Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 703
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Еми първата вечер беше с нея, все ще е на няколко седмици, вече нормално е да и прилошее. Знам ли, макар че тя може да припада и от силен стрес. Тогава мозъка остава без оросяване и се губи съзнание.... не е актьорска игра, наистина има такива хора

Да.... тя припадан и в първата серия! Да видим епизода, та да решим дали не е манипулативно пак това припадане!

# 166
Тя май ще излезе бременна, Хюрем де Simple Smile
дано ,но се съмнявам ..много ще се отклонят от историята сценаристите ..много деца ще станат от Хюрем.Е то може да пометне де,знаея ли ги какво са намислили..
Аз се питам дали по-скоро не е изпила и тя някакво шишенце,за да накара Сюлейман да усети отново страха какво би станало ако я загуби и не я види вече.
Лично за мен това е една от причините толкова години той да я обича толкова силно,защото се налагаше да я закриля /когато е в двореца,защото замине ли тя беше буквално на произвола на съдбата/ .Благодарение според мен на това че постоянно се опитваха да я отстранят като почнем от Махи,Гюлшах,Ибрахим,Валидето на СС , Хатидже ../ то не беше бой,тъмници,отрова,горене,опити да я убият с наемници..да я изгонят с интриги ..абе всичко дето им го роди мозъка .. това е нещото което много пъти когато беше в немилост я спасяваше - точно в най-силния яд на СС към нея ,като и се случеше нещо и той се опомняше че я обича ,че без нея неможе,че ще му липсва и т.н. .И тъй като сега няма кой да се опита да я отрови /мисля че всички за заети в момента с техните си главоболия/ или нещо подобно ,може самичка да реши да предприеме нещо от този сорт за да привлече вниманието на любимия си и да му рпипомни за любовта му.

# 167
Еми първата вечер беше с нея, все ще е на няколко седмици, вече нормално е да и прилошее. Знам ли, макар че тя може да припада и от силен стрес. Тогава мозъка остава без оросяване и се губи съзнание.... не е актьорска игра, наистина има такива хора

Да.... тя припадна и в първата серия! Да видим епизода, та да решим дали не е манипулативно пак това припадане!

# 168

Благодаря на Синан за фрагмана  bouquet

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 04:10 от trendafilka

# 169
katia13,  няма да станат много деца! Напротив по исторически данни Хюрем ражда още едно момче
Абдулах (Абдула) ако не се лъжа,но то умира малко след раждането, но мисля,че не е последно, а някъде по-напред!
 Колкото до крещящата и истерична Хюрем вече сме говорили за това много пъти( виждане на сценаристите), но пък и да си признаем ,много жени биха издивяли и повече в подобна ситуация Grinning
Нещо този "кадия" не ме кефи! Май и той ще стане на всяка манджа мерудия и на всяка паница лъжица!

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 18:46 от vvi

# 170
  • Атлантис, Галактика Пегас
Някой може ли да преведе какво направи Ебу Сууд и какво каза на Сюлейман впоследствие.Другото лично мен не ме интересува, пак някакви харемни интриги, писна ми вече, това вече не се търси, ако скоро не се махне Фируузе сериозно ще се замисля дали да гледам сериала.
Заповяда да заковят някой на вратата.За назидание
Диалога след това:
Сууд эфенди. Съвестта ти спокойна ли е?
Спокойна е Господарю.

# 171
katia13,  няма да станат много деца! Напротив по исторически данни Хюрем ражда още едно момче
Абдулах ако не се лъжа,но то умира малко след раждането, но мисля,че не е последно, а някъде по-напред!
 Колкото до крещящата и истерична Хюрем вече сме говорили за това много пъти( виждане на сценаристите), но пък и да си признаем ,много жени биха издивяли и повече в подобна ситуация Grinning
Нещо този "кадия" не ме кефи! Май и той ще стане на всяка манджа мерудия и на всяка паница лъжица!
може,не твърдя да познавам историята на Хюрем и СС ,но на повечето места в интернет където четох за тях пише ,че от нея имал 4 деца /едно момиче михримах и три момчета ,като селим станал султан,споменавт баязид и джихангир ,но последния с леки вариации в името..даже за мехмет на повечето места не пише нищо за него ,като да имат такъв син/ .Осъзнавам разбира се ,че реалните исторически факти тук са не толкова колкото измисленото от сценаристите  Laughing ,така че и аз незнам вече какво да мисля .
Честно казано ми се иска пак да е бременна ,това са моменти когато е била щастлива /във филма говоря/ ,но пък не ми се иска да умира дететоо след раждането ,нестига че Джихангир е с увреждание,ми ако роди друго дете и то умре -това ще я довърши.Надявам се сценаристите да ни пожалят /поне тези които и симпатизираме  Wink/ и да не и стоварват още едно нещастие на главата,то край нямат.. ако стане така сигурно ще се откажа от филма..писна ми да гледам филми с лош край.То бива-бива да мъчат някой образ ,но  това вече ще е прекалено.
За кадията - на мен ми се вижда доста проклет Simple Smile .Чудя дали СС няма да го използва за нещо.В един от терейлърите за трети сезон имаше сцена където някой казва на Сс ,че единствения начин да убият Ибрахим е докато господарят спи /каквото и да значи това/ ако правилно съм разбрала за какво става върос де..и се появява един образ дето мяза на този кадия.

