Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 484
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Ходихме при нефролог, за да изключим анатомичен дефект.

Впрочем, и нефрологът, и урологът казаха, че в днешно време много деца имат бактериози заради памперсите и пелените.

# 691
Въпросът ми е принципен, защото анатомичен дефект се предполага при рецидивиращи инфекции.
Ако още при първата инфекция направим организма устойчив, това ще изгаси сигналната лампа, но няма да оправи анатомичния дефект, задръжката на урина и увреждането на паренхима.

# 692
Аз загубих бъбрек по тази причина. Вродено стеснение на уретер, при възпаление някакво се получи хидронефроза. И край. Безсимптомно. Поне за мен безсимптомно, защото другият бъбрек компенсаторно е поел функциите и на другия. В един момент криза, спешна операция и край. Хомеопатията помага само до там, докъдето патологията е обратима. Така  е. Ако има чести инфекции, без проблемът да е наистина анатомичен, значи е ясна работата.
Функционални проблеми могат да се оправят, но структурни, което си е лезия, няма как. Може да се спре започнал процес (например увреждане на стави и прочие), но стави нови няма как да се появят, това е ясно на всички хора.
Общо взето ситуацията е следната, поне това е мое мнение: При физически проблем, чието естество не ми е ясно, пускам изследвания, минавам ехографии и т.н. (правя ехография на бъбрека на година-две профилактично). И...гледам много-много да не се страхувам, защото бъбреците са органите на страха. (макар че твърдят, че ми е вродено, не съм убедена, защото при хронични възпаления също може постепенно да се запуши уретер)

# 693
  • София - Варна - Бургас
Въпросът ми е принципен, защото анатомичен дефект се предполага при рецидивиращи инфекции.
Ако още при първата инфекция направим организма устойчив, това ще изгаси сигналната лампа, но няма да оправи анатомичния дефект, задръжката на урина и увреждането на паренхима.

Това е медицинска терминология, не и хомеопатична. Класическата хомопатия не "гаси" лампички, а лекува в дълбочина, отвътре навън, което всъщност съвпада с посоката на Жизнената сила.
  Анатомичните дефекти, и друга необратима патология, оставяме на нашите приятели, хирурзите.

# 694
Здравейте, от 10 дни се боря с гнойна ангина, а преди 3 дни се установи наличие на стрептокок. Въпросите ми са - колко време е нужно да се излекува бактерията на 100% с конституционно лекарство и какво означава усложнена ангина?
В няколко книги вече чета противоречива информация, че ако не настъпи подобрение в рамките на 24-48часа е разумно да се премине към антибиотично лечение. Притеснението ми идва от факта, че по повърхността на двете сливици и навътре в гърлото има плътен бял слой, който според специалиста хомеопат, водещ лечението ще се резорбира от организма!
За протокола ще спомена, че детенцето ми не е вдигало температура от 6 дни, приемало е mercurius solubilis 30ch (5 дни, 4х3гранулки) след което и mercurius corrosivus 9ch (4 дни, 3х3гран), но не настъпва подобрение, а се появи хъркане нощем (през деня има оскъдни жълти и жилави секрети, които много се надявам да са причина за последното).

# 695
Искам да попитам хомеопатите дали нервни смущения, депресиите и страховете могат да се излекуват с хомеопатия?

# 696
Мечка, това е много разумен отговор, благодаря  bouquet.
Лошото е , че повечето хомеопати напълно отричат диагностичните методи на медицината, а хората приемат хомеопатията като пълен заместител на медицинското лечение. Аз напълно разбирам, че двете дисциплини нямат нищо общо помежду си, но в крайна сметка въздействат върху здравето на човека.
И ако, помагайки на жизнената сила, ние маскираме симптоми, които рано биха диагностицирали необратим процес, къде е границата, до която трябва да спрем?

# 697
slavena80 и пациентите в темата можем да ти отговорим, че е напълно възможно хомеопатията да помогне. Но и не бива да се изключва човешкия фактор и индивидуалното желание да се справи с проблема.

И веднага ти давам пример - винаги доста се притеснявах надълъг път когато има доста движение и изпреварвания .... е, след месец ХЛ оня ден установих, че такова притеснение така и не настъпи на дълъг път. (за протокола - аз съм само багаж в колата, мъжът ми е шофьор с дългогодишен опит)

Шайн нека се доверим на себе си. Ако ми се случи нещо, което ме притеснява и бих се чувствала по-спокойно да си пусна и изследвания или да отида на преглед при лекар - по-скоро бих го направила, отколкото не. Но след това бих говорила с хомеопата и бих споделила откритото при прегледа и до колко то ме притеснява и защо. Например за себе си не съм изключила от мисълта, че поне 1 път в годината бих посещавала гинеколог за профилактичен преглед. Независимо от успеха, който беше постигнат при решаване на въпроса с ПМС от хомеопата. (slavena80 още един пример за нерност, който е решен)

# 698
  • Пловдив
Мече,и аз имам проблеми с бъбреците...от пубертета са ми спомените дори и с кризи и на системи.Но при мен не усещам причината да е страх, а по-скоро притеснение Rolling Eyes Напр. сега се сещам навремето като студентка преди изпит все ме боляха и сега като се притесня за нещо-пак ме подсещат Confused Нямам камък, мин.година ми се яви цистит,който наскоро се обади с по-малка сила.Стерилната урина показа бактерия и според доктора тя е причина да си ме наболяват щот се движи из пикочните пътища.

Днес ми е посл.прием на ХЛ...да видим ще имам ли случка или...мен няма да ме хване Wink

# 699
Искам да попитам хомеопатите дали нервни смущения, депресиите и страховете могат да се излекуват с хомеопатия?
като простичък пациент отговарям с ДА ,с класическа хомеопатия се лекуват доста успешно
Здравейте, от 10 дни се боря с гнойна ангина, а преди 3 дни се установи наличие на стрептокок. Въпросите ми са - колко време е нужно да се излекува бактерията на 100% с конституционно лекарство и какво означава усложнена ангина?
В няколко книги вече чета противоречива информация, че ако не настъпи подобрение в рамките на 24-48часа е разумно да се премине към антибиотично лечение. Притеснението ми идва от факта, че по повърхността на двете сливици и навътре в гърлото има плътен бял слой, който според специалиста хомеопат, водещ лечението ще се резорбира от организма!
За протокола ще спомена, че детенцето ми не е вдигало температура от 6 дни, приемало е mercurius solubilis 30ch (5 дни, 4х3гранулки) след което и mercurius corrosivus 9ch (4 дни, 3х3гран), но не настъпва подобрение, а се появи хъркане нощем (през деня има оскъдни жълти и жилави секрети, които много се надявам да са причина за последното).
подобно предписание не отговаря на принципите на класическата хомеопатия,според която гранулки могат да се поемат само първия път ,а след това се разтварят и потенцират по указан от хомеопата начин,много е писано по темата  Peace

# 700
  • Пловдив
Относно първия и единствен прием на суха гранула...Оказа се,че има едно,а може и повече ХЛ,което дори и само за веднъж пак задължително се разтваря...

# 701
Благодаря за отговора, но бихте ли ме насочили по-конкретно.

# 702
Благодаря за отговора, но бихте ли ме насочили по-конкретно.

По конкретно може да ви насочи само и единствено вашият хомеопат. И дано да е класически.

# 703
Класически се води.... и Господ да ни е на помощ стана работата

# 704
Класически се води.... и Господ да ни е на помощ стана работата

Оставам с впечатление, че не е настъпило подобрение. Бих позвънила на хомеопата.

Общи условия

Активация на акаунт