Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 137
  • 864
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Замислила съм се как се случват семействата, как намерихте половинката? Къде се запознахте, през какви трудности минахте, лесно или трудно беше...
Аз съм едно остаряло момиче на почти 38, на което все не му се случва това най-хубавото със семейството. И събирам идеи, всякакви. И едно редче да ми напишете, пак ще съм благодарна.

# 1
  • София
Всеки заслужава да е щастлив. Точно как - той/тя си знае.
Опа, ти си от 80тите набори! Късмет! Тия дни общувах наживо с няколко ергени тоя набор. Мани-мани-мани...

# 2
Е, семействата не ги раздават по заслуги...
Срещаш някого, когото считаш за подходящ и... рискуваш. С много мислене не става, защото идеални хора няма, всеки си има някакви кусури. Въпросът е дали можеш да направиш компромис с някои от тях.
То неслучайно повечето хора се женят млади и зелени, защото не му мислят много.
Което не значи и че на по-зрели години не можеш да срещнеш подходящ за теб човек. Въпросът е дали ще го различиш от тълпата и дали ще му дадеш шанс. И той на теб.
Това за семейството. А за щастието – нито формула, нито гаранция може да ти даде някой. То е вътрешна нагласа и умението да се наслаждаваш на живота такъв, какъвто ти се случва.

# 3
Разбира се, всяка жена заслужава, стига да го иска. От моя гледна точка си в най-прекрасната възраст. А иначе как се случва - ами различно, някои хора се запознават случайно, други чрез познати, трети се намират в нета, всякак става.
Ако твърдо си решила, че е време вече да си намериш половинка, нищо не може да те спре Simple Smile

# 4
Как' Сийка го е казала много добре . "Сляпата неделя " не пита , тя се случва . Пък и какво значение има на колко си , 38-28-48 все тая , човека , който е отреден за теб идва в правилния момент . След като си решила , че е момента за семейство , значи дерзай . И аз мисля , че си в идеалната възраст

# 5
Формула няма. Аз се омъжих рано, по любов и както писаха без да му мисля много. След 15 години се разведох. Около мен има доста омъжени, разведени и сами жени на твоите години. Някой активно търсят половинка, а други сякаш вече са се отказали. Истината според мен е все пак да опитваш да намериш. Защото ако работиш в по-затворена среда, със задомени колеги ако ти не иницираш други срещи почти няма как да се получи. Не говоря за отчаяно търсене и лепване за всеки подходящ или не, но все пак срещите, хобитата и интересите са важни. Аз лично открих сегашния си партньор в сайт за запознанства. Тези сайтове обаче преливат от отчаяни и настървени, злобни хора. От 100 получени съобщения я има смисъл да се отговори на едно, я не. Това е моя опит. Успех и горе главата!

# 6
  • Обран бостан ;)
Тази тема ще ти е полезна:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1243020

п.п. Сега ще видим дали им стиска на свободните мъже тук.Trollface

# 7
  • София
Разбира се, че всеки заслужава семейство, дом, любов, щастие! Това, че си на 38 не трябва да те кара да мислиш, че си закъсняла за това или че никога няма да се случи. Всякакви двойки има покрай мен. Такива хванали се от гимназията, от работа, запознали се в сайтове разни.
Аз конкретно не търсих приятел на всяка цена, но започнах работа в средно голяма фирма (180-200 човека),живеех си живота, работих си, пътувах, учех в университета. Та на работа завързах доста нови контакти, един от които беше ММ. Тогава той беше в една 8 годишна връзка в застой, която прекрати доста бързо, защото видя, че няма смисъл от постоянни скандали, караници, нямаше желание да развива каквото и да е там. Даде си време да си купи апартамент поне да има къде да се изнесе. Не минаха и две седмици от изнасянето му и раздялата с тогавашната му приятелка и ние тръгнахме (но бяхме доста близки приятели няколко години). Сега почти година и половина от тогава е минало, ние сме двамата, чакаме бебе съвсем скоро, а за догодина и сватба. Та мисълта ми е, че може да се случат нещата спонтанно, без да ги гониш и натискаш и да се развият доста бързо.
Не се отчайвай, не се депресирай, живей смело и ей така един ден ще се случат нещата.
П.с. от интерес преди години имах профил в сайт за запознанства. Нищо не излезе плюс, че попаднах на половината донжуановци от офиса там. Grinning Но пък сегашната ми шефка така се запозна с мъжа си. Той дори е сърбин. Женени са вече от 1г. и сега искат и детенце. Пак всичко е възможно. Simple Smile

# 8
Така като те гледам на снимката, добре изглеждаш. Дето се вика - запазена за възрастта си дама. Пиши ми на лични, може да измислим нещо по въпроса.

