броите симптомите и от друг реперториум, предполагам на Мърфи. Преди всеки симптом има индекс. Погледнете и ще ги различите. Радарските са 7251.

OPUS - Schroyens - Treaure edition

# 391
Дарина, пиши в гугъл "видове миазми", само че океанът е необятен. За да разкажа така, че да се разбере, ще трябва да изпиша десетки страници.

http://www.homeopathybg.org/members/haneman/organon.html  ето ви превод на Органон. Не особено добър, и няма най-важното - бележките под черта на Ханеман, но за начало е добър. Има отговори на много, много въпроси, които срещаме тук

# 392
Мече, благодаря!

Аз точно защото информацията е огромно количество и не ми се иска да чета нещо, което не е вярно. Ще видя линка, който си посочила.

# 393
  • Пловдив
Здравейте.Дано да не ви досадя отново с нашия отит, но тъй като положението не върви на добре и ми се налага да взема решение, трябва да си отговоря на един въпрос (с уговорката,че четох информативната тема..или поне голяма част от нея) Днес свекърва ми води отново детето на УНГ, който изразил мнение,че може да се наложи пукане на тъпанчето (което вече два пъти е правено преди две години) и смяна на антибиотика (защото първият не свърши никаква работа).Чухме се с новия ни хомеопат и тя ни каза да спрем всякакъв вид друга терапия (защото УНГ-то  мажеше сливиците гранофорин) и да започнем едно ХЛ.
Та въпросът ми е следният- чисто хипотетично ( наясно съм, че всеки случай си е индивидуален и т.н.) възможно ли е ХЛ,подбрано правилно, да повлияе на гноен отит с болки и силно увеличени сливици и евентуално колко врмее е нужно да се почувства някакъв ефект в общия случай. питам така, защото не ми се прибягва до пукане и до втори антибиотик, който още повече ще навреди... а нямам кой знае колко време за да взема решение. Ще ходим и при друг УНГ за второ мнение, но веднъж минах през това пукане и не ми се иска детето пак да изтърпи всичко това.
Благодаря предварително и не ми се карайте много.

# 394
  • Пловдив
tuttifrutti,аз все си мисля че ти самата не си взела решение-да се довериш ли на хомеопата/респ. на хомеопатията дали може да помогне/ или искаш да си караш по общия ред...Знам,че като детето ти не е добре е много трудно да се чудиш как да постъпиш,но или рискуваш и поемаш по новия път или...ти си знаеш вече Peace

При нас се опита да избие гнойна ангина,ама както казах ... се опита Laughing Мина за 2 дни Peace
Успех!

# 395
Ще ти отговоря като пациент, а хомеопатите - специализирано, ако преценят.

Защо е необходимо след като имате хомеопат и явно имате доверие в него да посещавате УНГ? Не е ли по-добре още при първите признаци, че при детето има някакъв здравословен проблем да се чуете с хомеопата, ако трябва да го посетите и да приложите ХЛ?

И аз имам един въпрос към хомеопатите за конкретен проблем (не е мой): човекът си има доста работи за оправяне, част от които обаче са рефлектирали върху единият от гръбначните прешлени и при снимка със скенер е открито пукване на прешлена и изтичане на някаква течност, от където и възпаление на нервите. Въпросът ми е - такова "пукване" на прешлена, успоредно с цялостното оздравяване на организма, възможно ли е да бъде "оздравяно". Човекът не е узрял за ХЛ, но силно се надявам някой ден и това да се случи .... просто ми се иска в разговорите с него, да мога да бъда по-конкретна. За сега всичко позитивно при мен и при съпруга ми съм го споделила, с надеждата, че ще чуе и някой ден ще си направи съответните изводи.

# 396
  • Пловдив
tandonova,  аз решение съм взела, но се боря със скептицизма на бабата, тъй като сега изцяло тя е поела грижата за дъщеря ми с цел да не заразим бебето.За съжаление освен себе си трябва да убедя и нея.. абе малко е паранормално положението, но това е извън хомеопатията  вече Simple Smile

ДаринаК, сългасна съм, но ние отидохме при новия ни хомеопат по средата на другата терапия и след тотално объркана още една терапия от друг хомеопат.. не отидохме в началото на заболяването, защото в началото се доверих на предишния ни хомеопат.. и от хрема стигна до отит..

затова си задавам въпроса..

# 397
  • Пловдив
tandonova,  аз решение съм взела, но се боря със скептицизма на бабата, тъй като сега изцяло тя е поела грижата за дъщеря ми с цел да не заразим бебето.За съжаление освен себе си трябва да убедя и нея.. абе малко е паранормално положението, но това е извън хомеопатията  вече Simple Smile

ДаринаК, сългасна съм, но ние отидохме при новия ни хомеопат по средата на другата терапия и след тотално объркана още една терапия от друг хомеопат.. не отидохме в началото на заболяването, защото в началото се доверих на предишния ни хомеопат.. и от хрема стигна до отит..

