Тука под Тепето се събира, голяма Майна Таун дружина!

• 20 233
  • 426
  •   1
Отговори
# 330
Аспираторът ми е на Чико с балонче, а термометърът е дигитален на Pigeon, но отзиви не мога да дам, защото още не съм опряла до тях (Слава Богу).
На почивка с преспиване още не сме ходили, но мисля скоро да го направим. Нека времето се постопли още малко.
Затова пък планираме да се разходим до Стара Загора в неделя, че София се отложи, заради протестите.

# 331
Ние бяхме на първата ни семейна почивка съвсем скоро, Мая тъкмо беше навършила годинка. Изкарахме един месец в БГ, по-точно Пловдив - супер ни се отрази на всички Simple Smile

# 332
Ееее Grace ♥  ... хайде след още една година пак, но вече с второто  Mr. Green
Честита лентичка  Hug лека и безпроблменна  Hug

# 333
Здравейте момичета, аз доста късно видях че има и др тема за нас майки майнички (всъщност аз съм бъдеща мама де). Та искам да ви попитам аз имам още няколко месеца да реша, но все пак ако знаете добър педиатър в района на кършияка ще съм ви много благодарна! Много се чудя, при кой да се запишем а искам да отида да говорим преди да родя! Освен това мамите, които вече са родили ще се радвам да ме посъветват каква козметика да купя за бебчо и с какво да мажа тялцето му вечер след баня! Благодаря ви предварително  Hug

# 334
За педиатър не мога да помогна, но питай тук  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704901.0

Иначе ние сме с козметиката на ХИП. След раждането използвах олиото, а сега и шампоана за коса и тяло. Доволна съм и нямам забележки  Heart Eyes Иначе съм ползвала и пудрата на Бюпхен - страхотна е и още си я ползвам понякога. Кремове за подсичане имам на Бочко и Судокрем, но почти не съм ги ползвала, че са с цинк. За подсичането ползвах Джинджира алба спрей  Heart Eyes никога не мажа превантимно с крем за подсичане при смяна на пелена .... само когато се налаг, че допълнително се запушват порите на бебчето с тези мазила ooooh!
Друго не съм взимала ... не се  е налагало, а това е взимато в движение, защото козметиката си е специфична и всяко бебе е с характер  Mr. Green

# 335
аз с нищо не съм го мазала досега. Само първият месец на дупето по малко бочко. Но не съм го и къпала всеки ден,само го миех с чиста водичка.
Просто не съм привърженик на химиите при бебо .....едва сега като взе да пипа всичко, мия ръцете с шампоан бочко  Peace
даже джи пи-то ни пита с какво го мажа, че имал толкова хубава кожа за разлика от другите й бебета Joy  като й казах, че с нищо, тя така Shocked 

# 336
даже джи пи-то ни пита с какво го мажа, че имал толкова хубава кожа за разлика от другите й бебета Joy  като й казах, че с нищо, тя така Shocked 

hahaha хахах ... ние в началото не се къпахме всеки ден, че ме беше страх каква клечка трябваше да мия  Crazy но после започнахме всеки ден, като през един мием главата.  Heart Eyes

# 337
Ееее Grace ♥  ... хайде след още една година пак, но вече с второто  Mr. Green
Честита лентичка  Hug лека и безпроблменна  Hug
хехе, благодаря  Hug

За мазането - тя бебешката кожа е толкова мека и нежна, че изобщо не са и нужни никакви мазила  Peace И досега мажа само с крем срещу подсичане, само дупето и само, когато се налага.

# 338
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за отзивите за аспиратора и термометъра. С аспиратора май ще почакам, а термометрите освен ще ги разглеждам по-подробно и в магазините/аптеките.

zornica88 за козметиката да споделя аз какво съм решила- от различните лекции на които ходих получих тестери на Мустела и на Ойлатум. Смятам с началото да пробвам тях, когато ми се налага да ползвам козметика и ако понесе на детето чак тогава да купувам големи опаковки. Иначе смятам първия месец да къпя беба основно с вода и мисля, че един гел за тяло ще ми е достатъчен като козметика за тяло.
Също съм на мнение, че ако кожата не е суха , няма смисъл да се омазва детето като баничка Simple Smile ей така профилактично. За себе си позлвам кокосово масло, смятам при нужда да ползвам и за бебока.

За подсичане- ще взема малка опаковка судокрем.
@към мамите с опит- до скоро не знаех, че има и крем за предпазване от подсичане? Ползвате ли такова чудо?

# 339
Откъде мога да купя санитарни материали за родилки - гащи, по-обемни превръзки...?

# 340
Агате еднократни гащи има в ДМ, превръзки за родилки зависи в кой квартал си, но може да си вземеш и просто по дебели дамски превръзки, лигнин от аптеката (кажи им да ти дадат от по-мекия че има един дето е като опаковъчна хартия)

# 341
Agate според мен не удачно да се ползват гащите. Момичето с което бяхме в стая беше с такива и като дойде нейния лекар да я види и като я видя с тях категорично и каза да ги маха, че спарвали. Да ти кажа аз първоначално бях с лигнин и боксерки, а после с памучни превръзки - нормални и с боксерки. Течението след първия ден въобще не е силно.

# 342
От болницата дават лигнин и първия ден, два си с него ... ще ти е по-удобно, особенно ако имаш епизиотомия ... после вече с превръзка. Аз си взех от Вис виталис за родилки - много ми бяха удобни. Гащи имах еднократни на Кампол, после вече си слагах мои /кипих си едни 3 чифта по никакви само за тази цел/ после отидоха на боклука  Mr. Green

# 343
  • Пловдив
Откъде мога да купя санитарни материали за родилки - гащи, по-обемни превръзки...?

Гащи купих от Вис Виталис, имаше и превръзки за родилки.

# 344
По принцип на визитация те искат без гащи и с лигнин. А тези еднократните на мен не са ми спарвали. Аз ги ползвах само два дни в болницата и в нас с обикновени гащи.

Общи условия

Активация на акаунт