Тогава той беше в една 8 годишна връзка в застой, която прекрати доста бързо, защото видя, че няма смисъл от постоянни скандали, караници, нямаше желание да развива каквото и да е там. Даде си време да си купи апартамент поне да има къде да се изнесе. Не минаха и две седмици от изнасянето му и раздялата с тогавашната му приятелка и ние тръгнахме (но бяхме доста близки приятели няколко години).

Ето взимай пример от колежките си, как се се действа, ако си харесаш някой мъж. Разделяш го с приятелката му (ако е женен го развеждаш, че те повечето, да не кажа всички, свестни мъже на тази възраст са женени вече), чакаш го да си купи апартамент (че без апартамент какъв мъж е) и го прилапваш. Чисто и просто.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 10:49 от Кура булгара

# 9
  • Пловдив
По интернет се запознахме преди 12 години. Излизахме година и половина, пет години бяхме прекъснали всякакъв контакт, после се събрахме и се оженихме. Ами през тези пет години никога не съм си мислела, че ще се оженя за него. Така че стават всякакви неща.

# 10
  • Наблизо
Марина,до съдба е.Сляпата неделя идва,когато й е време.Хубава жена си,не си престаряла.Живей пълноценно,не се хващай с някой само и само да не сама,заслужаваш мъж,който да те обича и да се грижи за теб.Съветвам те да прочетеш темата “Защо не получавам харесвания в Тиндър” за да видиш от какво да се пазиш по сайтове и т.н в твоят възрастов клас и дерзай!
Ако много искаш детенце и не ти е вариант да не се получи,помисли и да станеш майка сама,а мъжът ще го намериш Simple Smile

# 11
Марина, а какво се случи дотук в живота ти, какви мъже избираш?
Според мен важното са децата. Истинската любов може да срещнеш и на 48. Но тогава деца... не знам...

# 12
Здравейте момичета,

Замислила съм се как се случват семействата, как намерихте половинката? Къде се запознахте, през какви трудности минахте, лесно или трудно беше...
Аз съм едно остаряло момиче на почти 38, на което все не му се случва това най-хубавото със семейството. И събирам идеи, всякакви. И едно редче да ми напишете, пак ще съм благодарна.

Анализирай си старите връзки .Може да не избираш подходящи мъже , или нещо в твоете поведение да не е ок . Познавам мъже на твоята възраст без връзки и семейство , но не и жени .

и както супер се е изразила  Как' Сийка "семействата не ги раздават по заслуги..."  Та замисли се къде е проблема

# 13
  • Агент под прикритие
По темата: всеки заслужава семейство. Но и всеки трябва сам да си прецени става ли за такова. Има хора, които просто са непригодни за подобни взаимоотношения.
Виждам как поредната тема започва с примери на база собствената социална среда, които за нейната собствена са напълно неадекватни и само в последните два поста някой се сети да пита за досегашния подбор.

BeautifulM, и ако, хипотетично естествено, тя стане майка сама, след това намери мъжът, той поиска дете и тя каже, че си има вече, какво правим тогава?

Не знам дали е наистина модерно в днешно време да слагаш магарето пред каруцата или това е нова мода, която се пробва да се налага, но тази "мода" е в основата на много от днешните проблеми при тези, които се опитват да правят семейства. Защото думата "дете" се асоциира обикновено с думата "семейство", за което изначало, а не в последствие, трябват двама. За нормално семейство говорим, естествено.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 11:12 от Phoenix Wright

# 14
  • София
След определена възраст жената придобива житейски опит, знае какво иска и какво търси. Оттам тръгват затрудненията, защото на по-млади години човек е по-склонен да експериментира. Нещата не опират до заслуги и дори външният вид не е толкова основоопределящ.

Общи условия

Активация на акаунт