Неее,не хич не е отделно от хомеопатията...всичко е свързано и повярвай има много общо със случая ви PeaceВсичко има значение и е от значение PeaceТака,че остави бабата и действай както си решила!А от какво пазиш бебето?Тук не еднократно се писа,че не е добре да се разделят децата на болни и здрави,напротив.
Но ти си знаеш...

# 398
Отит минава и за броени часове, ако лечението е  правилно. На всичкото отгоре ще се повлияят и разредят, ако не и да изчезнат тези чести възпаления на уши
Възможно е отделянето на болното дете от вас още повече да влоши нещата, защото му липсвате.

Дарина, ако патологията е обратима, всичко може.

Сигурно има и заболявания, при което е по-добре, макар за кратко, да се разделят децата, но аз в конкретния случай не бих го правила, но това си е мое мнение.

# 399

Дори и в такава ситуация има хомеопатично решение ми се струва. До колкото съм запозната има вариант за антидотиране на предишните ХЛ и да се започне на чисто с ново ХЛ. Вие си знаете най-добре ....

Мече, аз заради това го описах така подробно, щото не съм медик и нямам представа дали такова нещо е обратимо или не. От скенера са казали, че не може да зарастне, ама те докторите и за др работи така разправят, пък аз вече шипове във врата нямам ....

# 400
  • Sofia
Относно отита и пукането на тъпанче- и ние бяхме така: Големият ми син беше с отит, гной на третата сливица и като цяло много зле - не ядеше, с висока Т. Тогава бяхме в процес на смяна на хомеопата и имахме 3 дни до часа за първоначално интервю. От ИСУЛ естествено ни изписаха антибиотик и искаха да му пукат тъпанчето, но аз удържах, включително и скандала със свекървата, която ме обвини, че ще уморя детето.
След прегледа при новия хомеопат и приема на лекарството минаха 3 часа и синът ми стана от леглото, поиска да яде и взе да си играе. Буквално се оправи за часове. После минаха още няколко дни, в които малко покашляше, но беше изцяло излекуван. Повече не е правил отит и от 1 г и на лекар не е стъпвал. На свекървата още не й се вярва, но вече нищо не ми казва като се разболеят децата.
Хомеопатът спомена, че ако се спука тъпанчето има голяма вероятност към 30г човек да си загуби частично слуха.
Тук от форума, а и хомеопатът ми препоръчаха книгата на Робърт Менделсон "Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите". Много ми помогна да си променя нагласата за болест и лечение. И аз я препоръчвам на всеки, който не я е чел, страшно полезна е!

# 401
  • Пловдив
Отит минава и за броени часове, ако лечението е  правилно. На всичкото отгоре ще се повлияят и разредят, ако не и да изчезнат тези чести възпаления на уши
Възможно е отделянето на болното дете от вас още повече да влоши нещата, защото му липсвате.

Дарина, ако патологията е обратима, всичко може.

Сигурно има и заболявания, при което е по-добре, макар за кратко, да се разделят децата, но аз в конкретния случай не бих го правила, но това си е мое мнение.

Благодаря за конкретния отговор. Донякъде имах съмнения, че е възможно отделянето да е една от причините за влошаване.Не зная дали е от значение, но детето е определено като пулсатила

# 402
  • Пловдив
tuttifrutti, ти си МАЙКАТА, ти вземаш решението как да бъде лекувано детето ти (разбира се, заедно с бащата). Няма значение кой го гледа в момента и какво смята той. Да, можеш да се вслушаш, но в крайна сметка всичко зависи от това ТИ КАКВО СМЯТАШ. Другите хора не са МАЙКИ на твоето дете, но от друга страна всеки от тях си има възгледи за болест/здраве, лечение и т.н. Според мен ако се абстрахираш от баби, дядовци и т.н., ще вземеш най-правилното за теб решение! Hug
И аз никога не деля децата нито едно от друго, нито от мен и баща им, като са болни. Когато детето е болно, има още повече нужда от подкрепа, нежност и внимание.

# 403
Винаги раздялата с родителите по какъвто и да било повод е от значение. Но...така да се изразя: Понякога е от особено значение. Послушайте инстинктите си, не страховете, единствено това мога да си позволя да кажа.

# 404
tuttifrutti аз също мнение , като хомеопат или лекар не мога да дам,но като майка те съветвам да си вземеш детето при теб.Сега то има по-голяма нужда от теб и нито хомеопатията , нито медицината са по силни от това.Направи го без съмнения и страх , помогни му да се излекува по-бързо,който и метод да избереш Hug

Общи условия

Активация на акаунт