Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 364
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • Лондон
пи6а от телефон и не ми се полу4ава... емотикона не бе6е за там, а за накрая...извинявам се

# 361
Nia7 - предполагам за Cisco сертификат питаш. Започнал ли е някой, или тепърва ще избира?
Няма значение в коя държава ще го изкара, единственото е че за някои от тях ги няма във всяка държава (тук всеки един от тях може да вземе).
Ако имаш някакви конкретни въпроси, пиши на лични.

Някой спомена шкембе чорба, и селянчето в мен се обади Simple Smile. Къде мога да намеря тук шкембе?
Свински крака съм виждала да се продават, но шкембе не съм.

# 362

Мама на Ани, тук детските храни са много раьли4ни, затова, ако имате предпо4итани, си вземи малко...

Вярно ли са различни, аз си  мислех, че морков с картоф го има на всякъде  Embarassed

# 363
Здрашейте,
по въпроса с бебешките храни - има във всеки магазин ТЕСКО, АСДА, Сейнсбъри и др. Мисля, че няма нужда да мъкнеш бурканчета. Ако детето обича определени бисквитки или кашички по - добре му вземи от тях, а не бурканчета. Освен това в сравнение с БГ тук бебешките храни са значително по - евтини, като постоянно има оферти пр. 10бр.за 5 паунда или нещо такова.
За документите - съветвам те да си преведеш акта за раждане на детето и личния картон с ваксините/

# 364
298 виждала съм tripe във почти всички вериги супермаркети на щанда с не разфасовано месо( надявам се да ме разбра) ако ли не намериш 100% ще го намериш при вашия local butcher  Peace
Някой спомена че ev е имала РД да е жива и здрава и все така усмихната   bouquet

# 365
  • Лондон
не ми се спори неделно, най-малко за детски храни... в БГ продават много ка4ествени (но скъпи) европейски марки, които тук ги няма... та в този смисъл може да се вземат няколко.... моето дете яде6е например броколи с вси4ко друго само Semper, тук се свързах с производителя, но не ги продават в Англия.... с тези тук свикна много бавно и си имах проблеми...Това само за пример

Толумбата, винаги може :lol:6 да раз4ита6 за даване на акъл

# 366
Благодаря за отговорите, момичета, тук и на лични.  Hug Hug С превозвач не съм сигурна, че ми се занимава.  Embarassed Сигурно ще е с РМ срещу подпис.  Rolling Eyes

Ева_82, съчувствам ти и отлично знам как се чувстваш. Дано си намери по-бързо работа твоята половинка.  Hug Чудя се да хвърля ли бомбата.... Thinking Ако, получавате някакви помощи обадете се за change of circumstances докато се стабилизирате. Ако не получавате, направете клейм възможно най-бързо.  Peace

И при нас се задават тежки 2 - 3 месеца след нова година. Още не са го информирали от работата официално моят мъж, но има голяма вероятност да минат на половин ден за известно време. Миналата година беше същото, но им плащаха за 40 часа и после удържаха от овъртайма та не се усети по никакъв начин, тази година обаче май няма да е така.  Tired Мислех да купувам билети сега в края на месеца за Бг на лято, но сигурно е по-разумно да изчакам и да видя какво ще стане с работата.

Лека неделя от мен и по-малко тревоги!  Hug

# 367
  • UK
доколкото си спомням готовите пюрета тук по-скоро наподобяват разни местни манджи. Ако детето е свикнало с някакви определени аз бих му взела от БГ. Също,ако яде каши, тук е твърде вероятно да не ги намерят,понеже няма голямо разнообразие на пазара. Аз почти всичко си правех у нас, купешките пюрета изобщо не и допадаха.
298, като спомена за селянчето се замислих,че аз шкембе за първи път ядох в София  Laughing

# 368

Чудя се да хвърля ли бомбата.... Thinking Ако, получавате някакви помощи обадете се за change of circumstances докато се стабилизирате. Ако не получавате, направете клейм възможно най-бързо.  Peace

Добър съвет. Помощите са точно за това-като изпадне човек в трудност,
да му помогнат, докато си стъпи пак на краката. Няма лошо в това.
Лошо ми е, когато е самоцел.

Кофти новини споделяте..

# 369
Момичета благодаря за подкрепата  Hug
Не взимаме никакви помощи и сега четем какви помощи може да се вземат при положение че половинчо е селф емплойд.....
Нана, много жалко че и при вас нещата стоят по подобен начин, а  с билетите и при нас същото...докато гледах и умувах за кога да вземем билети, половинчо  остана без работа и сега мисля да изчакам докато видим как ще се наредят нещата...
По късно ще се включа..малката плаче...

# 370
 Здравейте,  ние сме семейство с 2 деца момичета на 6 и 8 години. Три години живяхме в Сътън, Лондон и от една година и половина сме в Бирмингам. Ще ни бъде много приятно да се запознаем българи от Бирмингам. Искам да споделя, че чрез този форум преди години намерих прекрасни хора (в Израел и Швеция ), с които поддържам все още връзка.

# 371
Цвети, възможно е да се премине трудно към новите условия, съответно храни. Моето дете е захранено тук и не съм имала проблеми с това. Не споря   bouquet

# 372
Здравейте на всички!
Чета от известно време темите тук,но едва днес се престраших да се регистрирам.
Нужен ми е съвет къде във Великобритания може да бъде поставен АПОСТИЛ върху документ,който ще бъде представен в България?
Ще съм ви благодарна за всяка помощ!

# 373
Момичета благодаря за подкрепата  Hug
Не взимаме никакви помощи и сега четем какви помощи може да се вземат при положение че половинчо е селф емплойд.....
Нана, много жалко че и при вас нещата стоят по подобен начин, а  с билетите и при нас същото...докато гледах и умувах за кога да вземем билети, половинчо  остана без работа и сега мисля да изчакам докато видим как ще се наредят нещата...
По късно ще се включа..малката плаче...

Полага ти се хаусинг бенефит и кансъл такс бенефит. Джоб сиикърс не се полага.
Между другото това е ако си бритиш и не знам дали се полага на българи , тъй като за БГ и румънци има ограничения.

# 374
Здрасти и от нас!
Аз имах проблем със соковете.Тук са повече като нектар.Емил не ги харесваше като бебе.
За останалите храни се съобразявах и давах това,което има и тук и в бг.Провери в 1 сайт за марките които даваш и готово.
За татковците ,които са без работа късмет дано открият!

Общи условия

Активация на акаунт