Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 672
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • И аз не знам къде...
Хомеопатката при която бяхме до скоро много се радваше като и кажа, че детето се е изринало след ХЛ  Peace!
Така, че от това което аз знам, това е добра реакция!

# 376
За всеки случай се чуй с лекуващия те хомеопат. Мисля, че само той може да обясни. И при мен се случи нещо в посока кожа за малко. Само го уведомих. И за няколко дни отмина. Не съм имака промяна на ХЛ.

# 377
Защо хомеопатите винаги питат за датата на раждане? Тя има ли някакво отношение към определяне на типа? И ако да - какво?

# 378
Не винаги питат за дата. Мен ме пита на интервюто само на колко съм години.

# 379
Бях на хомеопат - реших, че трябва не само детето, а най-вече себе си да лекувам Simple Smile Пия в момента staphysagria и получих обриви по лицето, ръцете, зад ушете. Лявата половина на лицето е повече, а обратно на дясната ръка е повече от лявата. Може ли да ми дадете обяснение на това и малко повече инфо за това лекарство.
Стафизагрия има 7251 симптома. Кратката версия на "кажете нещо за лекарството" ще заеме няколко големи страници и пак няма да ви свърши работа. А обривите следва да се тълкуват в контекста на вашия случай, няма лекарство без обриви.
Защо продължава интереса към лекарството, което пием, след като толкова много говорим, че нито е добре да се чете за него, нито има смисъл, нито е възможно да се разбере по този начин защо е предписано? Simple Smile

# 380
Да мина и аз на отчет. Навлязла съм в прекрасния Grinning сифилитичен миазъм, време ми е за разпад и остро Mr. Green Laughing Мъжът ми и голямото ми дете няма да пият никакви лекарства, така отсече хомеопатът, просто за момента нямало причина. Малкото ще си глътне нещичко Laughing

Не ми се беше случвало до момента.

# 381
Кое, Мече? Да си в тоя миазъм ли? А малкото защо ще пие - защото като си в този миазъм му се отразява и на него ли? Сори, ако питането е в повече  Simple Smile Rolling Eyes

# 382
Нееее, нищо му няма на миазма, това си беше шегичка. Няма значение ама абсолютно, абсолютно никакво в кой миазъм си, важното е да не седиш в него дълго, защото зациклянето вече го нищихме.

Малкото ще пие за инат и емоционалност... хайде тъй да се изразя Grinning
Не ми се беше случвало да няма нужда от конституция  в момента, затова. Нищо, просто се радвам, затова го споделям.

# 383
  • София - Варна - Бургас
само за малко
Цитат
Стафизагрия има 7251 симптома...

В моята програма са дори 11308 симптома.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 09:18 от Aleksander

# 384
искам да попитам дали знаете някаква рецепта за брадикардия-за увеличение на пулса на сърцето.Май ще търся тази книга,защото видях,че има лекове и за сърце.
Ще се радвам ако вие знаете и споделите.Става въпрос за 3г. дете 

Ние пихме 6м. белергамин,но и той не успя да помогне

# 385
Май сте объркали темата

# 386
  • София - Варна - Бургас
искам да попитам дали знаете някаква рецепта за брадикардия-за увеличение на пулса на сърцето.Май ще търся тази книга,защото видях,че има лекове и за сърце.
Ще се радвам ако вие знаете и споделите.Става въпрос за 3г. дете  

Ние пихме 6м. белергамин,но и той не успя да помогне
6 месеца?!!!...горкото дете, дано е добре черния му дроб! Прочетохте ли листовката? Ще Ви я припомня: ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага Белергамин?

- Не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите на лекарствения продукт;

- тиреотоксикоза (забоваляване на щитовидната жлеза);

- повишено кръвно налягане; стенокардия (нестабилна и вазоспастична тип Prinzmetal);

- инфаркт на миокарда; при ускоряване или нарушаване на ритмичната дейност на сърцето;

- периферно-съдови еластични заболявания;

- бременност и кърмене;

- тежки чернодробни и бъбречни заболявания;

- тясноъгълна глаукома;

- при увеличение на простатата или други препятствия на пикочните пътища;

- сепсис ("отравяне на кръвта"- инфекция на кръвта с микроорганизми).

Белергамин се прилага с повишено внимание при пациенти със сърдечносъдови заболявания особено сърдечни аритмии, ИБС (исхемична болест на сърцето), застойна сърдечна недостатъчност, митрална стеноза.

"Брадикардия: намаляване и забавяне на пулса до по-малко от 60 удара в минута."

При спортистите нормалния пулс в покой е около 50/мин, колко е при вас?

# 387
само за малко
Цитат

Защото броите симптомите и от друг реперториум, предполагам на Мърфи. Преди всеки симптом има индекс. Погледнете и ще ги различите. Радарските са 7251.

# 388
Доколкото аз знам, при децата пулсът е доста по-ускорен, отколкото при възрастен. Въпросът при вас е дали това пречи на детето и има ли някакакви допълнителни проблеми  заради пулса.
Аз съм с пулс доста над нормите ориентировъчните, но нямам никакви отклонения (от изследвания рутинни преди операция ми правиха). Мъжът ми е точно по описания от Александър начин, бивш спортист и пулсът му е по последни спомени към 58 - няма проблеми от това. Аптекарка съученичка често казва, че едвааааа й бие сърцето, направо го мързяло Simple Smile и няма оплаквания.

Да подчертая разбира се, че това не значи, че при всички подобни случаи няма проблем.

само за малко
Цитат

Олеле,  сега какво ще правим???  Laughing Hug

# 389
Моля за малко разяснения, не можах да си отговоря на няколко въпроса. Може и правилен линк да ми посочите с информация.

Що е то конституционално хомеопатично лекарство? Що е то миазъм? При правилно определеното ХЛ изобщо необходимо ли е човек да има в дом.хом.аптека някакви други или може да се реагира с него? (знам, че последният въпрос е малко по-общ, ако няма еднозначен отговор също ще приема за отговор)

Общи условия

Активация на акаунт