# 172
Абдулах (Абдула) ако не се лъжа,но то умира малко след раждането, но мисля,че не е последно, а някъде по-напред!
Детето Абдуллах се ражда като че ли след Михримах

# 173
 ..
Детето Абдуллах се ражда като че ли след Михримах

е това вече ме успокои донякъде ,значи дори и да е бременна поне не би трябвало да умре ,нали ?! Sad въпреки че сценаристите може да мислят друго и че са го пропуснали след михримах ,нищо чудно да го тропнат сега.. ох дано да го спестят.
а до кадията , във единия фрагман нали се говореше ,че търговците пропищели от него..затова  реших че е лош /в смисъл безкомпромисен ,краен/ иначе може би не наказва без причина..друг е въпроса дали наказанието съответства на нарушението..ще видим.
Нямам търпение да дойде сряда Joy

# 174
Каквото и да говориме,колкото и присъствието на Фирузе да ни дразни,
защото Хюрем страда ,а ние не желаем това,халветите на султана будят
повече интерес отколкото разправиите в коридорите на двореца и тези на
бойното поле.Подържат интереса на зрителя и допринасят за рейтинга.
Поне аз така мисля.
Това ,че Фирузе прие и съхрани кръсчето има основание да мислим,че може
 би е христианка,а камъчетата донесени от султана и думите които размениха
 веднага ме наведаха на мисълта,че случая между Махи и Хюрем ще има повторение,
 но този път Хюрем ще бъде нещастната,защото пръстена ще отиде при Фирузе.
Предположение!
За мен сцените между султана и Фирузе са много красиви и изиграни и от двамата
 много добре.Султанът е спец на тези сцени,а Фирузе също се справи добре.За мен
не са и нужни жестове,нежния и галещ глас и силно влюбения и поглед са достатъчни.
Жестове са необходими ,когато погледа и думите не говори достатъчно.Когато султана я погали,
как нежно целуна ръката му?Този  жест мисля,че беше имлровизация на Джансу.
Според мен Джансу е сполучлив избор,защото в нея има много финес,какъвто на Хюрем
липсва.Предложиха на султана нещо по различно.
На това различно ,измислено нещо-Фирузе ,сценаристите преписаха качествае каквито е притежавала
истинската Хюрем султан,а на нея вменяват качества, с които не само не би могла да плени
 сърцето на султана,но не би могла и да оцелее.

# 175
Ох,сега го търся,но не намирам читав превод! Това,което прочетох на няколко места,че Абдула се ражда 1523г (Михримах е 1522)т.е след нея и преди Селим. Някъде пише,че е починал още същата година ,а някъде 2 години след това! Джингахир е последното им дете!
Не знам обаче какво ще решат сценаристите! този припадък,който дават може да е от прекален стрес,душевна болка и унижението,което изпитва от предателството на любовта на султана!

# 176
Кадията е този дето ще разсече Гордиевия възел - Ибрахим.  Peace

# 177
Може и да е лек инсулт- чисто медицинско мнение. Така наречени преходни нарушения на мозъка, в последно време тя се оплаква от главоболие- високо кръвно  Peace Което може да доведе до инсулт. Е лек де.  Mr. Green Колко да изпадне в кома като СС...

# 178
Спокойно,края на Хюрем е далече.Първо ще погребе Ибрахим,после Мустафа.
От усойниците в харема само Махи я надживява ,но далече от двореца.
Ни ми се вярва сценаристите да изопачът тези неща.Изопачаването на образа Хюрем им стига.
А тя няма да ражда повече.Има хас и такова нещо да измислят.
В тази тема бяха сложени много хубави материали,ако ви се четът може да ги
погледнете.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 19:27 от nadejda2639

# 179
На втория трейлър, когато Хюрем припада султана е с още някого. Няколко пъти връщах, но не разбрах с кого е, Отначало мислех, че е Фирузето, но после, когато тя пада човекът става и сякаш е мъж?

Общи условия

Активация на акаунт