Търся мнения за частно училище Рьорих

• 7 886
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля за впечатления от образованието в това училище, порядките, таксите, приема. Кой каквото може да сподели за него ще ми е от полза. Разглеждах им сайта, но не мога да добия конкретни впечатления от него.

# 1
Няма ли родители на деца, учещи в Рьорих?

# 2
Няма ли родители на деца, учещи в Рьорих?

Надявам се че темата е още актуална, странно, че не съм я видяла, писана e точно преди първата ми среща на родителския клуб в училището,  а и аз вече свикнах, първо си гледам пощата дали има нещо пратено от училището и не остава време за форуми.  След това имаше още срещи на родителския клуб в голямата трапезария с  камина, където децата се хранят и гледат панорамата на града, това място е чудничко.  Heart Eyes Имаше още коледни концерти, мероприятия, зимно училище, непрекъснато има програма от екскурзии.  Директорката е като моторче, с много положителна, добра енергия, непрекъснато движи нещата децата да се изявяват, да имат пълноценен социален живот. Можете да видите с търсачката във фейсбук, училището вече собствена страница със видеа и снимки.  Има още една фейсбук страница, където пишем родителския клуб.

А, сега потърсих отново какво имаше из този форум, в една тема  Амели 2006 е писала не като родител, а като страничен наблюдател, но в темата писаното - и не само от нея - е вярно   Rolling Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105946.0.  Само ще допълня, че не са давали пари за стенописи, а навсякъде са сложени детски рисунки. Училището се намира в триетажна къща и децата могат да общуват без ограниченията на стандартната системата от класове, все едно имат брат или сестра,  както е в живота. Да, много интересно се получава. И родителите ако имат идея да направят свой курс, лекция или нещо за другите деца, могат да я осъществят. Това също отначало ми изглеждаше като предложение странно и невероятно, но се оказа, че е така. Flutter

Преди година точно по това време с щерката отидохме на ден на отворените врати в "Рьорих". Сега, по същото време, на 19-ти май отново ще има Музикален салон в Училище Рьорих.   Преди година като ходихме, щерката сама си реши, че това училище й харесва и тук ще е. Дойдохме от съседното в Драгалевци квартално 50-то ОУ „Васил Левски”. Имахме голяма драма за кандидатстване в елитно езиково училище, аз упражнявах естествения /тогава според мен/ родителски натиск и непосилни очаквания към детето, вследствие на което се получи бунт, в този форум по случая имам една родителска депресирана тема.Simple Smile  Cry Laughing  Сега си я потърсих и четох -  все едно е от някакъв друг забатачен и объркан живот, толкова неща се промениха. За мен започна промяна от мига, в който прочетох правилника на училището. Тотално различен е от това, което ни беше четено с назидание на родителските срещи в държавното училище. Четеш правилник, който се отнася за развитието на човек! Друго, какво се промени -  Rolling Eyes ами детето ми 3 години не беше свирила, учителката в читалището в центъра на София, която действаше на принципа на моркова и тоягата тотално й уби желанието, а тук  толкова се харесаха с младата си учителка. Започна да разучава Бетовен Симфония Патетик, което е трудно, доста трудно, въобще не знаех дали ще се справи, но иска, явно тук иска.  Още...  Rolling Eyes ...цяла година учи немски език както е програмата в езиковите гимназии. Има и други езици, стига родителят да съобщи какъв иска да учи детето му, нали групите се правят по нива.  За учителката си по немски също толкова ми е говорила като за приятел. Въобще учителите в Рьорих се възприемат като приятели, а нейни съученички от предишния клас споделят , че в училищата си долу в София -  учителите не може да са им никакви приятели, защото те през цялото време все са настроени да се карат с тях.

Друго какво да ви напиша... ами идете и вижте на място! 
Преди да отидем съм изчела всичко коментирано в нета за училището, понеже съм доста подозрителна, аналитична и критична по зодия /дева/. Но по се оказа, че писаното от хората е вярно. Наистина там обстановката не е като в държавно училище, а като къща,  това е техен дом.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт